HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 1 Bot

Arya Stark, Lysander, Myrielle Lannister, Ramsay Bolton

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték
Farkaséhség
by Lysander
Today at 6:45 pmHiányzásnapló
by Sansa Stark
Today at 5:41 pm


a romlás hipotézise
by Sair Von
Today at 3:59 pm
Arrival
by Lynara Hawthorne
Today at 1:38 am

Your destiny is written
by Arya Stark
Yesterday at 2:04 pm
Lord Bolton & Lady Stark
by Ramsay Bolton
Yesterday at 12:11 am


Lord Baelish & Lord Bolton ~ levelek
by Ramsay Bolton
Szomb. Júl. 21, 2018 11:59 pm


Lannister Ladyk
by Gylmissa Lannister
Szomb. Júl. 21, 2018 10:54 pm


a hullámok állandósága
by Sair Von
Szomb. Júl. 21, 2018 8:26 pm


Karakterkereső
by Lysander
Szomb. Júl. 21, 2018 5:31 pm


Playby lista
by Myrielle Lannister
Szomb. Júl. 21, 2018 3:56 pm


Lysander
by Petyr Baelish
Szomb. Júl. 21, 2018 3:01 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share | 
 

 És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Rémvár


TémanyitásTárgy: És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága   Szomb. Márc. 10, 2018 12:12 amLady Jaenis & Lord Bolton
Tűnődve, fintorba ránduló orral figyeltem, ahogy a szolgálók leemelték a várfalra kilógatott, megnyúzott testet. Már hetek óta ott volt, közelebbről a szaga elviselhetetlen lehetett. Az átlag szemlélőnek a gyomra is felfordulhatott a látványtól, én azonban gyermeki kíváncsisággal figyeltem az oszló tetemet. Az én munkám volt, büszkeséggel töltött el a látvány, még ha az idő és a természet nyomot is hagytak rajta, a felhőként köré gyűlő legyekről nem is beszélve. Valami erőszaktevő volt, egy közeli faluból hozták elém, miután meggyalázott több leányt is. Kérték, tegyek igazságot - hát azt tettem. A férfi egykor biztosan erősnek érezte magát, akkor legalábbis, amikor elkapta azokat a parasztlányokat. Most már nem volt több, csak egy dög.
- Ügyeljetek rá, hogy a kutyák ne menjenek a közelébe. Nem akarom, hogy elcsapják a hasukat - vetettem oda Táncolj Damonnak. Már-már kisfiús arca rezzenéstelen maradt, miközben bólintott. Hanyagul végigsimított Lannistereket megszégyenítően szőke haján, majd a társaival együtt nekiveselkedtek és feldobták a hullát egy szekérre, hogy elszállítsák innen. Gondolom, elásták valahol, annyira sosem érdekelt, hogy megkérdezzem tőlük mihez kezdenek a szórakozásom kellemetlen maradványaival.
Ekkor jelent meg Lady Jaenis, aki mögött mintha láttam volna elsuhanni egy macska tépett bundájú árnyát. Magával hozott valami fenevadat, aki a legváratlanabb pillanatokban bukkant fel a várban és véresre karmolta minden tagomat, amit csak elért. Nem panaszkodtam miatta, mert rettentően megalázónak éreztem, hogy egy macska mindennap helyben hagyott a saját otthonomban, de alig vártam, hogy egyszer én legyek gyorsabb és elkapjam azt a nyávogó bestiát. Eddig mindig sikerült eliszkolnia, mielőtt felocsúdva a döbbenetből megkaparintottam és élve megnyúztam volna.
- Szép reggelünk van ma, igaz? - mosolyogtam rá Jaenisre, mintha a hátam mögött nem éppen egy rothadó hullát cipeltek volna. - Ahogy elnéztem ezt a szerencsétlen flótást, aki a falon végezte, eszembe jutott a néhai Lord Umber. Egyszer azt mondta nekem, az összes vadnak és Starknak is ott kéne lógnia. Nagyszerű gondolat egy nagyszerű embertől.
Lord Umber nem volt nagyszerű ember. Barbár, bárdolatlan és mindenek előtt mosdatlan vadember volt, aki egyedül annyiban különbözött a gyűlölt szabad néptől, hogy a Fal déli oldalán született egy szép nagy várban. Már az orrfacsaró szaga elég volt hozzá, hogy ne időzzek túl szívesen a társaságában, de az embernek olykor áldozatokat kell hoznia, különösen, ha a szagos illető történetesen a szövetségese. És elhozza neki Rickon Starkot.
Egy szó mint száz, csak a menyasszonyomat akartam idegesíteni a volt férje említésével. Hogy miért? Mert unatkoztam, ennyire egyszerű.


_________________
„He should have been content to grind corn.


Does he truly think that he can ever rule the North?”
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online

Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Karhold


TémanyitásTárgy: Re: És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága   Pént. Júl. 20, 2018 5:08 pm

Jó idő eltelt már, amióta megérkeztem Rémvárba, talán még több is, mint amennyi sejtéseim szerint volt, a napjaim nagyrészében ugyanis nem lazsáltam, így gyorsabban teltek a percek és az órák. Nem állítom, hogy ennyi idő alatt sikerült teljesen kiismernem egy ilyen nagy várat és mostanra minden pontját tökéletesen ismertem, de a legtöbb pontjára kevés vagy semmi gondolkodással eltaláltam, ha bármilyen oknál fogva oda kellett találnom. A számomra legfontosabb helyiségeket már az első napokban feltérképeztem, így pontosan tudtam a könyvtár, a nagyterem, a konyha, a mester szobája, a saját szobám és a fürdőhelyiség felkeresése így már nem okozott különösebb erőfeszítést. Kezdtem egészen otthonosan járni a folyosókat, bár egyelőre nem láttam rá esélyt, hogy valaha is az otthonomnak tekinthetném ezt a helyet. Hiába volt kevesebb huzat, hiába volt enyhébb a hideg, semmi nem volt az igazi. Ennek egyik oka lehetett a falakon lógó tetemek átható bűze, amit szerencsére csak akkor érzett az ember, ha túl közel ment hozzájuk. A hideg megtette a hatását és nem engedte korán rothadni a holttesteket, amikből a vár körül köröző varjak előszeretettel csipkedtek ki kisebb-nagyobb darabokat. Úgy érzem, tökéletesen illett rá a Rémvár megnevezés, könnyen elriaszthatta nem csak a betolakodókat, de a meghívott vendégeket is.
Éppen kiengedtem Angyalt a várudvarra, hogy ő is megtalálja a helyét és a legjobb helyet, ahol egereket tud fogni, amikor meghallottam Lord Bolton hangját. Nem kedvelte a macskámat, amit egyáltalán nem tartottam különösnek. Öreg dög volt már, aki ki nem állhatta a férfiakat, főképp azokat nem, akik túl közel voltak hozzám, Lord Umbert is sokszor véresre karmolta, aminek egyszeri eredménye volt, hogy megboldogult férjem egy kevésbé részeg pillanatában még időben el tudta kapni és kivájta az egyik szemét. Nem volt nagy sikere, Angyal csak még jobban gyűlölte érte, egerekre pedig továbbra is ugyanolyan remekül tudott vadászni, mint tökéletes látással.
Eleresztettem Angyalt, még mielőtt szemet vetne a vár urára, de ezt abban a percben megbántam, hogy Lord Bolton megszólalt. Ekkor már nem bántam volna annyira, ha a karmai véres csíkokat hagynak végig az arcán.
- Nagyszerű ember? Biztosan nagyon sok hasonlóságot fedeztél fel magatok között, ha ezt gondolod róla. Általában ez így szokott lenni. -Természetesen sosem volt így, én nem tapasztaltam még hasonlót, de nem tudtam mást válaszolni, hogy azzal ne lépjem át a határt. Egyelőre nem volt kedvem konfrontálódni vele, nem voltunk jó helyen ahhoz. Itt túl sok ember láthatta, én pedig nem örültem volna, ha a kedves lady álarcom lelepleződik a várnép előtt. Kedvelniük kellett, ha túl akartam itt élni, egyelőre ugyanis semmilyen menekülési útvonalat nem láttam, amit igénybe vehettem volna, ha rosszra fordulnának a körülmények. Boltonnak lenni nem volt biztonságos ezekben az időkben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Rémvár


TémanyitásTárgy: Re: És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága   Szomb. Júl. 21, 2018 11:23 pmLady Jaenis & Lord Bolton
- Azt nem mondanám. Nincs még egy olyan férfi, mint én, Lady Jaenis. - Erre mérget vehetett. Ha találtam volna olyat, aki hasonlít rám, biztosan kevesebbet unatkoztam volna. Akadtak, akikkel szívesen töltöttem az időmet és akikkel osztoztunk valamelyik szenvedélyünkben, de ezek csak apró átfedések voltak, igazán egyikük sem hasonlított rám. Szívesen jártam vadászni Vihar Gareth-el, de ha nyúzókést nyomtam volna a kezébe, hogy tartson velem a kínzókamráim egyikébe, biztosan a sarokba hányt volna. Táncolj Damon ellenben örömmel kínvallatott akárkit, azonban értelmes társalgásra alkalmatlannak bizonyult. Ha valakit feltétlenül meg kellett volna neveznem legjobb cimborámként - és a kérdező ragaszkodott volna hozzá, hogy a kutyáimat ne számítsam bele -, minden bizonnyal Gareth-re esett volna a választásom. A Lord Umber-féléket, akarom mondani a néhai Lord Umber-féléket valójában nem kedveltem. Nagydarab, lassú észjárású ember, alkalmatlan az ivászaton kívül bármiféle szórakozásra, emellett pedig jobban bűzlött, mint egy téli álomból ébredt, bolhás medve. - És mit gondolsz a vár díszéről? Én személy szerint sajnálom, hogy meg kell válnunk tőle, de hát ez a szag... Sebaj, kerítettem helyette mást, ma reggel idehoztak egy erőszaktevőt az egyik közeli faluból. Szerinted hol kezdjem a rajta a munkát, hölgyem? Csak hogy lásd, adok a véleményedre mint leendő férjed...


_________________
„He should have been content to grind corn.


Does he truly think that he can ever rule the North?”
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online

Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Karhold


TémanyitásTárgy: Re: És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága   Yesterday at 10:43 pm

Akaratom ellenére gúnyosan felhorkantam. Nem állt szándékomban sem megsérteni őt, sem pedig hangot adni a nemtetszésemnek, de végül mégis így sikerült. Habár, ha jobban meggondolom, az előbbire még talán gondoltam is, elvégre ő is többször próbált kihozni a sodromból Umber emlegetésével. Bizonyára hamar észrevette, milyen fájó pontra tapint vele, éppen ezért tette.
- Tévedsz, nagyuram. Rengeteg olyan ember van, amilyen te is vagy. Aki nagynak és erősnek gondolja magát pusztán azért, mert képes a kegyetlenkedésre, pedig nem több, mint hús és csont, belülről pedig éppen olyan vörös mint bárki más. -Túl sokat gondolt magáról. Könnyen bebizonyíthattam volna neki, hogy nem jól gondolja és nagyon nem esne nehezemre őt is helyretenni, de szerencséjére nem akartam megtenni. Eddig nem szolgáltatott elég okot rá, hogy ilyesmiken törjem a fejem, a szavai nem tudtak ennyire meghatni, még nem tudta pontosan, hogyan lehet engem mellbe vágni.
A kérdésére közelebb léptem, közvetlenül mellé, a tekintetemet nem véve le a várfalról, ahol egészen eddig a varjak által megkopasztott holttest lógott. Semmi érdekes nem volt benne, mégis néztem.
- Azt mondod erőszaktevő volt? Akkor egyértelmű a válaszom. Pontosan azt tenném vele, amit a parasztok szoktak a fával, mikor egy cövek végét próbálják kifaragni. Rétegről rétegre, hogy a végén egyre kisebb és kisebb legyen, aztán ne legyen mivel erőszakot tennie.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága   

Vissza az elejére Go down
 
És hiába, ilyen mocsok leszel, te drága
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Shirou Tavara
» Keleti rész
» Ilyen még soha nem volt

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Westeros :: Észak :: Rémvár-
Ugrás: