HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Weddings are boring Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Weddings are boring Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Weddings are boring Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Weddings are boring Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Weddings are boring Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Weddings are boring Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Weddings are boring Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Weddings are boring Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Weddings are boring Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Weddings are boring Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Weddings are boring Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Weddings are boring Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Weddings are boring Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Weddings are boring Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Weddings are boring Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Weddings are boring Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Weddings are boring Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Weddings are boring Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Weddings are boring Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Weddings are boring

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Jaenis Karstark
Jaenis Karstark
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Karhold


Weddings are boring Empty
TémanyitásTárgy: Weddings are boring   Weddings are boring EmptyHétf. Júl. 23, 2018 6:13 pm

Soha nem rajongtam az esküvőkért. A legtöbb leány élete legnagyobb boldogságát élte, amikor végignézhetett egy esküvőt, ahogy az ifjú pár örök hűséget fogad egymásnak, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak, ezer meg ezer gyermek veszi körül őket, akiket oly' nagyon szeretnek és akik viszont szeretik őket. Utoljára gyermekként hittem ennek a létezésében, amikor még anyám is élt, én pedig láthattam őket atyámmal együtt, olyan szeretetben, amilyet kevesen tapasztalnak meg így, ilyen formában, főleg nemesek nem. Nekik mégis sikerült és én gyermekfejjel el is hittem, hogy ez csakis igaz lehet mindenre is mindenkire. Az álom csak akkor foszlott szét, amikor ott álltam Lord Umber mellett az esküvői ceremónián és egy otromba, bűzölgő vadembert láttam az oldalamon, akit sokkal inkább megvetettem és akitől undorodtam, semmint szeretetet és odaadást éreztem volna iránta. Azóta tudom, hogy az esküvő nem több egy intézménynél, ami úgy rabosítja az embert mint a várak tömlöcei.
A kötelesség viszont szólított, nem mondhattam nemet nekni, ezt pedig Karhold leendő úrnőjeként már régen meg kellett értenem, így most itt voltam Hantcsarnokban, a Dustinok várában és kénytelen-kelletlen végig kellett ülnöm egy esküvőt, a Karstark-ház küldöttjeként. Még csak nem is ismertem az ifjú párt, bár elismerem, nem is érdekelt olyan nagyon, csak túl akartam lenni ezen, hogy haza... visszamehessek Rémvárba.
Rémvár. A vár, amire sokáig úgy gondoltam, mint arra a helyre, amit messziről el fogok kerülni és sosem találkozom majd - még egyszer, hogy pontosak legyünk - Lord Ramsay Boltonnal, mert nem véletlenül intették óva tőle a fiatal hölgyeket. Nem féltem tőle, az első találkozásunk alkalmával kiderült, hogy nem tudna sok mindent tenni ellenem, pedig akkor még szinte gyermek voltam én is, de azért szerettem volna óvatos maradni. Mégsem sikerült, Kisujj közbeszólt és a nyugodt, özvegyként töltött éveimet is tönkretette azzal, hogy elintézte az eljegyzésemet Lord Ramsayvel. Sok érzelem kavargott így bennem, pláne a ceremóniát végignézve, arra gondolva, vajon ugyanilyen lesz-e majd az enyém is, ugyanígy fogom-e érezni magam az új férjem oldalán: érdektelennek és üresnek. Esetleg megint a kétségbeesett harag lesz úrrá rajtam, mint Lord Umber esetében vagy egy teljesen más érzelem kerít majd hatalmába, például a szomorúság és az önsajnáltatás.
Kedvetlenül tologattam az ételt a tányéromon a villával. Még az őrült macskám is hiányzott, annyira vissza akartam kerülni Rémvárba, ami az előző gondolataimmal összeegyeztethetetlen volt. Mégis így éreztem magam, mert ott legalább nyugalom fogadott volna. És a legrosszabb az egészben, hogy egyedül én gyűlöltem ennyire ezt az egészet, hogy az az arcomon is meglátszott. Bizonyára ezért nem szólt hozzám senki, noha nem bántam ezt sem.
Vissza az elejére Go down

Arya Stark
Arya Stark
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Deres


Weddings are boring Empty
TémanyitásTárgy: Weddings are boring...   Weddings are boring EmptyKedd Júl. 24, 2018 8:02 pmWeddings are indeed boring... What shall we do m'lady?
Rettenetesen összevesztem a nővéremmel, amikor a nyakamba varrt egy díszmegjelenést egy esküvőn. Tudta jól, hogy szívem mélyéről gyűlölöm az ilyen trófea jellegű megjelenéseket, én pedig azt tudtam tökéletesen, hogy nem nővéri marakodásból zaklatott unalmas és jelentéktelen protokoll-részvételekkel, hanem nyilvánvalóan volt valami fontosabb és jelentősebb ügy, ami megkövetelte Lady Stark keze nyomát és jelenlétét. Bármi is volt az, amire ő alkalmas volt, és én nem, épp kapóra jött neki, mert így kibújhatott a Dustin-ok transzparens esküvőjének terhe alól, engem pedig belebújtathatott végre valami hölgyhöz illő ruhadarabba. Nem is voltak ilyen ruháim. Kifejezetten gyűlöltem őket, így nem tartottam egyet sem a szekrényemben. Amit találtam, az vagy Sansa egyik régi ruhája volt, vagy anyám egykori öltözékeiből egy. Bár rémesen sokat tanultam vazallusaink házairól, lakóiról, és a velük kötött szövetségekről, hirtelen fogalmam sem volt, és nem is igazán érdekelt, kik azok a Dustin-ok, kik és milyen apropóból esküsznek, vagy épp hol van Halszemfenék. Na jó… Hantcsarnok. Beleszuszakoltam magam valami diszkrét, nem túl feltűnő ruhába (anyám ruháit végül nem volt szívem magamra húzni, Sansa gardróbja pedig igencsak nem tükrözte az ízlésemet, úgyhogy ez eltartott egy darabig), Tűről pedig nem voltam hajlandó lemondani, ő oda megy, ahová én, így alaposan végig kellett gondolnom, hová rejtem egy esküvőn, ez is időbe telt - és mivel a megfelelő öltözék kiválasztása felemésztett némi időt, nőiesen elegáns késéssel érkeztem meg Halcsontborzasztóra. A kapunál szokatlan meglepetés fogadott, de ezúttal nem tudtam örülni neki. Megtudtam, hogy az esketésen és a lagzin is egyaránt Lady Jaenis Karstark mellett fogok helyet foglalni. Nem voltak jó emlékeim a Karstark-okról, ráadásul tudtomra jutott, hogy Jaenis követte a nővéremet Lord fattyú Bolton „amíg szül, addig nem ölöm meg”listáján, és túlzás lenne azt állítani, hogy túllendültem mindazon, amit a nővéremmel tett (amiket egyébként csak pletykákból hallottam, Sansa ugyanis vagy csak nagyon köntörfalazva mesélt, vagy kikerülte a témát). Elképzelni sem tudtam, hogy viselkedjek valakivel, aki még békeidőkben megbízható és fontos vazallus házunk tagja volt, és ha a Robb ellen vétett régi sérelmek felett szemet is hunyok, az új, Sansa ellen vétett Bolton-bűnöket sosem fogom tudni kitörölni a rémálmaimból. Lehet, hogy ránézek, és csúnya, mint a bűn, az lenne egy kis elégtétel számomra. Itt Halbélgödrön úgysem számít. Arra az elhatározásra jutottam, hogy megnézem magamnak Lady Jaenis Karstark-ot, vagy Bolton-t, lassan ki tudja már, mielőtt eldönteném, hogy felkoncolom-e vagy sem. Lassan kezdetét vette az esketés, és én is megtaláltam a nagy tömegben azt az egyetlen üres helyet, megy nekem szólt, egyenesen a Karstark lady mellé. Vettem egy mély levegőt, majd beálltam a helyemre.
- Lady Karstark. Még őrzi a családnevét, igaz? – biccentettem köszönésképpen, mielőtt megérdeklődtem volna, megfelelő megszólítást használtam-e. Lopva végigmértem. Olyan… Nem is tudom. Nem csúnya, mint a bűn, de nem is egy kiköpött, királyvári lady. Nőiesebb, mint Tarth-i Brienne, elegáns, csinos, a kiállása tiszteletet parancsol. Hogy vettek rá egy ilyen jó kiállású, és láthatóan épeszű hölgyet arra, hogy menjen hozzá ahhoz a kurafi Bolton szukafattyához?  

Lady Karstark & Lady Stark
476 szó | I love this whole concept | The King in the North |?

Vissza az elejére Go down

Jaenis Karstark
Jaenis Karstark
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Karhold


Weddings are boring Empty
TémanyitásTárgy: Re: Weddings are boring   Weddings are boring EmptyVas. Aug. 05, 2018 1:35 pm

Nem tetszett nekem ez a sok ember. Nem szerettem, ha ennyien vettek körül, az Umbereknél eltöltött pár év alatt megtanultam, hogy sosem jó, ha nem látsz mindenkit, aki körülötted van a teremben. Persze most vajmi kevés esély volt rá, hogy bárki is a torkomnak akarna ugrani, mégis szerettem volna résen lenni. Azt hiszem, ez már véglegesen belém rögzült és sosem fogok tudni megszabadulni a folyamatos készenlétben léttől.
Felfigyeltem rá, hogy maradt mellettem egy hely, amit senki nem foglalt el egyelőre, de sejtettem, hogy előbb-utóbb megtalálja a gazdája, hogy mi szólt az ő nevére. Nem tudtam, hogy ki lesz az, nem is igazán érdekelt. Csak túl akartam élni ezt az esküvőt, reggel pedig a napkeltével el is indulni Rémvár felé, hogy aztán hamar otthon lehessek. Otthon... néhány hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy Karholdon kívül mást is az otthonomnak tudok nevezni. Nem értettem magamat, márpedig az egyetlen, amivel nem tudtam mit tenni, az a saját magamban való bizonytalanság volt.
A nevem hallatára felkaptam a fejem, olyan hirtelen ragadtak ki a gondolataim közül, hogy szükségem volt pár pillanatra, mire válaszolni tudtam.
- Az esküvő után is őrizni fogom -válaszoltam a kelleténél kissé ridegebben. Umber feleségeként sem lettem Lady Umber, akkor is Lady Karstark maradtam, erről pedig most sem akartam lemondani. Észak második legnagyobb háza a Karstark-ház, legyen akármilyen nagy a Bolton is, nem fogok lemondani a nevemről ezért. Nem is lenne szükséges, nem hiszem, hogy Lord Ramsayt ez zavarná. Neki csak a papír volt fontos, hogy a házasságunk megköttetett és van egy felesége, aki gyermeket szül majd neki. Hogy az éppen Lady Bolton vagy Lady Karstark lesz, biztosan nem fogja foglalkoztatni.
Elég volt csak egyetlen alaposabb pillantást vetnem a mellettem álló ifjú hölgyre, az is elég volt ahhoz, hogy rögtön tudjam, ki ő. Nem volt nehéz megállapítani, ezt pedig nem is igazán tudtam volna mivel magyarázni. Egyszerűen csak tudni lehetett, az is megeshet, hogy a kiállása miatt... vagy az arca miatt. Mindenesetre biztos voltam benne, hogy jobb, ha nem haragítom magamra.
- Lady Stark, ha nem tévedek -szólaltam meg rövid hallgatás után. Jobb, ha biztosra megy az ember, semmi nem lenne kínosabb annál, ha hosszú beszélgetés után derül ki, hogy mekkorát tévedtem és egy olyan hölggyel beszélek, akinek semmi köze hozzám vagy Ramsayhez. Hiába voltam most egészen biztos magamban.
Vissza az elejére Go down

Arya Stark
Arya Stark
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Deres


Weddings are boring Empty
TémanyitásTárgy: Weddings are boring...   Weddings are boring EmptyVas. Szept. 23, 2018 7:54 pmCare for a drink and some fun, m'lady?
Elismerőn bólogattam a nő válaszára. Ha nem is látszott rajtam, reméltem, ebből leveszi, hogy tisztelem ezért a döntéséért. Bár a nővérem után egy cseppet féltettem, nem személyesen őt, tulajdonképpen bárkit, aki kapcsolatba kerül Ramsay Bolton-nal. Tény, ő nem olyasfajta nőnek tűnt, akiért aggodalmaskodni kell. Mindenesetre tiszteltem, és egyetértettem, méghozzá mélységesen a szavaival. Stark-nak, Karstark-nak lenni presztízs, csak nagyon indokolt esetben válunk meg a nevünktől.
- Tetszik, ahogy gondolkozik, Lady Karstark. Bár abban nem vagyok egészen biztos, hogy Lord Bolton is értékeli majd… De mindenki érdekében reménykedem benne, hogy nem kifogásolja.
Pici leány korom óta sulykolják belém, hogy ha eljön a megfelelő idő, magam is férjhez kell, hogy menjek. Így amikor esküvőkre vagyok hivatalos, mindig ez jár a fejemben. Noha viszonylag kevés olyan férfi van, akinek hajlandó is lennék igent mondani… Konkrétan egy jut eszembe, de őt sem láttam már… Te jó ég, mióta is? Mindig reménykedem benne, hogy felbukkan Deres kapujában, de ez a reménysugár egyre halványabb és halványabb… Talán kritériumhoz kellene kötnöm. Hallottam pár keleti mesét egy harcosnőről, aki csak ahhoz volt hajlandó feleségül menni, aki legyőzi kardvívásban. De hogy mi lett vele, azt nem tudom… A kérdésre a nőre pillantottam magam mellett.
- Teljes valómban. Ámbár még szoknom kell ezt a megszólítást. Ha a szüleim és a bátyáim még élnének, most nem viselném ezt a nevet. Jobban szeretem, ha Arya Stark-ként emlegetnek, hisz a lady rang annyira nem illik hozzám, mint a nővéremhez. De azt hiszem, ebbe nincsen beleszólásom.
Visszapillantottam a rituáléra, a menyasszony szép, fehér ruhájára, a vőlegény büszke tartására. Tényleg úgy tűnik innen, ahol én ülök, hogy örülnek egymásnak, és a nászuknak… Különös. Hát lehet így is megházasodni. Röviddel ezután ismét lady Karstark-ra pillantottam.
- Szívből gyűlölöm az esküvőket. Nem volna kedve a szertartás után meginni valami erőset, és gyakorolni a kardforgatást a birtok egyik távoleső pontján?

Lady Karstark & Lady Stark
307 szó | better late than never | Light of Nibel |?

Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalom

Weddings are boring Empty
TémanyitásTárgy: Re: Weddings are boring   Weddings are boring Empty

Vissza az elejére Go down
 
Weddings are boring
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Westeros :: Észak-
Ugrás: