HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Régi trükk Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Régi trükk Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Régi trükk Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Régi trükk Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Régi trükk Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Régi trükk Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Régi trükk Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Régi trükk Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Régi trükk Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Régi trükk Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Régi trükk Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Régi trükk Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Régi trükk Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Régi trükk Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Régi trükk Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Régi trükk Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Régi trükk Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Régi trükk Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Régi trükk Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Régi trükk

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Lysander
Lysander
Utak vándora
Régi trükk Empty
TémanyitásTárgy: Régi trükk    Régi trükk EmptyCsüt. Aug. 16, 2018 7:00 pm

Rongyos Herceg & Lysander
 


Sair megint magamra hagyott a következő faluba. Mintha délfelé haladva egyre több település került volna az utunkba, amit én egy cseppet sem bántam. A kopár táj után szinte felüdülés volt a faviskók, a fogadók látványa… na meg a kirabolható emberek látványa.
Egy rozoga kerítésnek dőlve bámultam a szemközti épületet. Az is fából volt és látszott, hogy már nem egy részek alak lehányta vagy lehúgyozta. Nem vártam persze többet egy ivótól. Az út délfelé megmutatott olyan dolgokat, amiket addig csak tudtam, de nem láttam. Az én birodalmam, az aprócska bordélyház Királyvárban maga volt a biztonság, az elszigeteltség… egyfajta menedék a külvilág elől. Megfordult ugyan a falai között az intrika, de sosem férkőzött be teljesen, ami odakint zajlott. Elvégre a világ dolgai bármilyen fordulatot vehettek, a testi örömök kelendők maradtak. Akármilyen hatalom is állt éppen felettünk, számos férfi – időnként nő – tért be az Örömök Háza falai közé. Persze a hozzám hasonló kerítőknek megvoltak a maga kapcsolatai a felsőbb rétegek felé, de ügyes szavakkal és egy kis praktikus gondolkodással ezt könnyen el lehetet feledtetni az új fontos emberekkel.
Abba az irányba pillantottam, amerre Sair távozott. Reméltem, hogy előkerül, mert nem akartam magam még egy faluban bajba keverni lopás miatt. Már jó ideje bámultam ugyanis az ivót irányába… egészen pontosan egy férfit figyeltem. Meglehetősen magas volt, talán az útitársamnál valamivel alacsonyabb. A sűrű barna hajába belekapott az északi szél, ami az én arcomat is pirosra csípte, sőt beszínezte a fülem hegyét. Éreztem, ahogy ujjaim odavándoroltak, hogy egészen hideg lett testemnek az a pontja.
Nem tudtam eldönteni, hogy az ivó vendége-e, le készül-e üli a szabad ég alatt felejtett asztalokon, amik között fel-alájárkált a kocsmáros felesége egy kancsó itallal. A kocsmáros itt ott volt persze, az meleg ételt hozott, egyenes a tűzről. Láttam, ahogy a tálakból felcsap a gőz, ebben a hűvösben egészen jól látható volt.  Nyeltem egyet, nem azért, mert éhes voltam, hanem mert jól esett volna kicsit átmelegedni. Ugyan eddigre már egészen emberien néztem ki, hiszen volt lehetőségem lemosni magamról a falról összeszedett mocskot és a ruhámat is elviselhetőbbre cseréltem. Csak azt a prémes, fekete kabátot tartottam meg, hogy melegen tartson az úton.
Éppen csak egy pillanatra futtattam végig a szemem az ivó vendégein. Nem akadt meg többé a tekintetem az éneklő társaságon, akiknek néhányan tapsolták is a ritmust. Nem, én visszanéztem a barna hajú fickóra és elmosolyodtam. Tudtam, hogy ő lesz az én emberem. Bár nem volt túl jól öltözött, de olyan nyomorultnak sem látszott, mint amilyen én voltam pár nappal ezelőtt. Tudtam, hogyha ebből is kicsikarok egy kis pénzt, akkor már egészen kellemes mennyiségű érmét tudhatok a magaménak… Lysander, nagyon nem kéne a közelébe menni – emlékeztettem magam. Hiszen csak egy jelentés és máris a Falon találhatom magam újra. A cél pont az lenne, hogy a lehető legjobban meghúzva magam jussak vissza Királyvárba, eltegyem a jussom és aztán nyugalmas helyet kutassak a hátralévő életemre.
A lábaim mégis mintha maguktól indultak volna meg a különös alak felé Nem néztem meg magamnak jobban, annyira azért nem érdekelt kivel van dolgom. Az arca nem számított ugyan, de az alkatát megnéztem magamnak. Olyannak tűnt, aki harcedzett, ami veszélyesebbé, ugyanakkor izgalmassá tette a helyzetet. Tetszett a gondolat, hogy mire Sair visszatér szerzek egy kis pénz magamnak… így azt a módszert választottam, amivel annak idején legkedvesebb útitársamat szereztem magamnak. Neki ütköztem. Óvatosan végig simítottam a mellkasán, mintha az egyensúlyomat keresném. Valójában rejtett zsebeket, erszényt kutattam, hogy tudjam, merre lehet az aranya. Igyekeztem mindezt a legjobb tudásom szerint csinálni, mint mindig… úgy, hogy ő ne vegye észre.
Bocsáss meg, uram, megcsúsztam ezen a sáros úton… – magyarázkodtam. Megpróbáltam a lehető legszebb mosolyomat rávillantani, hátha az most is hatásos lesz.
♕ 605 ♕  A következő jobb lesz Very Happy ♕ zene ♕

Vissza az elejére Go down

Rongyos Herceg
Rongyos HercegTartózkodási hely : ⌁ Westeros és Essos


Régi trükk Empty
TémanyitásTárgy: Re: Régi trükk    Régi trükk EmptyPént. Aug. 17, 2018 9:32 pm
Lysander & Rongyos Herceg
New friend?
A fránya fejfájás! Ahogy öregszik az ember, egyre rosszabb! Pedig azért oly sokat nem tudhatok magam mögött, de mint zsoldos, már épp eleget, hogy levadászhassanak akár.
Úgy tűnik, a tegnap esti borban minden volt, csak éppen bor nem, ha ennyire hasogat a fejem, már pedig olybá tűnt, hogy agyam a végén kirobban koponyámnak falai közül. Így aztán nem is érdekelt, hogy a csípős hideg éppen befészkelte magát a ruháim alá. Észak nem oly meleg, mint a Síkvidék és környéke, mégis, valahogy kézreállóbb volt. A viselt arcok többet meséltek, kevesebb helyről éreztem azt, hogy hátba szúrhatnak! Ami jó jel. Hogy mi a fészkes fenét csinálok éppen? Járom Westerost, ugyan Őladysége behívatott minket a szigetországba, mégis éppen nem akad semmi sem, így leginkább felderítem a vidéket. Jobb ha az ember tudja, mi merre hány méter, mert a végén még a kocka fordulhat, és nem a Szélfutták ellen kéne fordulnia, ahhoz a csapat túl értékes. Még egy nyűves vastrónnál is, amiért foggal körömmel ragaszkodnak a westerosiak. Elszoktam ettől a világtól már, túl rég voltam itt. Nem mintha éppen annyira hiányzott volna...
Kantáron vezettem Foltos, aki csak csöndesen ballagott mellettem. Amúgy egyáltalán nem foltos, de valamiért mégis csak ez ragadt rá. Ez olyan, mint én, mint a Rongyos Herceg...
Csapongó, már-már melankólikus hangulatomból egy kéz ránt vissza, pontosabban egy test, ami nekem ütközik. Lepillantva egy szinte gyermeki arcot látok, csak a csillogó szem meséli, hogy több, mint aminek gondolhatom. Hosszú, aranyszőke haja már-már túl finom vonásokat ad neki. Ruhái nem éppen az újdonságok erejével hatnak. Összességében el tudna veszni a tömegben, de az ütközése pont ezt gátolta meg.
- Én sem figyeltem - jegyeztem meg, majd egy csúfondáros mosolyra görbült az ajkam, amiben nem volt semmi rosszallás. Ezzel már én is próbálkoztam régen, mikor még a magiszter nem vett magához. Melyik gyerek ne próbált volna ilyen olcsó, egyszerű de nagyszerű trükkel, hogy pénzt szerezzek, vagy akármilyen másik becses tárgyat, esetleg szoknya alá nyúlni... - Nincs nálam erszény, elhagytam, úgyhogy keresheted. - Vallottam meg az igazat, vagy legalábbis a majdnem igazat... - De ha megtalálod netalántán, legalább visszaadhatod - tártam szét a karomat, de csak pont annyira, hogy rossz mozdulatába ne kerüljön. Önvédelmi mechanizmus, egy idő után képtelen az ember az ilyesmiről leszokni, sajnos vagy nem sajnos. - Ki vagy te, fiú? Egy korsó mellett elmesélheted, hacsaknem futsz el félve, mert azt hiszed, bármi közöm van a rendfenntartókhoz - csendült hangomban kíváncsiság. Lehet, még jó is lesz, ha egymásba ütköztünk. A tolvajok, még az amatőrök is sok mindent tudhatnak, kiszagolhatnak, megérezhetnek.

⌁ Remélem megfelel, lesz jobb is :3 ⌁
Vissza az elejére Go down

Lysander
Lysander
Utak vándora
Régi trükk Empty
TémanyitásTárgy: Re: Régi trükk    Régi trükk EmptySzomb. Aug. 18, 2018 12:58 pm

Rongyos Herceg & Lysander
 


Kezem finoman simított végig a férfi mellkasán, mintha csak az egyensúlyomat kerestem volna. Lassan jutott lejjebb óvatosan kitapintva, nincs-e nála egy tömött erszény. Nem, mintha nem értem volna be egy kevésbé kipárnázott darabbal, amiben talán egy-két érme van. Azok az idők már elmúltak, mikor kényeskedve elhúzhattam a számat és várhattam a következő áldozatot. Mert hát a Bordélyban is megfordultak olyanok, akiket nem találtam érdemesnek arra, hogy levágjam az övükön várakozó, aranytól csilingelő csomagocskát. Többek között ott volt az a sebhelyes fickó, különös akcentussal. Akkor sem értem volna hozzá, ha a világ minden kincsét felajánlja egy éjszakáért. Szerencsére a lányokat szerette – a nagyon fiatalokat –, így gyorsan elkísértem a megfelelő helyisége, ahol kielégíthették a vágyait. Látszott rajta, hogy rengeteg pénze van, finom ruhát viselt, de az a sebhely és a belőle áradó bűz undorító volt.
Ez a fickó viszont nem volt gusztustalan. Volt benne valami annak ellenére, hogy nem éppen a legjobb ruhákba burkolózott. Talán csak a tartása tette, de nemesnek hatott… ráadásul nem áradt belőle semmiféle rohadáshoz hasonló bűz. Ezt értékeltem és könnyebbé tette azt, amire készültem. Olcsó trükk volt talán így neki esni az áldozatomnak. Hiszen az útitársamnál sem vált be. Nála egészen más hatást értem el, ami végül is nem volt rossz… de nem juttatott több pénzhez.
Elhagytad? – Vontam fel a szemöldököm és egy pillanatra sem vettem le róla a kezemet. Sőt, még tovább is haladtam a felső testén. – Ha megtalálom, akkor nyilván fizetnél is érte… – Tettem hozzá, majd elvigyorodtam és elhúzódtam tőle.
Felfogtam elsőre is, hogy nem éppen ezzel a módszerrel fogom magamnak megszerezni a várva várt aranyt, szóval készen álltam a távozásra, mikor kérdést szegezett nekem, majd felajánlott egy jó adag italt. Végül is nem tudtam, hogy Sair mennyi időre hagyott magamra és egy ital jól jött volna, talán elviselhetőbbé teszi a hosszú utat Királyvár felé.
Ha az lennél sem félnék tőled. – Rántottam meg a vállamat.
A kocsma udvara felé fordultam, ahol számos üres asztal ácsorgott. Kellően fel voltam öltözve ahhoz, hogy ne kelljen behúzódni valami kandalló mellé… de már szinte hozzá is szokott a testem az északi hűvöshöz. Igaz már közel volt a Folyóvidék, nem kínzott annyira a fagy, mint korábban.
Az első asztalhoz sétáltam, nem érdekelt, hogy ütött kopott és már jó párszor leöntötték valami büdös északi itallal. Egy kicsit ragadt is talán… de ez érdekelt a legkevésbé. Csak rákönyököltem, a másik kezemmel pedig megborzoltam szőke hajam. Már szerencsére nem volt olyan rövid, mint mikor megszöktem a falról. Egészen gyorsan nőni kezdett. Reméltem, hogy mire visszatérek Királyvárba, megint minden a régi lesz. Az a szép, arany szőke haj, a régi ruhák, a régi erő, ami mindenen átsegített. Annyira hiányzott, mégis olyan távolinak tűnt már az egész… mintha az emlékeim nem is igazán rólam szóltak volna, hanem valaki idegenről, aki ugyanebben a testben élt.
Szóval… nem vagyok már jó ideje fiú, de kedves tőled, hogy annak nézel – mondtam és a tekintetemmel a kocsmárost kerestem a tömegben. – Lysander a nevem és már harminc esztendős is elmúltam. – tettem hozzá.

♕ 492 ♕  A következő jobb lesz Very Happy ♕ zene ♕

Vissza az elejére Go down

Rongyos Herceg
Rongyos HercegTartózkodási hely : ⌁ Westeros és Essos


Régi trükk Empty
TémanyitásTárgy: Re: Régi trükk    Régi trükk EmptyPént. Aug. 24, 2018 9:08 pm
Lysander & Rongyos Herceg
New friend?
A kéz ügyesen, rutinosan vonult végig és meglepően finoman felsőtestemen, akár egy nőhöz is tartozhatott volna, ami azt jelenti, hogy nem ma kezdte a tolvajkodást, vagy legalábbis az ezzel való próbálkozást. De olyannyira nem is mélyedt el benne, hogy tökéletesre csiszolhassa, vagyis amúgy nem ezzel foglalkozik.
Csak vigyorom szélesedik, ahogy még mindig nekem nyomódik próbálkozva. Nincs is erszényem... Na jó, őszintén szólva volt, de kifogyott egy idő után, aztán valaki tényleg ellopta a jobb remény fényébe. Megnéztem volna az arcát, ahogy szembesül a ténnyel, hogy egy vas még annyi sincs benne... Rossz szokásom a rongyoskodás, de jobb inkognitó, mint bármi más, és az én szememben az számít, ami értékesebb a pénznél. Noha tudom, a pénz nagy úr, nagyobb mint a királynő...
- Hát egy ideje már... - vontam vállat lényegtelenül. - Nem, nem valószínű, hogy fizetnék érte, mert teljesen üres lenne, ha lenne is benne, kivennéd, nem de bár?  - ráncoltam a szemöldökömet, de a szórakozott fény egyáltalán nem lankadt a szememben, ahogy még mindig figyeltem. Nem most jöttem le a falvédőről, szórakoztatott amatőrsége, de ebben az volt jó, hogy nem az a buta típus, aki nem venné a lapot. Ő azonnal levágta , megértette...
Ráhagytam a választ, addig nem érdekelt, míg valami butaságot nem tenne... Hogy a rendfenntartókkal hogy áll, az az ő dolga, de jó magam sem éppen örülnék, ha összefutnék velük - felesleges körök tömkelegét kéne csak megjárnom. Ezért lenne előny a Tyrell-egyenruha, de olyannyira feltűnő az, hogy akár keresztet is rajzolhatnék magamra, hogy tessék: célpont! Ámbár, Lady Margaeryvel egyet értettünk abban, hogy egyelőre a Szélfutták őrizzék meg az inkognitójukat. Egy dolog, hogy háborúra készülünk, de nem kell mindenkinek tudnia erről. Egyelőre. Az erőviszonyok maradjanak rejtély, míg én magam is kiderítem.
Komótos léptekkel követtem, hogy elfogadja a meghívásomat. Még az asztalt is megválasztotta, így csak kikötöttem Foltost nem olyan messzire, hogy szem előtt legyen azért, mielőtt valakinek eszébe lenne azt is ellopnia. Majd pedig jó magam is helyet foglaltam az asztal másik oldalán, mit sem törődve a mocsokkal. Aki fürödt már vérben, annak oly mindegy, hogy mibe ragad bele.
- Hmm - bólintottam egyet sejtelmes mosollyal. - Hát persze, de amíg fiatalabb vagy nálam, az maradsz, Lysander - fűztem mellé a nevét, hogy ezennel megtisztelem azzal. - Rongyos Herceg Pentosból - mutatkoztam meg egy hetyke kézmozdulattal, majd pedig felraktam a kezemet egy intésre, és nem sokkal később maga a kocsmáros is megérkezett. Összeszűkült szemmel nézett ránk - gondolom a külsőnkből levonta a fizetőképességünket is -, majd pedig csak sorba megmondtuk kívánságunkat, ezzel el is tűnt a meleg kocsma falai között. Jó lesz az az ital, hátha kicsit melegít és ezt a fejfájást is elmulassza...
- És mondd, honnan származol? Mert ahogy nézem, nem Észak lesz az otthonod, az túl hideg,dermedt és fagyos hozzád képest. - Továbbra is figyelmesen fixíroztam egy féloldalas mosoly kíséretében. Bíztam a saját ítélőképességemben, persze, egy ember rögtön nem ismerhető meg, de egy kép kialakul, hogy elhelyezzem azon a bizonyos táblán.

⌁ :3 ⌁
Vissza az elejére Go down

Ajánlott tartalom

Régi trükk Empty
TémanyitásTárgy: Re: Régi trükk    Régi trükk Empty

Vissza az elejére Go down
 
Régi trükk
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Westeros :: Észak-
Ugrás: