HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték
A káosz egy létra
by Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pmDorne-i herceg fakó lovon
by Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
by Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
by Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
by Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
by Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
by Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
by Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
by Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
by Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
by Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
by Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Útmutató a kalandhoz
by Balerion, az Iszonyat
Szomb. Aug. 18, 2018 12:10 am


Temporary goodbye
by Margaery Tyrell
Pént. Aug. 17, 2018 7:33 pm


Játékostárs kereső
by Petyr Baelish
Kedd Aug. 14, 2018 4:25 pm


Ármány és szerelem
by Rydan Blackwood
Hétf. Aug. 13, 2018 10:12 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share | 
 

 Reszkető-tenger

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Lys szülötte


Tartózkodási hely : Királyvár


TémanyitásTárgy: Reszkető-tenger   Szomb. Aug. 11, 2018 10:15 pm

Ahogy a legénység végre elcsendesedett, úgy ringatta álomba a tengeren komótosan ringatózó hajó, valamint a mellette fekvő békés szuszogása, melyhez igyekezett minél közelebb férkőzve hozzábújni. Testének hője kellemesen átjárta minden porcikáját; ahogy egyre közelebb értek céljukhoz, a fagyos Északhoz, az eddig hallottak alapján nem épp bizalomgerjesztő fattyú menyegzőjére, úgy a mediterrán éghajlathoz szokott férfi egyre inkább úgy érezte, az ott honos hűvös levegő és az arról fújó jeges szelek a csontjaiba marnak. A több réteg takaró valamelyest enyhülést nyújtott reszkető tagjainak, azonban Tenarie volt az, aki átmelegítette testét, lelkét egyaránt.
Az utóbbi, vele töltött hónapokat egyik általa ismert nyelven sem képes szavakba önteni; Westeros. Yi Ti, de még anyanyelve, a fattyú valyriai dallamos, lírai nyelvén sem tudja kifejezni a számára idegen, érzést; talán csak az Essaris fiú keltett benne hasonló benyomást hatványozott erővel, mielőtt a pár hete érkező halálhíre benne is megölte azt a gyermeteg fiút, akit csupán pár kidolgozott izomzattal és sárkányokhoz méltó temperamentummal le lehetett nyűgözni. Ő volt a tűz, mely felhevítette, majd megégette testét, izzó sebeket hagyva maga után; a nő azonban maga volt az éltető víz, mely enyhítette fájdalmát, elringatta álmatlan éjszakáin, s olyan érzelmekkel töltötte el bensőjét, melyekre tudat alatt talán egész élete folyamán szomjazott.
Hajdanán, leszámítva mikor a kelleténél több bort ivott – ez nála nem volt tetemes mennyiség – éber alvó volt; ha kavargó gondolatai mellett képes volt elaludni, egy apró nesz vagy mozdulat kitörölte az álmot szemeiből. Mellette azonban úgy alszik, mint még soha korábban, melynek első, kártékony hatását most először tapasztalja, ahogy a hideg levegő utat nyer takarói alá, s hiába keresi már maga mellett szerelmét.
Talán a rideg huzat, talán a gondolat, hogy ezt most először mondta ki ilyen nyíltan, őszintén magának, arra készteti, hogy hirtelen felüljön az ágyban, hogy aztán a szemeit dörzsölve próbálja elűzni fejéből a rátörő szédülést. A helyét tapogatva még langyosnak érzi a lepedőt, ami arra következteti, nem olyan rég kelhetett fel mellőle; más helyen talán fel sem öltözne, meztelen indulna el a nő keresésére, azonban a bőrébe csípő hideg fájdalmasan tudatja, nem a Keskeny-tengerre néző szobája erkélyére készül kisétálni. Meglehet, elveti a sulykot a magára öltött hófehér bundával, de még ha össze is futna valakivel ezen kései órán, a vitorláson szolgáló emberei már megszokhatták efféle hóbortjait - s különben sem érdekelte sosem véleményük, főleg nem akkor, ha öltözködési tanácsról volt szó.
Arcára békés, meghitt mosoly kúszik, ahogy a fedélzeten végre megpillantja Tenarie-t a Hold fényében fürdőzve, egy pillanatig gyönyörködve, örökre emlékezetébe vésve a rangjával teljesen ellentmondó, fejedelmi szépségét, majd szinte nesztelen léptekkel szeli át a köztük lévő távolságot.
- Meg ne fázz – duruzsolja halkan, ahogy óvatosan a vállára teríti a prémet, majd hátulról hozzábújva öleli át, kezét ösztönösen a hasára csúsztatva. Nyakához hajolva szívja magába az édes, virágos illatát, melyet tudat alatt már nem csupán Vele, de a boldogsággal, békével és az otthon érzetével is összekapcsol, mióta először érezte meg rajta első közös fürdőzésük során, a pillanatban, mely után szökőárként törtek rá az iránta való, addig elfojtott érzelmei, vonzalmai.
- A csillagok szépsége ma sem fogható a tiédhez – bókol apró csókot hintve nyaka finom bőrére, melyet az égitest ezüstös fénye a szokásosnál is sápadtabbá tesz, mintha csak egy istennő éteri jelenése lenne.
- Nem tudsz aludni? –érdeklődi némi aggodalommal hangjában az áldott állapotára való tekintettel. Izgatottságába némi félelem is vegyül minden alkalommal, mikor a jövőjüket próbálja elképzelni; bizonytalan abban, képes e megfelelő támaszt nyújtani a nőnek az előtte álló hónapokban, majd években, azonban pusztán a pillantásával képes újra és újra lelket önteni belé, a lehető legjobban felkészítve magát az újdonsült szerepére. Előtte azonban még el kell rendeznie vele pár dolgot, melyeket nem odázhat el tovább…

_________________
Different from the moment I first saw you This time of fate is passing slowly My heart was heading towards you My heart was racing again The faint light was turned off But my eyes are lighting up again because of you Feels like I’ve loved you from a long time ago Feels like I’m being pulled by something---
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Rabszolga
TémanyitásTárgy: Re: Reszkető-tenger   Vas. Aug. 12, 2018 5:41 pm


Laerys & Tenarie


A hajout rengeteg emleket idezett vissza; mintha csak tegnap lett volna, hogy az O tarsasagaban leptem eloszor fedelzetre, hogy eloszor lattam a messze elnyulo tengert es hallottam a siralyok hangjat. Akkor a fedelzet ala lettem utasitva; a rabszolgapiacon ram adott lancok mazsas sullyal huztak megfaradt testem a padlo fele, csakugy, mint a masik ket leanyet, akiket velem egyutt vett meg. Akkor lattam utoljara hazam partjait is, a mives epuletek homlokzatait es az azurkek eget Yi Ti folott, es csak arra tudtam gondolni, hogy az otthonom hagyom magam mogott...
...de anyamnak igaza volt, amikor azt mondta, az otthonom mindig ott lesz majd, ahova a szivem huz; es az en szivem Laeryshez huzott mar a kezdetek ota, hiszen benne leltem meg azt a tamaszt, amire szuksegem volt, hogy az egesz vilagom ne doljon kartyavar modjara ram, eltemetve ezzel maga alatt. Az elmult nehany honap, ami alatt kozelebb kerultunk egymashoz, eletem talan legszebb idoszaka volt; meg ha nem is mertem remenykedni abban, hogy sorsom sokban valtozik majd, mar csak a kozelsege is eleg volt ahhoz, hogy elfeledkezzek a helyemrol a tarsadalmi rangletran. Vele onmagam lehettem, az a lany Yi Ti foldjerol, akinek szulettem; nem kellett megjatszanom valakit, aki sosem lehettem, es O elfogadott igy, vagyon es nev nelkul, ugy, hogy nem tudtam neki mast felajanlani testemen es lelkemen kivul.
Megis, a nyomaszto gondolataim nem hagynak megpihenni az oldalan; bar kozelsege olyan biztonsagerzettel tolt el, amit meg sosem tapasztaltam ezelott, olelese nem kepes vissztartani a remalmaimat, amik vegul felebresztenek. Ovatosan huzodok el tole, kibujva a takarok alol es veszem magamra az agy melle, a szekre teritett kopenyt, hogy megvedjem magam a hideg elol. Bar valamelyik konyvemben olvastam arrol, hogy Eszak joval hidegebb terulet, mint Kiralyvar es a kornyeke, arra nem szamitottam, hogy ennyire hideg lesz; es bar reszketek, nem fekszem vissza - ehelyett a fedelzet fele veszem az iranyt, kihasznalva a pillanatnyi csendet es nyugalmat, mielott a legenyseg ujra elkezdene zajos, napi rutinjat.
Az ejszaka puha leple alatt minden annyira bekes; lepteim halkan koppannak a fedelzet fa padlojan, ahogy a korlathoz setalok, hogy megtamaszkodva rajta nezzek fel az ezustos, telt holdra. Gyonyoru latvany; szine szerelmem hajanak ezustjere emlekeztet, es egy pillanatig megbanom, hogy magara hagytam az agyban - ugyanakkor egyik kezem osztonosen simitom a hasamra, ahogy emlekeztetem magam arra, hogy lassan viragzo kapcsolatunk gyumolcset hordom a szivem alatt, a gyermekunket. Amiota csak az altala hivott doktor kozolte, gyermekunk lesz, nem tudtam elhinni, hogy ez tenyleg megtortenhetett; hiszen evekkel korabban meggyoztek arrol, hogy a balesetem utan mar sosem lesz eselyem a fogantatasra, es megis... Most az O gyermeket vartam, a ferfiet, akit mindennel jobban szerettem, es aki minden bizonnyal meg mindig az igazak almat aludta a meleg agyban, amig en azon ragtam magam, megis mifele jovo ele nezhetunk.
Hiszen itt, Westeroson viszonylag szabadnak mondhattuk magunkat; de tudtam azt is, hogy elobb vagy utobb vissza kell ternunk Lysbe, es ezt akar varandosagom alatt tettuk volna meg, akar a gyermekunkkel, annak mindenfelekeppen kovetkezmenyei lesznek majd, amiktol feltem. Minden alkalommal, mikor csak arra gondoltam, mit mondanak majd a szulei, hogy egy rabszolgatol lesz majd fia vagy epp lanya, ugyanaz a kellemetlen erzes mart fagyos karmaival a szivemre; es fogalmam sem volt, hogy mondhatnam el neki, hogy felek, mint meg eddig soha.
Gondolatmenetem halk szavai szakitjak meg; feher bundaja az o melegsegevel es illataval olel korul, es csak ekkor jovok ra, hogy egeszen eddig faztam, reszkettem a hidegben. Osztonosen simulok az olelesebe, ahogy elhuzom a kezem, hogy az ove vehesse at a helyet a hasamon; aztan a kezere simitok ra, ujjaim gyengeden fuzve az oveibe, fejem a vallan tamasztva meg - hiszen kozelsege egy pillanatra megint elfeledteti velem gondterhelt gondolataimat es a remalmot, ami kiuzott mellole az agybol.
Csokja apro sohajt szakit ki ajkaim kozul; de nem jut tul sok idom arra, hogy kielvezzem a kozelseget, hiszen kerdese visszaidezi a remalmot es a ketsegeimet, amiket annyira szeretnek megosztani vele. Ovatosan kibontakozva olelesebol fordulok fele, hogy utana a korlatnak tamaszkodva huzzam ot megint kozelebb magamhoz, halovany, apro mosolyra vonva ajkaimat.
- Csupan egy kis friss levegore volt szuksegem, azt hiszem. - Fejem felrebillentve furkeszem az arcat; a puhan vallaira omlo, ezustos tincseivel szinte mar nem is evilaginak hatott, es ez elgondolkodtatott, hogy megis hogy lehetett annyi szerencsem, hogy pont ez a ferfi szentelje nekem a figyelmet es engem vigyen magaval Eszakra, mint partnert az eskuvore, amire hivatalos volt, ahelyett, hogy valamelyik kiralyvari lady-t kerte volna fel arra, hogy tarsa legyen az estere.
- Felebresztettelek? - Sutan sutom le a tekintetem, hogy jobb hijan meg mindig osszefuzott ujjainkra szegezzem azt; huvelykemmel gyengeden cirogatom kezfejenek puha boret, probalva legalabb egy pillanatra nem gondolni arra a rengeteg dologra, ami korabban elhuzott mellole az agybol. Hiszen most itt volt, mellettem... Es egyutt talan atveszelhettuk a kozeledo vihart, amitol annyira feltem. De akkor miert volt olyan erzesem, hogy o is ragja magat valamin?

_________________
I thought that I was dreaming
when you said you loved me.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Reszkető-tenger
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» A Déli Tenger
» A Karib-tenger kalózai

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Senkiföldje :: Valahol a világban-
Ugrás: