HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Lynara Hawthorne Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Lynara Hawthorne Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Lynara Hawthorne Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Lynara Hawthorne Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Lynara Hawthorne Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Lynara Hawthorne Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Lynara Hawthorne Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Lynara Hawthorne Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Lynara Hawthorne Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Lynara Hawthorne Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Lynara Hawthorne Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Lynara Hawthorne Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Lynara Hawthorne Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Lynara Hawthorne Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Lynara Hawthorne Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Lynara Hawthorne Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Lynara Hawthorne Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Lynara Hawthorne Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Lynara Hawthorne Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Lynara Hawthorne

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Lynara Hawthorne
Lynara Hawthorne
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Királyvár


Lynara Hawthorne Empty
TémanyitásTárgy: Lynara Hawthorne   Lynara Hawthorne EmptySzer. Júl. 18, 2018 9:42 am

Lynara Hawthorne


Becenév: Lynn, Lara

Nem:

Kor: 16 év

Születési év: 289 AC

Családi állapot: hajadon

Tartózkodási hely: Királyvár

Származási hely: Nyugatföldek

Lojalitás: Targaryen-házCsaládom


Atyám: Lord Wyllam Hawthorne: atyám sajnos gyengélkedik a háborúban szerzett sérülése miatt. Anyámmal próbáltuk ápolni, és mindig mellette voltunk, de ő most valamiért mégis elküldött maga mellől Királyvárba. A sérülése előtt sem volt valami kedves velem, de azóta sajnos méginkább mogorva lett, és gyakran fordította el a fejét, ha mesélni szerettem volna neki valamit. Szerinte fölösleges dolog egy leánynak ennyit olvasnia, és inkább a cicomázáson törhetném a fejem, hogy a családunkat egy előnyös házassággal segítsem.  

Anyám:Lady Meralith Hawthorne: nos, ha az atyám szerint a házasság az én jövőm, anyám kétszeresen is túltesz rajta ezen a téren. Nem értik, talán nem is érthetik, hogy mi zajlik a lelkemben, hogy mennyire másként képzelem el az életemet mint ők. De anya sosem értett meg engem. Annyira mások vagyunk, ő olyan könnyedén taktikázik és lép át másokon, ahogy én sosem tenném. Bár nagyon szeretem, és jó embernek tartom, nem szeretnék hasonlítani rá.Testvéreim:
Darnis Hawthorne: imádott, harcos testvérem. Még egészen kicsi voltam, és elkóboroltam a birtokon, tudtam, hogy nem lenne szabad, de a dajkámat kijátszva elszaladtam, felfedezőset akartam játszani. Heves esők voltak előtte pár nappal, én pedig beleestem egy nagy gödörbe, és nem tudtam kimászni a csúszós sár miatt. Darnis talált meg, és húzott ki onnan valahogy. Azóta is tudom, hogy ha valami baj van, rá számíthatok. Hiába, hogy gyakran ugrat, és keveset beszélgetünk, de a szíve a helyén van.
Ryden Hawthorne: ő nem mentett meg sosem, legalábbis nem húzott ki vermekből. Ellenben sokat beszélgettünk, Ryden nyitott volt arra, hogy elmeséljem miket olvastam, meghallgatta a kis titkaimat. Amikor beleszerettem az egyik barátjába, és érzéseim viszonzásra is találtak, egyedül neki mertem elmondani. Különlegesen közel áll a szívemhez, és nagyon-nagyon hiányzott már.Így jellemezném magam...


Ha azt hiszed, lázadó vagyok, nagyon tévedsz. Ha azt hiszed, hogy irányítható és egyszerű, üresfejű lány vagyok, még nagyobbat tévedsz. Talán néha túlságosan is elmerülök a gondolataimban, és emiatt úgy tűnhet, mintha egy álomvilágban élnék. Mint egy magányos táncos az ünnepségen, aki a saját dallamára kering. Talán tényleg túl sokat olvasok, és a nagy történelmi tettek elvonják a figyelmem arról, ami körülöttem zajlik. De ezen nem tudok változtatni, gyakran bújok el a szobámban, és csak olvasok, olvasok, nem beszélek senkivel sem napokig.
A testvéreim tudják, hogy milyen vagyok, velük mégis egész más a kapcsolatom, néha még csicseregni is szoktam, ha velük vagyok. Főleg Ryden, amikor vele vagyok, úgy érzem bármit elmondhatok neki, és a szokásos mély hallgatás helyett kitör belőlem a sz áradat, szinte megrohamozom a gondolataimmal, buta kis érzéseimmel... és persze én is meg szoktam őt hallgatni. Ezért is hiányzik olyan nagyon, és ezért hatalmasodott el felettem teljesen a bánat, amikor otthon kellett maradnom, hogy atyánkat ápoljam.
Nem szoktam túl gyakran a jövőmre gondolni, hiszen mindenki másként képzeli el. A szüleim persze úgy, hogy előnyös házasságot kötök, de én sokkal inkább tanulnék, bár tudom, hogy ez nehezebb út. Én mégis szeretném.
Szinte lehetetlen kihozni a sodromból, talán még sose látott senki sem dühösen, vagy kiabálva. A gondokat vagy az örömöt általában komolyabb érzelmi reakciók nélkül szoktam kezelni, nem kürtölöm világgá, hogy mit gondolok. A szobám magányában szoktam sírni, és nevetni is.


TörténetemFájó szívvel pakoltam össze a holmimat, és bár tudtam, hogy az utunk végeztével újra együtt lehetek rég nem látott fivéremmel, mégis nehéz volt a szívem. Atyánk állapota mit sem javult, hiába a mester gondos kezelése, hiába a mi szerető ápolásunk. Valahányszor bementem hozzá, mindannyiszor csak egyre kedvetlenebbnek láttam, és ha mesélni szerettem volna neki valamit, vagy felolvasni egy könyvből, csak intett, és elfordította a fejét. Tudom, hogy bántja, hogy nem fiúnak születtem. Bár van két bátyám, apánk természete miatt is talán jobban örült volna, ha még egy fia lenne, aki harcolt volna a háborúban a családunk becsületéért. Azt hiszem, mindig elégedetlen volt velem, és bár úgy gondolom, hogy anyánkat a maga módján szereti vagy szerette, vagy legalábbis ragaszkodik hozzá, azért még a nőkkel kapcsolatos elképzelései meglehetősen egysíkúak. Bár anyám remekül lavírozik a politika terepasztalán, és ügyesen támogatja a testvéreim előmenetelét, attól még nő. Költséges. Gyenge. "Felesleges".
Így tehát, egyrészt örültem is az utazásnak, másrészt viszont bántott, hogy úgy kellett elhagynom az otthonomat, hogy nem tudhattam biztosan, hogy apa állapota javulni fog, illetve nem is "békültem ki vele". Nem mintha haragban lettünk volna egymással, mégis úgy érzem, beszélnem kellett volna vele arról, hogy mennyire nem ismeri tulajdon leányát. Nem egy báb vagyok, és nem is teher, igyekszem... okosodni, tanulni, hogy így támogathassam a családot.
Nem tudom, nem értem, hogy miért kellett Királyvárba jönnöm. A lábam se tettem ki a család birtokairól, így nekem ez a tömeg és nyüzsgés, a szagok és zajok mind idegenek. Félve pillantottam ki a hintóból, ahogy a város közelébe értünk, és egészen elképesztett a Vörös Torony látképe is. Vajon milyenek itt az emberek? Kedvesek, vagy igaz lenne minden, amit olvastam róluk? Ármány és cselszövés itt minden lélegzetvétel, senkiben sem szabad megbízni?
Vajon a testvéremben még bízhatok? Vagy már ő is megváltozott? Hisz olyan rég nem láttam... és annyi minden történt azóta.
Ahogy beértünk a városba, azon merengtem, hogy vajon boldogabb lennék-e otthon. Boldogabb lennék-e, ha a kedvesemmel megszöktünk volna? Hiszen csak az egyik zászlóvivőnk fia volt, a családom számomra előkelőbb férjet szeretett volna. Hiába is öntöttem ki a szívem anyánknak, ő eltiltott tőle. És most halott. Már hiába is fordul meg a fejemben, hogy mi lett volna, ha elszökünk, ha nem megy el a háborúba, ha nem sebesül meg...? Hasztalan. Csak bámulom a szűk utcákban tolongó embereket. Ez lett az én valóságom, a boldog élet, a szeretett férfi oldalán a semmibe veszett, én pedig üresnek érzem magam azóta is, nincs bennem se fájdalom, se remény, se öröm. Félek, ha megpillantom Rydent, akkor törnek majd felszínre az eddig elfojtott érzelmek, hiszen ő vele volt, amikor... amikor elragadták tőlem.
Ahogy közelebb érünk a palotához, a bűz is kissé alább hagy. Nagyobb érdeklődéssel bámulom az egyre nagyobb, díszesebb házakat. Vajon barát vagy ellenség lakja?
- Állj! - szólok hangosan, mire hirtelen megáll a hintó, én pedig mit sem törődve a dajkámmal, az ölemből hagyom a földre hullani a könyvemet, és már nyitnám is az ajtót. Egy macskát látok a tetőn, tétova, csapzott, és láthatóan jobb napjai is voltak már. Otthon is láttam, nem is egy ilyen macskát, tudom, hogy valószínűleg megsebesült, és már jóideje ott lehet, fél és éhes is minden bizonnyal. Bár a kíséretem mit sem ért, oda megyek a fal mellé, és két kezem nyújtom felé. - Gyere! - csendül a hangom némiképp biztatóan, mire ő bizalmatlan nyaffantással felel. - Segítsetek neki, megsérült. - bár a testőrök mit sem értenek, egyikük, aki ismer engem, lemondó sóhajt követően kapaszkodik fel az ablakpárkányra, hogy a csatornában toporgó bársonytalpút lesegítse. Én csak aggódva várom, és amikor végre felém nyújtja a tiltakozó állatot, akkor magamhoz ölelem, mit sem törődve azzal, hogy összepiszkolja a szép ruhámat.
Vissza kucorodok a hintóba, és egy kendőbe bugyolálom a macskát, hiszen látom, hogy tényleg sérült az egyik lába. Majd ha már a szállásunkra érünk, megpróbálom ellátni, elvégre otthon csináltam már ilyesmit. A dajkám csak megrovó pillantásokat lövell felém, én pedig megvonom a vállam.
Megérkezünk. Tekintetemmel máris a testvérem keresem, de még mindig szorongatom az új kis kedvencemet is. Mi lehet a neve? Olyan kis... fenséges, jobb napokat látott, puha mancsú, selymes bundájú jószágnak tűnik. Talán valamelyik udvaronctól kóborolt el. Ahogy ott állunk, egy pillanatra elbizonytalanodok. Rám ismer még egyáltalán imádott testvérem? Vagy én is túl sokat változtam volna?Ha rám nézel


Bájos. Azt hiszem, ezt a szót szokták rám mondani legtöbbször. Nyúlánk alkatom van, hosszú lábakkal, hosszú karokkal... a szabók rendszeresen sápítoznak vékony alakom miatt, szerintük képtelenül apró a derekam. Nem vagyok telt azokon a helyeken, ahol egy asszonytól elvárnánk, de azt hiszem nem is rendelkezem még asszonyi tulajdonságokkal, amik miatt kellemesen párnás lehetnék.
A szemeim beszédesek, az arcomról viszont nehéz leolvasni bármit is. Udvarias mosoly mögé rejtem a gondolataim, érdeklődő, barna szemeimet és "bájos" arcomat selymes, barna hajam keretezi. Szívesen öltözök csinos ruhákba, a hajamat viszont úgy szeretem, ha a lehető legtöbb része szabadon lehet. Szeretem az ékszereket is, bár nem viselek túl sokat, inkább a különlegesség az, ami ékszerek vagy ruhák terén leginkább jellemez.Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: A vágyaim gyakorlatilag elérhetetlenek. Szeretnék egyszerre megfelelni a család elvárásainak, és a magam útját járni.
Ha én ülnék a Vastrónon: A bátyáimtól kérnék tanácsokat, és igyekeznék mindig igazságos döntéseket hozni, törekednék a békére.
Ha bárhová elmehetnék: bejárnám az egész világot! Dorne érdekelne leginkább, és persze Észak is, de a Medve szigetre is szívesen elmennék, épp úgy ahogy Égikert sem maradna ki.
Ha másnak születtem volna: Szeretnék én is a fivéreim ikertestvére lenni, ugyanolyan lenni mint ők. Erős és bátor.
Ami kedves számomra: A családom, és egy régi, kopottas könyv, ami a családunk történetét örökítette meg (ez mindig velem is van)
Amit utálok: A hazugságokat, és az erőszakot. Soha nem lennék képes ártani egy embernek.
Tulajdonom: Néhány ékszer, ruhák... és van egy lovam is, na meg természetesen a frissen szerzett macskám.
Playby: Caitlin Stasey
Vissza az elejére Go down

Arya Stark
Arya Stark
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Deres


Lynara Hawthorne Empty
TémanyitásTárgy: Elfogadva!   Lynara Hawthorne EmptySzer. Júl. 18, 2018 4:04 pm

Elfogadva

Drága Lynara!

Nekünk, nőknek sosem adnak könnyen semmit az istenek. Bár a családod körbevett, a szó legszorosabb értelmében, magányt és meg nem értettséget érzek Felőled. Háborús veteránokkal egy fedél alatt élni mindig kihívás, különösen, ha az embernek szeretett atyja az, és az anyja sem igazán fogja a pártját. Ha egy könyv borítóját látnám, azt hinném, Darnis fivéredhez állsz közelebb, de azonban mind tudjuk, hogy muszáj elolvasni az egész könyvet, ha teljes képet akarunk kapni. Ryden fivéred mellett jó kezekben vannak a titkaid, ebben biztos vagyok. Érzelmi spektrumod széles, akárcsak a tudsod, amit magadra szedhettél abból a rengeteg könyvből, amiket mostanra elolvastál, mégis alig tiszteled meg velük a külvilágot. Mintha attól félnél, megragadják gyengeségedet, és felhasználják ellened. Mondd csak, mitől tartasz úgy? Lánynak születni mindig nehéz, amikor háború van, de azért őszintén remélem, édesapád kivárja életben és egészségben, amíg megcáfolod azokkal a nagy tettekkel, amiket véghez fogsz vinni. Mert biztos vagyok benne, hogy így lesz. Jólelkű vagy, szenszibilis, és nem hagyod magad olyan dolgokba belekeveredni, amikről tudod, hogy veszélyesek lehetnek. Egy bájos teremtés, akinek megvan a magához való esze. Az ilyen figurákra nagy szüksége van a vén Királyvárnak. A kérdés már csak az, melyik oldalra állsz... Hagyod magad beszippantani, mint pillangót a városi fények, vagy megőrzöd becsületet patyolat fehérjét? És vajon Ryden mit szól majd hozzád? Szaladj playby-t foglalni, és gyorsan válaszold meg ezt a temérdek kérdést!

Arya

Vissza az elejére Go down
 
Lynara Hawthorne
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Karaktereink :: Lady-
Ugrás: