HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték
Reszkető-tenger
by Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
by Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
by Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
by Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
by Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pmDorne-i herceg fakó lovon
by Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
by Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
by Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
by Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
by Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
by Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
by Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
by Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
by Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
by Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
by Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share | 
 

 Egy férfi és egy herceg

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Dorne hercege


Tartózkodási hely : hol itt, hol ott


TémanyitásTárgy: Egy férfi és egy herceg   Vas. Feb. 04, 2018 12:25 am


Egy férfi & Oberyn


Egy valamit már nagyon fiatalon megtanultam: ha más asszonyát kívánod meg, azt tedd okosan, mert kevés veszélyesebb dolog létezik egy felszarvazott férjnél. Azt mondják, az ember saját kárán tanul, de úgy látszik, én még azon sem. Az első eset után megfogadtam, hogy legközelebb sokkal előrelátóbb leszek, elkerülve ezzel a várható végkimenetelű párbajt. Természetesen utána még rengetegszer beleestem ugyanebbe a hibába, és most, Lys gyönyörű városában, a még gyönyörűbb nőktől újból elcsábultam. Egy nemesember felesége keltette fel az érdeklődésem, fiatal, csodaszép nő volt és kétségtelenül tetszett neki egy dorne-i herceg leplezetlen figyelme. Az ura azonban tudomást szerzett róla, talán a szolgálók árulták el neki, talán csak túl jól ismerte a hitvesét, a lényegen a történet ezen oldala már úgysem változtathatott.
A város legnevesebb bordélyában lettem állandó vendég, eltekintve a hölggyel való légyottól, többnyire ott kerestem a boldogságot. Magát Lyst már jól ismertem, az utcák és ódon épületek nem tartogattak meglepetést, csupán egy régi barátom meghívása miatt érkeztem ide. Megházasodott már ki tudja hányadszorra, én pedig úgy döntöttem, az esküvőn túl is maradok még egy keveset. Lys méltán volt híres a szajháiról, Westeros mindhét királyságában kisebb vagyonokat fizettek értük a férfiak. Itt jelent meg a dühtől tajtékzó férfi, aki a becsületén esett foltot szerette volna eltüntetni.
Bizonyára kevesen találták volna mókásnak a karddal hadonászó és toporzékoló nemesembert egy bordély közepén, aki határozottan a véremet akarta venni, én azonban nem tudtam komolyan venni. A feje paprikavörös volt, miközben a fenyegetéseit zúdította a nyakamba és én csak arra tudtam gondolni, mennyire igazságtalan lenne kiállnom ezzel a szerencsétlen flótással szemben. Hiszen még a pallost is rosszul fogta, elegendő lett volna egy jól irányzott lándzsaszúrás és már ki is oltottam volna az életét. Ő kereste a bajt, de némileg szántam is az ostoba becsületbajnokot.
- Erre igazán semmi szükség, uram - csitítottam. Eddigre már kisebb közönség gyűlt körénk, többnyire alulöltözött nők és férfiak. Komikumba hajló látvány volt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Arcnélküli ember


Tartózkodási hely : ► Anywhere


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Vas. Feb. 04, 2018 11:02 am
Oberyn ⚔ A Férfi
Élni vagy Élni hagyni
A férfi kapott egy nevet, mennie kell és el kell vennie egy életet. A férfi útja Lys felé kanyarodott. Lys Essos egyik gyönyörű városa volt, ahol fordultak meg a népek rendesen, egy Férfihoz hasonlónak könnyű volt elveszni a forgatagban és keresni azt, ami elveszett. Utcáról utcára, térről térre járt, mint most éppen egy egyszerű zsoldos katona. A férfi megtalálta a helyet, egy sarki bordélyt, amiből már ki is futott egy lány meglepett arccal, kevés ruhában, de tekintete azt mesélte, hogy nagyon is történt valami ott benn. A bordélyokban tud lenni néha a legnagyobb botrány, hogy melyik férfi és nő keres ott éppen ölébevalót.
A Férfi zavartalanul lépte át a küszöböt, és ütközött bele sok összetömörült személybe. Mi történik? Könnyedén utat vágott magának, míg az esemény két főszereplőjét meg nem látta. Elismerően pillantotta meg az egyik Valakit. Fekete haj, jellegzetes, kissé latinos beütésű vonások, sötét, már-már fekete írisz magassággal és sárga öltözékkel ötvözve, ki más lenne ez a Valaki, mint Oberyn Martell, Dorne-i herceg és a vörös Vipera… A Férfi látta és ismerte, pedig sosem találkoztak. A köpcösebb alak már sokkal átlagosabb volt, jellegtelen vonásokkal, vörös arccal, a kihívó fél? Pedig, ma este csak egy élet fog veszni itt. Nézte a többi arcot, míg egy nő könnyed vonásain nem állt meg a szeme – barna haj, barna, csintalan szem, vörös, vastag ajkak. Igen, a Férfi őt keresi és meg is találta. A név és arc egyezik, már csak az élet kell.
Újra a két félre pillantott, akik folytatták tovább az unalmas litániát egy asszony miatt. Nem különösebben hozta lázba a téma, hiszen minden életnek meg vannak a maga akadályai. Azonban, nem lesz harc, és úgy tűnik A Férfinak kell tennie valamit, hogy a két hatökör ne essen egymásnak.
Átcsúszott az emberek között észrevétlenül és belépett a két fél által meghatározott ellipszis közepébe. Eljátszotta a meglepettet, mintha akaratlanul lépett volna be a körbe, majd ezzel a szórakozott, hamiskás mosollyal nézett először Oberynre, majd a köpcösre, és végül utóbbin állt meg a Férfi szeme.
- A két férfi nem fog meghalni – jegyezte meg halkan, mégis tisztán érthetően és hallhatóan. Keze nem siklott fegyverére, de mindenki láthatta jobb oldalán a kardot, amit kiválóan is tudott forgatni, de erről még a nézőközönségnek nem volt forgalma. A Nő kell. Életet életért. Ma valakinek itt mindenképp meg kell halnia, A férfi jobban örülne, ha a kapott név lenne az, csakhogy a jövő nem csak az ő vállán nyugszik, hanem mindenki másén is.

⚔ Lesz ez jobb is… ⚔
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Dorne hercege


Tartózkodási hely : hol itt, hol ott


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Kedd Feb. 06, 2018 12:35 am


Egy férfi & Oberyn


Lázasan kutattam valamiféle kibúvó után, sokkal inkább a rivális férfi épségét figyelembe véve, mint a saját érdekeimet. Kétség sem fért hozzá, hogy gyorsan megölném, de ahhoz sem, hogy indokolatlanul sok bajt a saját nyakamba zúdítanék vele. Nem szerettem volna hazáig bérgyilkosok után kutatni minden sarokban, a bátyám rémesen unalmas monológjára a családunk becsületéről pedig még kevésbé vágytam. Doran már csak ilyen volt, sosem értette meg, hogy a kényelmes palotákon kívül is van élet, méghozzá egy sokkal teljesebb élet. Ő csak a neki okozott fejfájást látta a kalandjaimban és kis híján szélütést kapott, akárhányszor végighallgatta a legmeredekebb történeteimet. A mostanit biztosan nem díjazta volna.
Mielőtt még az övemre akasztott tőrért nyúlhattam volna, egy férfi lépett kettőnk közé. Az első gondolatom az volt, hogy a felszarvazott férj fogadta fel, feszülten figyeltem minden mozdulatát, de azok nem árulkodtak ártó szándékról. Talán csak egy önjelölt hős volt, aki ki akarta békíteni a perlekedő feleket? Ha ez volt a szándéka, akkor meglehetősen különös módját választotta kettőnk elcsitításának. Legalábbis "a két férfi nem fog meghalni" kijelentés belőlem mindössze annyit váltott ki, hogy a szemöldököm értetlenül felszaladt, de a békekötésre nem sarkallt különösebben.
- Ezt mondd ennek a bolondnak - böktem a fejemmel a még mindig vörös arcú férfi felé. - Én nem ragaszkodom hozzá, hogy meghaljon.
A kezemet nem vettem el a késem markolatáról, készen álltam rá, hogy bármikor előránthassam és belemártsam bárkibe. Legyen az a dühöngő férj vagy éppen ez a különös idegen.
Körülöttünk mintha egyre sűrűsödött volna a közönség, bizonyára örültek a szokatlan műsornak a bordély monoton mindennapjai után. Pedig a bevételnek biztosan nem tett volna jót, ha valakit eltesznek láb alól a falaik között, különösen nem, ha az egy lysi nemesember vagy történetesen Dorne hercege.
- Ha sikerül jobb belátásra bírnod ezt a tulkot, az istenekre esküszöm, hogy a vendégem vagy egy kupa borra... vagy amire csak szeretnéd - közöltem derűsen az idegennel.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Arcnélküli ember


Tartózkodási hely : ► Anywhere


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Kedd Feb. 06, 2018 2:57 pm
Oberyn ⚔ A Férfi
Élni vagy Élni hagyni
Miért olyan nehéz az emberek felfogása? Mi nem érthető azon, hogy nem fognak meghalni? És még erre is úgy állnak itt, mint a szobrok… A Férfi várt valamit a két féltől, valami visszacsatolást, de csak csalódottan konstatálhatta, hogy nem így történt. Egyik sem akart engedni, pedig ha még tényleg olyan megcsalás is történt volna, de egy bordélyban? Komolytalan az ügy, itt mindenféle férfi és nő egyaránt található, legyen akármilyen a rangja, míg meg tudja fizetni ezeket a „szépségeket”.
Hidegen hagyta, hogy tömörülnek köréjük, hanem Oberyn felé fordult fél testtel, hisz a Vörös Vipera nyelve megeredt, de nem mérget fröcsögve. Elismerően bólintott, de ettől nem érezte kisegítve magát, hiszen a mesterhármasuk továbbra is feszült és ki tudja, mikor szakad el valakinél az a húr. Majd a köpcös felé fordult minden szó nélkül, kérdőn tekintett rá. Néha a szavak csak elfedik a valóságot, néha egy tekintet elég, hogy olvasson az ember a láthatatlan sorok között, ilyen volt a férfi, akiben fortyogott a düh. Ez lesz a veszte egyszer… De nem ma. A Sokarcú Isten egyiküket sem szólítja, nem most fognak meghalni! Talán, pont azért, mert Jaqen közbelépett, pont erre ment ki az egész, hogy idejött, hogy meglátta a lányt? A Sokarcú Isten ennyire vezetné?
Az idő kattogott, folyamatosan ment, és ő pedig ma nem volt a türelem bajnoka. Haladjunk, nem de bár? Elmosolyodott, és a következő pillanatban halántékon csapta erősen a köpcöst, aki ugyan mozdult volna, de későn, és az ütés így is, úgy is eltalálta. Eszméletlenül dőlt el, amerre a közönség helyett hagyott neki. Ezzel ennyi is volt, érezte a nézősereg, hiszen azonnal felmorajlottak a tisztességtelen végzettel.
- Mondtam, a két férfi nem most fog meghalni – jegyezte meg gúnnyal, de ellenérzés nem született benne. Nem szerette, de hozzászokott már, hogy nem szokták mindig komolyan venni, pedig a szavai csakis igazságot hordoznék. Nem, férfi nem fog meghalni, hanem az a nő! Rátekintett egyszer, majd Oberyn felé fordult, keze még mindig lomhán lógott oldala mentén, de volt egy érzése, hogy lehet, húznia kell, hiszen ez becsületbeli ügy, még ha nem is akarta megölni a kidőlt idiótát. A becsület pedig becsület, nem lehet csak úgy a porba tiporni.
- Jobb belátásra bírtam – bólintott egy halvány, sejtelmes, vagy talán gúnyos mosollyal, ő sem tudta volna megmondani, hogy melyikkel is. – Egy kupa bor? – Nem is rossz ötlet, hiszen lenne oka maradni, és akkor nem lenne oly feltűnő a lány halála, bár, mire észre venné bárki is, ő addigra már eltűnik, mintha sosem létezett volna, hiszen egy Senki soha sem létezik. Van, beszél, mozdul, érint, pislog, és mégis ők nincsenek.

⚔ - ⚔

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Dorne hercege


Tartózkodási hely : hol itt, hol ott


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Pént. Feb. 09, 2018 12:44 am


Egy férfi & Oberyn


Kivártam. Ugrásra készen, de vártam, hogy mit lép a férj és mit lép a semmiből felbukkant idegen. Előbbi csak dühösen kapkodta a levegőt, bizonyára féltette a becsületét, azonban támadni sem mert, tudhatta mi lenne a vége. De a férfiak ilyenek, gyűlölik elfogadni önnön gyengeségüket, inkább képesek lennének a halált választani. Talán a felszarvazott nemes is így tett volna, ha nem csattan a koponyáján egy jól célzott ütés és nem dől el, mint egy zsák krumpli. Szánalmas látványt nyújtott, ahogy elterült a földön és a feje természetellenes szögben oldalra bicsaklott.
- Jobb belátásra bírtad - bólintottam. Néhány pillanatig kíváncsian méregettem előbbi ellenfelemet, majd egy derűs mosollyal az ismeretlenre emeltem a tekintetem. Nem egészen így képzeltem el a nagyúr lebeszélését a felesleges párbajról, de meg kell hagyni, hatásos módszert választott. Magam is megoldottam volna, de aligha jutna ilyesmi eszembe. Jobban kedveltem a végleges megoldásokat, különösen, ha valaki az életemet fenyegette. Egy mérgezett penge és minden gond elrendeződik. Legalábbis addig, amíg nem akarják megbosszulni a szerencsétlen áldozatot. - A vendégem vagy. Talán két kupa borra is, ha nem untatsz.
A körénk sereglettek lassan szállingózni kezdtek, valaki magával vonszolta a még mindig ájult uraságot is. Bizonyára a bordély egyik dolgozója lehetett, aki nem akarta, hogy a leendő vendégek kényelmét megzavarja az út közepén eszméletlenül heverő test.
Intettem az egyik lengén öltözött fiatal leánynak, hogy hozzon nekünk bort, ő pedig azonnal el is sietett.
- Mi a neved, barátom? Ha már együtt iszunk és talán együtt viseljük el annak a félnótásnak a haragját, legalább a neved hadd tudjam meg - dobtam le magam egy párnákkal teleszórt heverőre.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Arcnélküli ember


Tartózkodási hely : ► Anywhere


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Pént. Feb. 09, 2018 10:05 pm
Oberyn ⚔ A Férfi
Élni vagy Élni hagyni
Mit várjon az ember, ha semmibe nézik? De egy Senkit mibe is néznének? Régen még annyit ellenkezett volna e gondolat ellen, most már teljesen szívéből szólt, hiszen ha ugyan néha hátrány, sokszor előny, hogy a Senki senki. Csak néha kell valakinek lenni, mikor az arcnélküli arcot visel, mikor bőrére maszk kerül és eljátszhat egy szerepet. Most éppen egy szerepben díszelgett a férfi, mit nem volt nehéz játszani. Ki is ő? Egy katona? Egy vándor? Egy bordélyba befutó férfi? Oh, annyi neve van, és egyik sem illik rá, mint az össze Arcnélkülire. Ez a Sokarcú isten átka, de ezzel lehet viselni áldását.
Hamiskás mosoly játszott az ajkán, ahogy Oberynen tartotta tekintetét. A Dorne-i herceg jól viselte a végkimenetelt, sőt, talán elismerés is jelent meg arcán, hiszen sokan valószínűleg a szórabírást beszélgetésnek szánták, csakhogy a Férfi szerette gyorsan intézni a dolgokat, ha azok sürgetőek, már pedig haladni mindig kell, az idő sosem áll meg és ma még meg kell halnia a leánynak, akit szeme sarkából követett, ahogy eltűnt egy pirosas függöny mögött. Konzulens, vagy csak magány? Ki tudja, de estig még van idő, addig is a Vörös Vipera itt van előtte.
- A férfi sosem untat – ingatta fejét, míg végül csak vetett egy pillantást az elhúzott ájultra és a herceg nyomába szegődött. Lassan mérte fel közben a helyiséget, amire eddig nem volt ideje, hiszen azonnal ebbe a kis „szópárbajban” kellett részt vennie. Tekintete végig siklott a nőkön és férfiakon egyaránt, nem különösebben ragadta meg figyelmét egyik sem, noha alaposan megjegyezte őket.
Leült Oberynnel szembeni heverőkre, miután valahogy a páncélban kényelmesen el tudott helyezkedni, ez nem kimondottan volt valami könnyű feladat, de rutinosként nehéz sem.
Egy név? Áhh, egy név… Meghatároz valakit, megjegyezhetővé tesz, ami az Arctalanokhoz nem való, mi mást válaszolhatott volna? – A férfinak nincs neve, Vörös Vipera – rázta meg enyhén a fejét, minden vicc nélkül. Igen, ő ismert sokakat, míg másoknak fogalmuk sem volt, hogy ki ő. Jelentőséget adott a beszélgetésnek azzal, hogy megnevezte Oberynt, de magát egyáltalán nem. Ennek így kell lennie, e mindig így játszódik le, csakis az kap nevet, aki van oly méltó, hogy megtalálja maga azt, amit keres. Már pedig a herceg még nem adott tanúbizonyságot arról, mire is képes a hírnevén kívül, nem mintha lebecsülné, a pletykák ugyan félig hamisak, de igazságon alapulnak, ez nem elfelejtendő. Érdekes beszélgetésnek néztek elébe.
Megjelent a lány, ki letette eléjük a tálcát és meghajolt, még ha ezzel díszes belátást is engedett egyes részeihez is, amire Jaqen csak egy röpke pillantást vetett, végül tekintete visszavándorolt a férfira.

⚔ - ⚔

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Dorne hercege


Tartózkodási hely : hol itt, hol ott


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Hétf. Feb. 12, 2018 12:23 am


Egy férfi & Oberyn


Megkérdőjelezhetőnek találtam, hogy valóban ilyen érdekes társaság lenne, eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy idővel vagy bizonyos helyzetekben mindenki unalmassá tud válni. Bár meg kell hagyni, az ismeretlen férfi belépője arra engedett következtetni, hogy nem egy mindennapi figura, akivel az ember bármelyik útszéli bordélyban belefuthat. Annyi ilyen intézményben megfordultam már, hogy szinte kategóriákba tudtam sorolni a vendégeket. Mindig volt köztük unatkozó férj, felejteni vágyó, összetört szívű szerencsétlen, szárnypróbálgató ifjú, a férfiak iránti vonzalmát kínosan titkoló lord és ki ne felejtsem a megfáradt vándort... Utóbbi kivételével mind rém unalmas társaságnak bizonyult az első kupa bor után, de olykor még a világjárókat sem találtam igazán szórakoztatónak. Ez az idegen azonban egyik csoportba sem illett bele igazán.
- Legyen igazad - hagytam rá. Nagyon szívesen fizettem neki bármennyi bort, akár még egy-két szajhát is, ha cserébe érdekfeszítő beszélgetőpartnernek bizonyul. Hercegként az aranynak nem voltam szűkében, azonban a kellemes társaságnak annál inkább. A többség nem tudott egyenrangú félként kezelni, a maradék pedig viszolygott a dorne-iaktól, így egyikükkel sem múlattam szívesen az időmet.
Kíváncsian méregettem a férfit, próbáltam kitalálni, ki és mi lehet ő. Nem nemes, ezt azonnal elárulta az öltözéke. És nekik különben sem volt szokásuk így beleavatkozni más párbajába, jobb szerették mással megvívatni még a saját harcaikat is. Erre a válaszra viszont nem számítottam.
- Braavosi vagy - jelentettem ki, érdeklődően fürkészve a tekintetét. A legtöbb ember minden bizonnyal bolondnak titulálta volna, amiért azt állította, nincsen neve. De én már többször jártam Braavosban, hallottam ezt-azt és nem volt idegen számomra ez a titokzatoskodás. Bár arra nem számítottam, hogy éppen itt, egy lysi bordélyban futok majd bele egy Arcnélkülibe, ahogy ők nevezték magukat. - És ismersz engem. Aggódnom kéne talán?
Sokan felismertek, nem lehetett nehéz beazonosítani a ruhámra hímzett Martell-címer alapján. De ez a férfi nem hajbókoló nemes volt, ó, a legkevésbé sem... És ha igaz, amit Braavosban hallottam, akkor talán nem is a dühös férjtől kellett leginkább tartanom ebben a bordélyban.
Ennek ellenére nem mozdultam, csak elvettem a tálcáról az egyik poharat és lassan belekortyoltam a drága borba.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Arcnélküli ember


Tartózkodási hely : ► Anywhere


TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   Csüt. Márc. 01, 2018 8:05 pm
Oberyn ⚔ A Férfi
Élni vagy Élni hagyni
Az élet mindig meglepetéseket tartogat, mindig történik valami, ami máshogy volt tervezve, ahogy Jaqen életében is ez a mai nap. Besétál észrevétlenül, magával sodorja a lányt, mintha kielégítetlen vágyait szeretné átadni neki, míg végül arcát ellopva, vérben fürödve ott hagyja egy sarokban. Távozik, és sosem fog rá emlékezni senki sem. De ez a mai nap nem így történt, nem számolt Oberynnel, és a hozzá kapcsolódó férfival sem, ki éppen eszméletlenül fekszik valahol az épületben nők karjai között. Szerencsétlen… Vagy épp szerencsés, mert biztosan nem élte volna túl a találkozást a Viperával, ha haragjának engedve túlhúzza a húrokat. Meghalt volna, eltűnt volna, és még asszonya sem emlékezett volna rá. Csakhogy, az ő neve nem a mai napra van feltűzve, természetesen, mint mindenki, egyszer meg fog halni, de nem ma. A Halállal találkozhat, de azt kell mondani, hogy nem ma jött el az a nap… Ma csak a lány fogja életét veszíteni a bordélyban, senki más, míg Jaqen itt van, hogy utána mi történik, az már nem az ő vállain nyugszik.
Meglepetten pillantott Oberynre, hogy ily könnyen kitalálta. Az, hogy járt Braavosban, egy dolog, mint herceg, mint köztudott világjáró, ezen meg sem lepődik, de az, hogy van fogalma az Arcnélküliekről, még ha csak haloványan. Találkozott eggyel, túl is élte, és valahogy belekóstolt ebbe a világba. Nem is rejtette véka alá a Férfi, ahogy enyhén elkerekedett tekintete, végül pedig elismerően bólintott. Nocsak, Oberynben több van, mint a látszat és a hírnév adja, a legimponálóbb pedig az volt, hogy ennek ellenére megmaradt az asztalnál, nem zavartatta magát a ténnyel, hogy ki-mi ül vele szemben. – Jaqen H’ghar – tisztelettel meghajtotta fejét gesztusként, hogy most már elismeri, nem egy egyszerű valaki, akivel csak hipp-hopp találkozott és ennyi. Végre, valóban érdekességbe csap át az este.
Kezébe vette az italát, és megemelte, majd máris belekortyolt. Nem volt rossz bor a pohárban, beszélgetésük körítésének tökéletesen megfelelt.
- Mint mondtam, ma a két férfi nem fog meghalni, ennél többre vágysz, Dorne hercege, Oberyn? Nincs miért aggódnod – felelte csak jóízű mosollyal. - Egy nap tudat, hogy a halál elkerül? Jóval több, mint amit bárki is megérdemel – Élénk szeme a latinos vonásokon járt-kelt, mintha a Vörös Vipera egy rejtély lenne és megfejtésre várna. – De miért  a halál foglalkoztat, ha élned kéne?
Az emberek szeretnek a halállal foglalkozni, elfelejti, hogy közben éljenek… Mindennapos hiba, és aztán a felismerés csak a végjátékkor következik be, mikor a végzetük megpecsételődik. Az élet túl rövid, nem szabad túl komolyan venni, mert még úgyse élte túl senki!

⚔ Bocsánat a késlekedésért :( ⚔
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Egy férfi és egy herceg   

Vissza az elejére Go down
 
Egy férfi és egy herceg
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Essos :: Lys-
Ugrás: