HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték
Reszkető-tenger
by Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
by Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
by Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
by Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
by Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pmDorne-i herceg fakó lovon
by Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
by Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
by Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
by Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
by Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
by Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
by Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
by Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
by Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
by Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
by Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share | 
 

 Ryden Hawthorne

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Királyvár


TémanyitásTárgy: Ryden Hawthorne   Vas. Feb. 11, 2018 8:45 pm

Ryden Hawthorne


Becenév: Ryden, Ry

Nem: Férfi

Kor: 18 év

Születési év: 287

Családi állapot: Feleséget keres

Tartózkodási hely: Királyvár

Származási hely: Tövisvár, Nyugatföldek

Lojalitás: A VastrónCsaládom


Atyám: Lord Wyllam Hawthorne: A család vasakaratú, már-már konok feje. Remek harcos, átlagon felüli stratéga, de vaskalapos arisztokrata. A királynő Törvénymestere, és talán még soha senki enm volt büszkébb erre a posztra. Jelenleg Tövisvárban lábadozik.

Anyám: Lady Meralith Hawthorne: Ne álltassuk magunkat, atyám soha nem mászott volna ennyire magasra a ranglétrán, ha nem anyám a felesége. Amíg atyám forró vérű, agresszív és haragtartó, anyám csöndes, intelligens, és taktikus. Többet örököltem tőle, mint atyámtól.

Testvéreim: – Darnis Hawthorne: Ikertestvérem vagy, alig másfél órával fiatalabb nálam. Te vagy atyánk ideális örököse: a kemény, fegyelmezett harcos, egy remek lovag és zseniális bajvívó. Sosem bocsájtottátok meg nekem, hogy korábban születtem, és így enyém a születési jog.Legnagyobb álmod a Királynő testőrségének tagjává lenni.
– Lynara Hawthorne: Drága húgom! Mindig közelebb éreztem magam hozzád, mint Darnishoz. Talán te szenvedted a legtöbbet ebben a háborúban, és a veszteségünk hasonlóan keserű volt – ezért is éledhetett fel majdhogynem elfelejtett barátságunk, igaz? Te vagy az, aki otthon maradt anyánkkal atyánkat ápolni, míg mi, fiúk eljöttünk Királyvárba. Már alig várom, hogy ismét találkozzunk.

Így jellemezném magam...

Anyámra ütöttem. Míg a család többi férfi tagja fegyverrel a kezében rohan a veszélybe, én vagyok az, aki megáll, aki gondolkodik, aki mérlegel. Szenvedélyes ember vagyok, de nem az indulataim vezetnek.  Jobban hiszek a diplomácia művészetében, mint a fegyverek értékében. Láttam, milyen, amikor emberek halnak meg körülötted, amikor minden percben több tucat életet oltanak ki, és soha nem kívánom még egyszer megtapasztalni.
Szeretem a könyveket. Otthon egy kisebb könyvtárat kezdtem az egyik üresen álló teremben, és amikor atyám, és mostanra elhalálozott nagybátyám bárhová utazott, mindig könyörögtem, hogy hozzanak haza könyveket. Történelemről, történetekről, akár verseket is, bármit, amiből tanulhatok a világról. Most Királyvárban azon kapom magam, hogy néha elbámulok a keleti horizont felé, és azon töprengek, vajon mit rejthet a tenger. Szeretném beutazni a világot. Vagy talán csak elvágyódok innen… Ha elég messzire futok, talán véget érnek a rémálmok, és végre magam mögött hagyhatom azt a csatát.
Ne értsük félre egymást, meg tudom védeni magam. Kiképeztek a kard használatára, és nem én vagyok a legrosszabb bajvívó a Hét Királyságban. De sosem leszek mesés hős, nem leszek az, akiről balladák szólnak. Azt meghagyom a fivéremnek.
Jobban szeretem a munkám – atyám munkáját –, mint azt kellene. Élvezem a pozíciót, és hogy fontos vagyok, élvezem a figyelmet, amit kapok. És szeretem, hogy az emberek legalább annyira egyenrangúként kezelnek, amennyire az ebben a helyzetben lehetséges. Fiatal vagyok és tapasztalatlan, ezért kétszer olyan keményen dolgozok, mint atyámnak kellene. De nem vagyok hajlandó szégyent hozni rá. Nem adok még egy okot arra, hogy szégyellje az elsőszülött fiát.

Történetem

Hideg verejtékben fürödve ébredek a szálláson. Egyedül vagyok – a mai estén senki nem melegítette az ágyam. Jobb is. Pár napja nem törtek rám a rémálmok, nem láttam az arcokat, nem éreztem a szagot. Most, ahogy a sötétben ülök, az orrom megtelt a bűzzel, a vér és az emberi mocsok szagával. Mintha hallanám a kardokat összecsapni, a sikolyokat, az üvöltést.
Megbénít a félelem. Mint gyermekkoromban, amikor gyávának csúfoltak, mert nem akartam velük menni minden ostobaságba. Mert igenis féltettem a saját életem. Talán ezért is küzdöttem le a pánikot aznap. Talán azért, mert ott állt mellettem a legjobb barátom, aki már gyerekként sem hagyott cserben. Szegény Tommen…. El akartad venni a húgomat. Semmi másra nem vágytál az életedben. Azt a nyílvesszőt nekem szánták, barátom. Bár ne ugrottál volna elém.
Ott rogyott össze mellettem. Alig vettem észre, csak próbáltam életben maradni. Atyám szembement a helyi nemesekkel, megakadályozta, hogy csatlakozzanak a Lannisterek hadseregéhez. A Sárkánykirálynő mellé helyezte a saját sorsát – és a miénket. Ötezer katonánk volt, de még így is majdnem lemészároltak bennünket. Ha nem jönnek a dothrakik… Bele sem merek gondolni. A lovak patájának robogása, mintha a föld maga is remegett volna a súlyuk alatt. Ameddig élek nem felejtem el a rohamukat, a csatakiáltásaikat. Abban a pillanatban jobban féltem tőlük, mint az ellenségünktől.
A légzésem még mindig gyors, de visszafekszem, és behunyom a szemem. El tudom űzni, mondom magamnak, de minden alkalommal nehéz. Kegyetlen küzdelem. Közben még hallom a lovak patájának kopogását. Az utcáról jön, és egyre távolodik.

Ha rám nézel

Magas, jóképű fiatalember. Hogy ikertestvérétől megkülönböztethető legyen, haját rövidebbre vágatta, és gyenge szakállat növesztett. Tartása egyenes, büszke, gyakran igyekszik nagyobbnak – és idősebbnek – tűnni, mint amilyen. Páncélt ritkán hord, helyette elegáns ruházatban mutatkozik az udvarban. Kardját viszont az oldalára köti, ezzel is igyekszik tiszteletet parancsolónak tűnni. Szeme színe majdhogynem fekete.

Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: Megszerezni atyám elismerését, szolgálni a családom és a Királynőt, megfelelő feleséget találni magamnak.
Ha én ülnék a Vastrónon: Nem lennének háborúk. Legalábbis addig nem, ameddig a diplomácia nem mondott véglegesen csődöt.
Ha bárhová elmehetnék: Braavos, Pentos, Yi-Ti, Valyria romjai…bárhova.
Ha másnak születtem volna: Ha második fiú lennék, elmentem volna a Fellegvárba tanulni. Lehet, kevésbé élveztem volna, mint azt hiszem, mégis romantikus ötletnek tűnik.
Ami kedves számomra: Béke, boldogság, bor, és nők. Tudom, hogy hamarosan el kell kezdnem tiszteletreméltó férjként viselkedni, addig viszont nem bánom, ha kiélvezem az életet.
Amit utálok: Csaták, rémálmok.
Tulajdonom: Egy előkelő szállás Királyvárban, közel a Vörös Erődhöz,
Playby: Ben Barnes
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Rémvár


TémanyitásTárgy: Re: Ryden Hawthorne   Vas. Feb. 11, 2018 10:16 pm

Elfogadva

Ryden személyében egy igazán megnyerő, intelligens fiatal férfit ismerhettünk meg. A lovagok és csaták korában az olyan fiúkat, mint ő, gyávának bélyegezhetik, pedig valójában csak meg van a magukhoz való eszük. Nem véletlenül jutott ilyen magas pozícióba - hiába vette át atyjától a tisztséget, a királynő biztos nem engedne a kistanácsába akárkit, még helyettesíteni sem. A könyvek forgatása és a kíváncsisága olykor hasznosabb tulajdonság lehet, mintha a kardforgatásban lelné ekkora örömét. Azonban a sok munka mellett ne feledje azt sem, hogy még fiatal és a szórakozásnak is megvan a maga ideje. Persze egy ilyen jóképű ifjú lordnak úgysem lesz nehéz dolga, ha a lányokról van szó... (És itt még zárójelben megjegyezném, hogy nagyon passzol a play by a karakterhez, jó választás!)
Foglalózz gyorsan és keress magadnak játszótársakat!


_________________
„He should have been content to grind corn.


Does he truly think that he can ever rule the North?”
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Ryden Hawthorne
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Karaktereink :: Lord-
Ugrás: