HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték


House of the Rising Sun
by Laerys Drennelion
Hétf. Feb. 19, 2018 2:19 am


House Hawthorne
by Ryden Hawthorne
Vas. Feb. 18, 2018 12:12 pmEmmelyne & Steffon
by Emmelyne Florent
Szomb. Feb. 17, 2018 10:03 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Feb. 17, 2018 12:31 pm


Játékostárs kereső
by Ramsay Bolton
Pént. Feb. 16, 2018 11:05 pm


Playby lista
by Laerys Drennelion
Szer. Feb. 14, 2018 3:47 pm


tenarie adaire
by Petyr Baelish
Szer. Feb. 14, 2018 1:10 pm


Laerys Drennelion
by Petyr Baelish
Szer. Feb. 14, 2018 11:21 am


Elkészültem
by Laerys Drennelion
Szer. Feb. 14, 2018 3:14 am


Lord Tyrion & Lord Steffon
by Steffon Florent
Kedd Feb. 13, 2018 9:57 pm


Doran Martell
by Doran Martell
Hétf. Feb. 12, 2018 2:56 pm


Alexander Siddig
by Ramsay Bolton
Hétf. Feb. 12, 2018 2:30 pm


Karakterkereső
by Ramsay Bolton
Hétf. Feb. 12, 2018 1:48 pm


Egy férfi és egy herceg
by Oberyn Martell
Hétf. Feb. 12, 2018 12:23 am


Ryden Hawthorne
by Ramsay Bolton
Vas. Feb. 11, 2018 10:16 pm


Maisie Williams
by Margaery Tyrell
Vas. Feb. 11, 2018 2:04 pm


Tyrion Lannister
by Ramsay Bolton
Vas. Feb. 11, 2018 12:18 amShare | 
 

 Lady Desmera & Oberyn herceg

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Dorne hercege


Tartózkodási hely : hol itt, hol ott


TémanyitásTárgy: Lady Desmera & Oberyn herceg   Pént. Feb. 09, 2018 10:56 pm


Lady Desmera & Oberyn herceg


Idejét sem tudtam, mikor jártam utoljára a kuzinom, Lord Paxter otthonában. Atyám az ő apja öccse volt, azonban hiába a közeli rokonság, nem találkoztunk túl gyakran gyermekként. Ennek ellenére örömmel válaszolt a levelemre, miszerint szeretném meglátogatni őket a Királyvárba tartó utamon. Daenerys királynőhöz tartottam, a bátyám nevében kívántam tárgyalásokat folytatni vele a nomád dohtrakiak okozta problémákról. A diplomácia sosem tartozott az erősségeim közé, de Doran a köszvényének hála képtelen volt lábra állni, így rám hárult ez a kellemetlen feladat. Legalább az utat megpróbáltam élvezni és némiképp felcsigázott a rokonok meglátogatása is - és természetesen az uralkodónk maga is, ugyan kit ne érdekelne Daenerys Targaryen?
Érkezésemkor Lord Redwyne bemutatott a családjának, ezután már csak a vacsoránál találkoztam legközelebb a feleségével és a leányával. Az asztalnál kedélyes társalgás folyt az utamról, a szerencsés időjárásról, a vár úrnője sajnálkozott egy keveset a fivérem romló egészsége miatt és váltottunk néhány szót a Sárkánykirálynőről is. Egyszóval semmi más nem került terítékre, csak a szokásos semleges, bájcsevegésre tökéletesen alkalmas témák. Doran büszke lett volna rám, amiért kivételesen nem botránkoztattam meg egyetlen nemest sem, még a harmadik kupa arbori bor után sem.
Másnap a várkertben kerestem egy kellemesen csendes helyet, ahol nekifoghattam a levélírásnak. Megígértem a vendéglátóimnak, hogy átadom üdvözleteiket Dorannak, emellett pedig tájékoztatni akartam az utam során látott kóbor dothrakiakról is. Bizonyára rájöttek, hogy magas rangú utazóval találták szemben magukat, máskülönben nem úsztuk volna meg küzdelem nélkül. Minden áldott nap érkeztek a panaszok Doranhoz és a tanácsadóihoz a kifosztott kereskedőkről és vándorokról, a feldúlt településekről, elrabolt asszonyokról és gyermekekről. Csak bízni mertünk benne, hogy Daenerys megértően fordul felénk és megoldást is talál erre az állandó gondra. Senki sem akarta, hogy a Martell-ház a saját kezébe vegye az irányítást, mert nem állt módunkban békés keretek között gátat szabni a dothrakiak barbár szokásainak.
Aláírtam az üzenetet és viaszt csorgatva rá gyorsan lepecsételtem, hogy később a mesterre bízhassam a feladását. Ekkor hallottam meg a céltáblába csapódó nyilak jellegzetes, tompa hangját. Lord Paxter előző nap hosszasan szabadkozott a fiai távolléte miatt, nem értettem, ebben az esetben ki gyakorolhatott ilyen lelkesedéssel. A ruhám zsebébe csúsztattam az apróvá tekert levelet, majd kíváncsiságtól hajtva elindultam a hang irányába.
Egy buzgó apródra számítottam, ehelyett azonban Lady Desmerát találtam a céltáblákkal szemben, kezében íjjal. Tisztes távolból figyeltem, amíg újból a fatábla közepébe nem talált, nem szerettem volna megzavarni.
- Igazán szép lövés. Atyád nem dicsekedett el vele, milyen tehetséges íjász a lánya. Ő tanított? - Mind a nyolc leányomat én tanítottam harcolni, a legidősebbtől a legkisebbig. Nem találtam semmi kivetnivalót Lady Desmera érdeklődésében az íjászat iránt, különösen nem úgy, hogy látszólag tehetsége is volt hozzá.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Arbor szigete


TémanyitásTárgy: Re: Lady Desmera & Oberyn herceg   Szomb. Feb. 10, 2018 2:45 pm

Amikor megtudtam, hogy vendég érkezik köreinkbe, már előre próbáltam kitervelni, milyen ürüggyel nem jelenek meg az este folyamán családom körében. Édesanyám azonban hamar rendre intett, s tudatta velem, csak atyám - az ő szavaival élve - jóképű kuzinja Oberyn herceg Dorne-ból.
Sok mesét hallottam már róla és bár nem ültem tűkön, hogy mikor érkezik meg, azért már kíváncsi voltam rá.
Természetesen az este a szokásos keretek között zajlott. Illedelmes kérdések és válaszok oda-visszája, melyek az est előrehaladtával kicsit lazultak, illetve a nyelvek forgása kissé akadósabbá vált.

Másnap semmi tervem nem volt, gondoltam talán majd járok egyet az erdőben vagy lent a parton múlatom az időm. Igen, kissé unalmas erre hölgyként létezni. A célbalövők mellett elhaladva nem bírtam megállni, hogy ne kapjak magamhoz egy íjat. Néha még egy-két apródnak is szoktam segédkezni, hogy ügyesebb legyen. Persze elsőnek mindig nevetnek az ifjak mondván, majd pont egy hölgytől kell tanács és segítség, ugyan. Aztán persze jókedvüket, s szarvukat hamar letöröm. Ez akkor a legmókásabb, amikor a fivéreim is itthon vannak. Ám most sem apródok, sem fivéreim, csak én egyedül.
Vagyis úgy hittem, nincs itt senki rajtam kívül. Zavartan fordulok a hang irányába, melynek bácsikám a forrása.

- Köszönöm és nem. - válaszolom egy mosoly kíséretében. - Sőt, ami azt illeti atyám kifejezetten ellenzi, hogy érdeklődöm a harcművészetek iránt, így nem is csoda, hogy nem említette az ő szavaival élve: hóbortom. Horas és Hobber tanítottak, mikor még gyermekek voltunk. Javarészt az erdőben, hogy atyánk ne tűzdelje cselekvésünk folyamatos megjegyzésekkel, miszerint nem úrhölgyhöz méltó a viselkedésem és ne vadítsanak el a fiúk, mert így is nehéz lesz nekem férjet találni - vallom meg neki nevetve, s visszateszem a helyére a gyakorlóíjat. Na igen, ez utóbbit már akkor is jól látta.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Dorne hercege


Tartózkodási hely : hol itt, hol ott


TémanyitásTárgy: Re: Lady Desmera & Oberyn herceg   Hétf. Feb. 12, 2018 12:44 am


Lady Desmera & Oberyn herceg


Rosszallóan ingattam a fejem. Természetesen nem Lady Desmerának szólt, sokkal inkább az atyjának, aki ilyen mereven elutasította a lánya különleges érdeklődését. Sosem értettem ezt a régimódi hozzáállást, hiszen nem arra vágyik minden édesapa, hogy biztonságban tudhassa a lányát ezen a kegyetlen világon? Nem lehettünk mindig ott, hogy megvédjük őket, még a fivéreik sem. Engem büszkeséggel és nyugalommal töltött el, hogy a lányaim bármely férfit képesek lennének levágni, ha az erőszakoskodik velük.
- Én mindig azt vallottam, hogy a hölgyeknek is meg kell védeniük magukat. Mind a nyolc lányomból jó harcost neveltem, bár a kicsiknek még van mit tanulniuk. Annyi erőszak van a világban, sosem árt, ha egy leány tud magára vigyázni - fejtettem ki a véleményemet teljesen őszintén. - És ami a házasságot illeti... Ugyan ki akar egy sótlan feleséget magának, aki a hímezgetésen kívül semmiben sem jeleskedik? Bizonyára akadnak páran, de a férfiak többsége úgy vélem, ennél izgalmasabb párra vágyik.
Engem világ életemben untattak az ilyen unalmas asszonyok, akik szánt szándékkal homokba dugták a fejüket és próbáltak minél tudatlanabbnak és engedelmesebbnek tűnni. Tudtam, hogy sok férj erre vágyik, egy könnyen irányítható, sosem feleselő nőre, de engem a hideg rázott tőlük. Semmi tűz, semmi szenvedély, mindez szánt szándékkal... Belegondolni is borzasztó.
- Északon is volt alkalmam találkozni remek női harcosokkal. Jaenis Karstarkot például nem szívesen haragítanám magamra, talán még az én torkomat is könnyűszerrel átvágná, ha nem kedveltük volna meg egymást. Őt is az atyja tanította. Persze az északiak egészen másképp gondolkodnak, mint mi, déliek - tettem hozzá.
Azt az aprócska részletet elhallgattam, hogy az északi utamon Lady Jaenissel meglehetősen közel kerültünk egymáshoz, a kedves férje háta mögött. Nem szerettem volna megbotránkoztatni szegény lányt és különben sem volt igazán érdekes történet, csak egy megszokott kis affér egy elhanyagolt feleséggel.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Arbor szigete


TémanyitásTárgy: Re: Lady Desmera & Oberyn herceg   Yesterday at 12:35 pm

Oberyn szavaira egy kissé kesernyés mosollyal reagáltam. Bár az én atyám is ily gondolkodású lenne. Sajnos anyám ez ügyben hatástalan rá. Pedig ez aztán nagy szó, ha anyámról van szó.
Az pedig, hogy én egyáltalán nem kívánok férjet magamnak már el sem éri a fülét. Sokkal inkább lennék harcos amazon, mint férje mellett bájosan bólogató játékszer.

- Hogy fivéreim szavaival éljek, arra is tökéletes ezen tudás, ha véletlenül nem megfelelőnek találom jövendőbelim. Oly tragikusak tudnak lenni a vadász-balesetek - mosolyodtam el cinkosul, s eszembe jutott miként adták elő a fiúk az esetleges történetet. Bár én nem vagyok olyan biztos, színészi tehetségemben, mint ők, minden esetre amikor erre gondolok, mindig jobb kedvre derülök. Ó szegény uram, az a botor... pedig én mondtam, hogy vigyázzon magára, inkább ne induljon neki, de a férfiak már csak ilyenek...

- Szívesen ellátogatnék egyszer északra. Lenyűgöz az ottani emberek bátorsága.
Oly közel a vadakhoz. Bizonyosan érdekesebb az élet arrafelé, mint itt nálunk. Csak a bor a pompa...
a legérdekesebb történés amikor megérkeznek a kereskedőhajók
- mondom unottan. - Természetesen a kalandozás is férfiúnak való dolog atyám szerint. Egyszer vetettem föl neki, hogy elmennék egyik bátyámmal, mikor feleségnézőbe indul. Az az arc, amivel közölte, hogy szó sem lehet róla... félő volt, hogy felrobban. - forgattam meg szemeimet.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Sponsored content

TémanyitásTárgy: Re: Lady Desmera & Oberyn herceg   

Vissza az elejére Go down
 
Lady Desmera & Oberyn herceg
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Asgard > Lady Sif
» A jégkirálynő és a Szőke herceg 2. rész
» A jégkirálynő és a Szőke herceg
» Asgard - Barakk és környéke × Hakon & Lady Sif
» Berenice

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Westeros :: Síkvidék-
Ugrás: