HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték


House of the Rising Sun
by Laerys Drennelion
Hétf. Feb. 19, 2018 2:19 am


House Hawthorne
by Ryden Hawthorne
Vas. Feb. 18, 2018 12:12 pmEmmelyne & Steffon
by Emmelyne Florent
Szomb. Feb. 17, 2018 10:03 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Feb. 17, 2018 12:31 pm


Játékostárs kereső
by Ramsay Bolton
Pént. Feb. 16, 2018 11:05 pm


Playby lista
by Laerys Drennelion
Szer. Feb. 14, 2018 3:47 pm


tenarie adaire
by Petyr Baelish
Szer. Feb. 14, 2018 1:10 pm


Laerys Drennelion
by Petyr Baelish
Szer. Feb. 14, 2018 11:21 am


Elkészültem
by Laerys Drennelion
Szer. Feb. 14, 2018 3:14 am


Lord Tyrion & Lord Steffon
by Steffon Florent
Kedd Feb. 13, 2018 9:57 pm


Doran Martell
by Doran Martell
Hétf. Feb. 12, 2018 2:56 pm


Alexander Siddig
by Ramsay Bolton
Hétf. Feb. 12, 2018 2:30 pm


Karakterkereső
by Ramsay Bolton
Hétf. Feb. 12, 2018 1:48 pm


Egy férfi és egy herceg
by Oberyn Martell
Hétf. Feb. 12, 2018 12:23 am


Ryden Hawthorne
by Ramsay Bolton
Vas. Feb. 11, 2018 10:16 pm


Maisie Williams
by Margaery Tyrell
Vas. Feb. 11, 2018 2:04 pm


Tyrion Lannister
by Ramsay Bolton
Vas. Feb. 11, 2018 12:18 amShare | 
 

 Lie preachers

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : ♕ Égikert


TémanyitásTárgy: Lie preachers   Szer. Feb. 07, 2018 10:25 pm
Margaery & Petyr
The all world is a lie.
Kinéztem az ablakon, ahol a verőfényes napsütés mindent beborított, meleggé, vidámmá varázsolt, és mégis, az én vállamat valami nyomasztotta. Voltam már jegyes, voltam már házas, voltam már királynő, mégis, a mostani szituáció idegennek hatott, pedig találkoztam én már Lord Baelish-el, mégis azt hittem, többé nem kell látnom, de mit hoznak az istenek? Az ő jegyese vagyok… Furcsa, mindig tudtam, hogy merre haladok, min kell keresztül taposnom, most mégis Kisujjban olyan személyt találtam, aki kiismerhetetlen, akin túl kell látnom, és túl is akarok látni, hogy lássam a jövőmet.
Figyeltem a hintóból a dombokat, melyek kőfalakkal voltak keretezve, egészen a szakadékig, ahonnan csak egyetlen híd vezetett tovább. Szép és halálos, már-már csábító volt Sasfészek. Teljesen más, mint Égikert, amit nem bántam, hiszen túl sokat töltöttem már az ismert falak között, távol Királyvártól. Olyan volt az egész, mintha fogdába kerültem volna, pedig lenne húzásom Cersei felé, mégis… Mindent félre kell raknom, más utat kell keresnem magamnak és az éppen Sasfészeken át vezet. Legalább a hellyel nem lesz probléma, még ha maga a jegyes nem éppen a legfessebb lovag, akit láttam. Tudtam, Baelisht, nem szabad lebecsülnöm, és nem is szándékoztam. Meg kell ismernem őt, kegyeibe kell férkőznöm, el kell játszanom egy színdarabot megint csak, hogy túllépjek rajta és közelebb kerüljek a Trónhoz. Tudom, Olenna nagyanyám elmondta, mi miért történt, de mégis csak, Lord Baelishből, hogy lesz király?
Átvágtunk a hídon, be az udvarba. Meg kellett hagyni, gyönyörű volt a maga félelmetes módján a szakadék, ahogy a távolba lehetett látni, ahogy a fény mindent beterített… Végül csak hátradőltem, már nincs vissza út, minden elkezdődött és én nem is akartam meghátrálni. Törni akartam és fogok, hogy újra korona kerüljön a fejemre. Megvártam, míg a hintó lassan megáll és nyílik az ajtaja. Én pedig kihúzva magamat, államat felszegve sétáltam le méltón, elmosolyodva, hogy milyen fogadtatás várt, mégis csak jött egy madárka, hogy érkezem. A sorok között nem is kellett sokáig keresnem az ismerős arcot. Azt az arcot, aki lehet, nem sokára a férjem lesz. Ott volt ő is, ott az elemző szempárral, melynek elébe tettem, melynek megjátszottam a kedvest, ki örül, hogy nem sokára – megint csak – férjezett nő lehet. Hova fog a mi kis játékunk kilyukadni?
Végig mértem, minden egyes mozdulatát megjegyeztem, elemeztem és egy negédes mosollyal köszöntöttem.
- Lordom – hajtottam fejet, miközben halványkék szövetű ruhámnak a szoknyáját enyhén megemeltem és egy aprócska pukedli is kitelt tőlem, de nem több, hiszen, mégis csak, nem szolgáló vagyok, hanem a jegyes. A jegyes! – Öröm, hogy láthatom – fűztem mellé dallamosan a félig igaz szavakat.
Nos, elkezdődött a legújabb színdarab, a maszk már az arcomon, ön Lord, készen áll?

♛ Remélem, megfelelő… ♛


_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Sasfészek


TémanyitásTárgy: Re: Lie preachers   Csüt. Feb. 08, 2018 1:59 pm

Lady Margaery & Lord Baelish
Sansa elutasítása után nem volt kérdéses, hogy szembe kell szállnom vele és vissza kell vonulnom a Völgy lovagjaival Sasfészekbe. Nem személyes sértettségről és bosszúról volt szó, az járulékosan jött a szövetség kimondatlan felbontásához és az új szövetség kereséséhez, elsősorban Lord Boltonnal. Szerencsére - az enyémre, Lady Starkéra már kevésbé - voltak terveim a jövőre nézve, arra az esetre is, ha a közeledésemet és az esetleges házassági ajánlatomat elutasítaná. Hatalmas bukás Észak legnagyobb családját és azok vazallusainak támogatását elveszíteni, de Westeros nagy, Daenerys királynő pedig sokakat magára haragított azzal, ahogyan elfoglalta a vastrónt, és még inkább azzal, hogy szabadon eresztett egy hordányi dothraki lovasembert a déli területeken. Nem lehet nehéz olyan házakat találni, akik szívesebben támogatnak engem, aki sokkal jobb uralkodója lehet ennek a földnek Daenerys Targaryennél, aki a sárkányai nélkül most Vaes Dothrakban lenne a többi khal özvegyével.
Tökéletes választásnak bizonyult a Tyrell-ház, amikor néhány hónapnyi alapos átfontolás és tervezgetés után megállapodtam néhány biztos szövetségesnél. Nem voltam benne biztos, hogy sikerrel járok, hiszen többször is találkoztam már Lady Olennával, aki sosem zárt a szívébe, minden bizonnyal érthető módon. Mégis úgy éreztem, megér egy próbát, hogy beszéljek vele, nem hittem, hogy nagyon visszakozni fog egy számára is kedvező szövetségtől. Már amikor megérkeztem, akkor észrevettem egy-egy pusztán pillanatokra látott jelenetekből, hogy az emberek mennyire nem örülnek a dothrakiak ittlétének és egy percig sem kételkedtem benne, hogy Lady Olenna is elég bosszús a helyzet miatt.
Két napig kellett tárgyalnunk, nem volt szükség többre, mert az ajánlatom és az azt követő kisebb-nagyobb alkudozások és változtatások végül mindkettőnknek kedvező eredményt hoztak. Én megkaptam a Tyrellek támogatását, ők megkapták a Völgyét, és az ígéretemet, hogy ha egyszer Daenerys Targaryen lekerül a trónról, a dothrakiak is eltűnnek a Síkvidékről, mégpedig nagyon hamar. Az egyezség megpecsételésére pedig mi sem jobb, mint egy Tyrell feleség nekem, amit a helyemben minden férfi elfogadott volna. Lady Margaery pedig olyan feleség lesz, akivel lesznek remek perceink együtt. Ki tudja, talán még a célom megvalósításában is tud segíteni nekem, akár szándékosan, akár a tudta nélkül.
Már messziről láttuk Lady Margaery és a kísérete érkezését, ami Sasfészekből nem meglepő. Ezért kedveltem ezt a várat, bevehetetlen volt, biztonságos és mindent előre láttunk, ahogyan én azt eddig is felhasználtam mindenben, amit el akartam érni. Az idő, amíg ideértek, éppen elég volt ahhoz, hogy az utolsó simítások is végbe menjenek és teljesen felkészülten fogadhassuk a leendő feleségemet.
- Lady Margaery, már nagyon vártuk érkezésed -léptem elé mosolyt varázsolva az arcomra, ami éppen olyan volt, mint máskor. Mű. Nem is értem, sokan hogyan nem vették észre soha. Ostoba a legtöbb ember, nem úgy, mint ő, aki itt áll előttem. Tudtam, hogy át fog látni rajtam, ezért nagyon kell majd vigyáznom vele. Nem állhat a céljaim útjába. Az illemet viszont nem felejthettem el, így természetesen kezet is csókoltam neki. -Remélem, jól telt az utad. Bizonyára elfáradtál az utazásban, engedd meg, hogy elvezesselek a szobádhoz. Azt tanácsolom, pihend ki magad, addig minden ráér. Nem sietünk mi sehová. -Nem is volt hová. Ezúttal nem ugorhattunk fejest semmibe, jobban oda kellett figyelnem és többet terveznem, hogy ne ütközhessünk semmilyen akadályba.
A karomat nyújtottam Lady Margaery felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : ♕ Égikert


TémanyitásTárgy: Re: Lie preachers   Csüt. Feb. 08, 2018 9:40 pm
Margaery & Petyr
The all world is a lie.
Új jegyes, új szakasz az életemben, de mivel nézek szmbe? érdekes, de most valahogy nem voltam annyira biztos, hogy mi fog történni körülöttem, pedig szerettem kézben tartani a dolgokat, még ha ez annyira nem is látszódott a külvilágnak. Egyszer találkoztam ezelőtt Baelish-el, volt egy érdekes beszélgetésünk akkor, de sosem gondoltam volna, hogy onnantól ide lyukadunk ki. A jegyese vagyok, valahogy az eddigi jelen felgyorsult, nem mintha ellenemre lenne, hiszen Királyvárban kimondottan pörögtek a dolgok, csakhogy, nem Királyvárban vagyok, hanem Sasfészken. Szép, mint egy illúzió, mint egy álomjárta vidék, de ez is csak látszat, nem minden lehet a gyönyörűség, elég csak rám nézni. bájolgok, de ennél sokkal több szunnyad testemben, ezt vagy látja valaki, vagy pedig nem.
Nem kell mélyen tanulmányoznom a rutinos mosolyt, hogy leessen, mű, mint minden látszat. Túl gyors a mozdulat, még a szeme sem rebben hozzá, olyan betanult, kitanult, amit bármikor magára húzhat, mint maszkot. Nem kell csalódnom Kisujjban. Oh, hát a játékunk akkor megkezdődött, ideje lesz figyelni, nehogy az én lapjaim csapódjanak le először felfordítva. Kellemesen mosolygok vissza, mintha ez lenne a legegyszerűbb dolgom, teszek mindennek eleget, ahogy Királyvárban tettem. Most sincs másképp, kivéve azt a tényt, hogy Lord Baelish nem éppen a trón közelében van. De ki tudja, akár változhatnak is a dolgok. Végül is, nem hiszem, hogy ezért a műmosolyért bólintott rá nagyanyám az eljegyzésre is, mint a szövetség jele…
- Valóban, kissé hosszú volt az út, de olyan jó idő van… - Tekintetem lesiklott róla, fel az égre, majd Sasfészek várainak falaira. Nem voltam annyira fáradt, hogy egy rövidebb körút ne férjen bele, minél előbb meg akartam ismerni Sasfészek folyosóit, termeit, nem pedig csak a saját kis szobámat. Szükségem volt térre, és nem akartam megadni azt a lehetőséget, hogy a szende, unalmas jegyes bőrébe bújok, aki olvadozik kedvesétől. Ugyan, sosem tettem és a hellyel talán Petyr egy-két jellemvonását is megismerhetem. A szavak helyett mindig sokkal többet tud mondani egy-egy aprócska, véletlen, ösztöni mozdulat, ahogy körbetekint, esetleg leül egy padra, mindnek lehet jelentősége, már pedig minél előbb „közelebb” akartam kerülni jegyesemhez, hogy tudjam, hányadán is állunk és mit kell tennem, hogy az én céljaim is előtérbe kerülhessenek. Petyrt nem szabad lebecsülni, ezzel tisztában voltam. Elég volt egy beszélgetés, és észrevettem a köntörfalazott mondatokat, az elejtett szólásokat, melyek valami építménynek voltak morzsái. Kizárt, hogy Petyr ne gondolkodjon nagyban, a kérdés az, hogy mennyire is nagyban. A szövetség szép és jó, a Tyrell-háznak szüksége van támogatásra, ahogy Sasfészeknek is, de ezzel még Daenerys nem fog arrébb csúszni a trónon… - Kár lenne elpazarolni ezt az időt pihenésre és kipakolásra, nem gondolod, Lord? – karoltam belé magabiztosan, tündökölve egy mosollyal, mintha hatalmas boldogság lenne vele lenni. Nem mintha problémám lenne személyével, mert a szerelem az én céljaimban nem kap helyet. Rég megtanultam, ahhoz, hogy királynő legyek, néha áldozatokat kell hozni, de Petyr milyen áldozat lesz? Még nem tudtam eldönteni… A játék elkezdődött, nos, akkor játszunk!

♛ - ♛


_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Sasfészek


TémanyitásTárgy: Re: Lie preachers   Szomb. Feb. 10, 2018 6:30 pm

Lady Margaery & Lord Baelish
Sasfészek valóban gyönyörű volt, minden szempontból. A hófehér falak, a szinte mindig kék ég, a sziklák sem tűntek zordnak és ahol fű is nőtt, ott az is szép zölden virított, ugyanígy a fák, a bokrok, a növények. Ha az ember nem tudta, hol jött fel ide és milyen területek vették körbe Sasfészket a Völgyben, talán nem is vette volna észre, hogy nem délen van. Noha a mindig süvítő szél árulkodó lehetett. Szép vár volt tehát, egészen barátságos, amin csak azok láttak át, akik már megjárták a szakadékra nyíló tömlöcöket, vagy lenéztek a Holdajtón a mélybe, esetleg le is zuhantak a halálukba, akárcsak szegény, megboldogult Lysám.
Lady Margaery nagyon ügyes ifjú hölgy. Ha nem találkoztam volna már sok hozzá hasonlóval eddigi életemben és nem lettem volna magam is mestere az álcázásnak, talán meg sem tudom mondani, mennyire nem őszinte a mosolya. Egészen lenyűgözött vele, ahogy ilyen természetességgel mutatott hamis arcot felém - és minden bizonnyal mindenki más felé is. Egyelőre azonban nem keltette fel vele az érdeklődésemet, nem godnoltam rá másként, kizárólag a pecsétként, amivel a Síkvidék és a Völgy szövetségét pecsételtük meg. Az már csak ráadás, hogy ha egyszer az enyém lesz a Vastrón, nagyon jól fog mutatni mellettem a feleségemként és a királynőként. Az emberek már akkor is szerették, amikor Joffrey Baratheon jegyese és Tommen Baratheon felesége volt, ez a későbbiekben is csak pozitívum lehet, ami elsősorban nekem válik majd előnyömre.
- Valóban, az évnek ebben a szakában mindig hasonlóan remek időnk van a Völgyben. -Ennek valószínűleg a hegyi klánok is nagyon örültek, de ezt persze nem tettem hozzá. Felesleges volt most ezen gondolkodni, egy jó ideje nem volt gond velük, addig pedig hadd éljék az életüket a lakatlan területeken. Amíg megtehetik. Mert természetesen nem állt szándékomban ilyen primitív életformákat megtartani Westeros területén, de egyelőre fontosabb dolgom is volt a kiirtásuknál. Addig egyébként sem tudtam tenni semmit, amíg nem volt hozzá elég hatalmam és nem lihegtek a nyakamba Targaryenek és Starkok, akik kellően nehezteltek rám.
- Ahogy azt a hölgyem kívánja -bólintottam rá. Nekem nem okozott gondot körbevezetni őt, jelenleg temérdek időm volt, elvégre több napot is szabaddá kellett tennem a fogadása miatt. Nem bántam igazán, legalább eltölthetek némi időt a menyasszonyommal, hogy jobban megismerjem és megismertessem vele Sasfészket. -Mindazonáltal, ha nem bánod, a várudvar után először mégis a szobádat mutatnám meg, hiszen onnan lesz a legfontosabb a tájékozódás. Utána pedig megyünk, amerre kedved tartja, Lady Margaery. Persze először maradjunk kint, hiszen valóban remek az idő.
Elindultam vele az udvaron, követve azt az utat, amit én - és velem együtt szinte mindenki - a legtöbbet járt be. Innen vezetett midnen a gyakorlópályára, a nagy kertbe, amit Lysa Arryn annyira szeretett, a kissé távolabb lévő istállókhoz, az erdei ösvényhez... Innen mindent el lehetett érni és egy-két ponton mindent be is lehetett látni. Ezért kedveltem én is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Sponsored content

TémanyitásTárgy: Re: Lie preachers   

Vissza az elejére Go down
 
Lie preachers
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Westeros :: Völgy :: Sasfészek-
Ugrás: