HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték
Silhouette FRPG
by Margaery Tyrell
Hétf. Jún. 18, 2018 6:40 pm


Kill List
by Arya Stark
Vas. Jún. 17, 2018 2:14 pm


Resemblance
by Jaqen H'ghar
Szer. Jún. 13, 2018 9:59 pm


Your destiny is written
by Jaqen H'ghar
Kedd Jún. 12, 2018 10:09 pm


Lady Desmera & Oberyn herceg
by Desmera Redwyne
Vas. Jún. 10, 2018 3:06 pm


Sky Place
by Margaery Tyrell
Pént. Jún. 01, 2018 3:29 pm


the master and his slave
by Tenarie Adaire
Kedd Május 29, 2018 12:50 am


the wolf cub and the assassin
by Arya Stark
Kedd Ápr. 24, 2018 9:40 pm


Temporary goodbye
by Margaery Tyrell
Szer. Ápr. 04, 2018 4:30 pmJátékostárs kereső
by Tenarie Adaire
Vas. Ápr. 01, 2018 11:14 pm


Meg nem hajol
by Doran Martell
Vas. Márc. 25, 2018 10:09 pm


Titulusfoglaló
by Loras Tyrell
Vas. Márc. 25, 2018 6:12 pm


Playby lista
by Loras Tyrell
Vas. Márc. 25, 2018 2:34 pm


Finn Jones
by Margaery Tyrell
Szer. Márc. 21, 2018 9:56 am


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szer. Márc. 21, 2018 8:41 am


House of the Rising Sun
by Laerys Drennelion
Kedd Márc. 20, 2018 3:16 pm


Sair Von
by Petyr Baelish
Hétf. Márc. 19, 2018 6:28 pm


Elkészültem
by Sair Von
Vas. Márc. 18, 2018 1:55 am


Loras "Viráglovag" Tyrell
by Ramsay Bolton
Csüt. Márc. 15, 2018 7:31 pmShare | 
 

 Resemblance

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Arcnélküli ember


Tartózkodási hely : ► Anywhere


TémanyitásTárgy: Resemblance   Szer. Jún. 13, 2018 9:59 pm
Tanarie ⚔ A Férfi
Who you really are?
Arcok, vonások, testek. A tömegben csak ő is egy porszem, nem több, egy arc, ki egy a sok közül, ki senki. Braavos és Királyvár ilyen mód nem sokban tér el, talán Braavosnak kicsivel színesebb, délibb beütése van, de ott is sokan vannak a világ pontjairól, nincstelentől a legrangosabbakig, mindenki. Ezer arc, ezer szem, ezer mondat, és semminek nincs közöttük értelme, mind csak egy élet - kezdet és vég összefonódása, pont az, ami a kettőt elválasztja egymástól.
Míg régen a Lannister hacuga csörgött rajta, hiszen Cersei nem különösebben tett a hadviselésre, Királyölő meg el volt foglalva kezetlenségével, most, hogy Daenerys került a trónra, megváltoztak a dolgok. Jó irányba? Rossz irányba? Az Arctalanok sosem kötődtek az uralkodókhoz, teljesen függetlenek voltak, tőlük, így Jaqen számára is csak a királynő egy lett a Valakikből. Jelentős személyiség, de pótolható lenne, ha véletlenül meghalna, mint mindenki. Ugyan, Jaqennek meg volt róla a maga véleménye, de azt szépen megtartotta magának, hiszen Ő senki, hogy legyen saját gondolata, ha nem is létezik? Az Arctalanok legnagyobb fegyvere, hogy nem léteznek, és erről még a királyok, királynők sem tudnak, Daenerys sem, pláne, hogy ő aztán nem is Westeroson szocializálódott. Ifjú királynő, kinek még rengeteget kell tanulnia, de ez nem jelenti azt, hogy nem lenne a trónra való... Csak ne üssön a felmenőire, oly értelemben, hogy az uralkodó mégis csak egy népért felelős, nem pedig csak saját magáért.
Így hát a legújabb palotaőrségnek az egyenruháját kellett magára öltenie, amit természetesen nem lehet kapni minden második boltban, így aztán egy közlegény esett áldozatul a számára, de arcát ellopva, viszont nyílt járása volt a palotában dolgok intézésére. Senkinek fel nem tűnt... Hogy is tűnt volna fel? Láthatatlan volt, léptei sem hallatszottak. Soha senki nem látta, nem hallotta, nem találkozott vele, hogy arról később majd beszéljen.
Pont így járta a város utcáit is. Szemrevételezte a dolgok menetét, de ritkán folyt bele az élet történéseibe, neki nem az igazgatás a feladat... Sosem volt az, ő csak kap egy nevet és azt teszi senkivé, de nem tud valakit gazdagabbá, szegényebbé tenni. Elmerengve járt ezzel a gondolattal, talán most először elmélkedett azon, hogy a Sokarcú Isten miért csak életet vesz el, hogy egy másikat megmentsen, miért csak ennyi az ő parancsa? Nem mintha megkérdőjelezné, már rég nem teszi. Egyszer tette és az egy életre szóló tanulságot adott. Egyszer ingott meg, újra nem akar. Ő nem az, aki nem tanul a hibájából.
Végül arra lesz figyelmes, hogy az utca közepén tolakodás alakul ki, két fél, ha nem több veszekszik valamilyen árún. Nem éppen ritka sosem az ilyen azok között, kik napról napra élnek. Jaqen ismeri ezt az életet... Ugyan, olybá tűnik, mintha egy más valakinek az élete lett volna, de ő pontosan ismeri, akárhány arcot is választ, legyen épp egy gazdagé, vagy szegényé, akkor is emlékszik erre az érzetre, amit most csak külső szemlélőként figyel. De ahelyett, hogy megnyugodnának a kedélyekre, egyre inkább csak eldurvul, ahogy még több illető kapcsolódik bele, félő, tényleg hatalmas verekedés alakulna ki belőle, már pedig... Ahogy körbenéz a társaságon, tudja, itt senkinek sem kéne meghalnia.
Kardjára simul egy pillanatra a keze, végül csak elereszti a fegyvert, teljességgel szükségtelen, majd pedig belépve a veszélyes zónába, kinyúlva ragadja meg az idiótákat és hatalmasat rántva rajtuk kezdi elemekről szétszedni az embereket. Akinek nem tetszik, azt még megspékeli valamivel, de oly könnyedén csúszik át közöttük, veszik el a szemük elől, mintha ott sem lenne, míg végül a magját meg nem találja a bajnak. A vörös képűt ragadja meg, és húzza el egy szórakozott mosollyal.
- Takarodj - leheli, suttogja, amitől a hangja olyan, mint suttogás a szélben. Elenyészik, de az elmémben él, utasít, mozgat. Egyiket a másik után löki, taszítja, míg végül annyira meglazul a halmaz, hogy észreveszik magukat és az egyenruhát is, amitől aztán többen távozóra fogják. De van, aki inkább másra kíváncsi...
Az egyik, minthogy lelépjen, inkább egy lányt kezd fixírozni, és tesz felé egy közelebbi lépést, hátha az utca faláig sikerül szorítani, vagy ki tudja, hogy a gyarló, mocskos kis elméje mit is talált ki időközben. Jaqen nem is kíváncsi rá, megkopogtatja vállát, és egyenesen behúz neki, legalább elveszti az emlékezetét, és végre nyugta lesz mindenkinek. Valóban. Ez a mozdulat volt a végszó, mikor mindenki felfogta, hogy nem kéne tovább fűteni a dolgot egy katonával szemben, még ha Jaqen pont anyira volt katona, mint a többiek. Minden csak díszlet, egy maskara, egy álca, egy személyiség, amit kreált, hogy továbbra is senki legyen. Senki sem ismerhesse...
- Elnézését kérem - suttogta a lánynak, hogy ennek kellett szemtanúja lenni, miközben átlépett a félájultan, akit vagy feltakarítanak, vagy ébredhet arra, hogy a koszban fekszik, noha... neki teljesen mindegy már.
Jaqen szemügyre vette a keleties vonásokat, hiszen Királyvárban azért nem mindennapi a mandulaszem, amihez sötét, egyenes hajkorona tartozott. Yi tiből származik, vajon? Westeros sok mindenkit vonz még azt is, aki azon kívül lakik...
Csak intett a lánynak, hogy jobb, ha kicsit arrébb sétál, mielőtt, valami butaságra kerülne sor. Az ostobákkal ez a baj... Sosem lehet tudni, mikor jut az eszükbe egy kis meggondolatlanság.

⚔ :Bocsánat, hogy ennyit késtem vele >< remélem nem vészes, kezdők nem az én legjobbjaim, de ígérem, lesz jobb azért... ⚔
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Resemblance
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Westeros :: A Korona földjei :: Királyvár-
Ugrás: