HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Havas Jon Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Havas Jon Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Havas Jon Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Havas Jon Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Havas Jon Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Havas Jon Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Havas Jon Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Havas Jon Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Havas Jon Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Havas Jon Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Havas Jon Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Havas Jon Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Havas Jon Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Havas Jon Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Havas Jon Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Havas Jon Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Havas Jon Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Havas Jon Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Havas Jon Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Havas Jon

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Vendég
Vendég




Havas Jon Empty
TémanyitásTárgy: Havas Jon   Havas Jon EmptyPént. Feb. 02, 2018 9:49 pm

Havas Jon


Becenév: Havas Uraság, Deres Fattyja, Varjú Király, Fehér Farkas, Észak Királya

Nem: férfi

Kor: 22 év

Születési év: 283 AC

Családi állapot: egyedülálló

Tartózkodási hely: Deres

Származási hely: Dorne

Lojalitás: Észak, Stark



Családom


Atyám:✝ Lord Eddar Stark  – Nála jobbat nem is kívánhattam volna magamnak. A fatyja vagyok, még is maga mellé vett és felnevelt. Neki köszönhetem azt, hogy azzá lettem, ami most vagyok.

✝ Rhaegar Targaryen

Anyám: Ismeretlen – Nem tudom, hogy kicsoda. Talán egy szajha, talán egy parasztlány, talán egy hölgy. Már nem foglalkozok vele annyit, mint régen.

✝ Lyanna Stark

Férjem/Feleségem/Jegyesem: Nincsen, jelenleg nem is látom az esélyét, pedig tudom, hogy szövetségesekre van szükségünk. Sansa mindig felhívja rá a figyelmemet...

Gyermekeim: Nincsen.

Féltestvéreim:
Sansa Stark – régebben nagyon rossz volt a kapcsolatunk, ennek pedig a legfőbb oka az volt, hogy egymással mindketten nagyon gyerekesen viselkedtünk. Jelenleg a legfőbb tanácsadóm.
Arya Stark – a "kedvenc" testvérem. Tudom ilyet nem szabadna mondanom, de hozzá állok a legközelebb. Mindig is így volt.
Brandon Stark – szeretem, akár csak a többieket. Probálok egy fajta apa figura lenni számára. Persze tudom, hogy jóval okosabb és tapasztaltabb nálam...
✝ Rickon Stark – a lehető legboldogabb mosollyal rendelkező kisfiú, így fogok rá emklékezni.
✝ Robb Stark – a legjobb barátom, a példaképem, a bátyjám.

✝ Aegon Targaryen
✝ Rhaenys Targaryen


Őrség Megöltek, de egykoron ők jelentették nekem a családot. Egyeseket még mindig a testvéreimnek tartok.






Így jellemezném magam...

Próbálok …
… hűséges maradni, de nem csak másokhoz, hanem sokkal inkább saját magamhoz is. Úgy hiszem, hogy ha már valamit elkezdek, akkor azt úgy csináljam,ahogyan azt én akarom. Persze ezt nem jelenti azt, hogy nem fogadom meg mások tanácsát, egyszerűen csak nehezen lehet eltéríteni. Sokszor vagyok makacs, és sokszor hagyom, hogy a szívem irányítson. Tudom, hogy ezek nem jó tulajdonságok, de az istenekre esküszöm, hogy már jóval racionálisabb vagyok. Kitartó vagyok, aki kész átlépni azokat a láthatatlan határokat is.
… olyan vezető lenni, akire az emberek felnézhetnek, akinek a szavára hallgatnak. Engem nem azért követnek, mert erre születtem volna, hanem mert engem választottak. Így pedig tekintélyt csak úgy tudom kiváltani, ha teszek is érte valamit. Erősnek kell mutatnom magamat, aki biztos a döntéseiben, még ha ez nem is mindig igaz. Ám nem szabad elzárkóznom mások elől és nem is teszek. A tanácsadómat mindig meghallgatom és számításba is veszem, amiket mondanak.


Vagyok …
… megbocsátó, de nem felejtő. Képes vagyok az emberek bűnét megbocsátani, valami nagyobb cél érdekében. Olyan vagyok, aki képes engedi, ha úgy látja, hogy azzal jót tesz. Persze ezt sokszor a fejemhez vágják, hogy túl gyenge vagyok, túl sokat engedek, de úgy hiszem, hogy kompromisszum képesnek kell lennem, ha azt akarom, hogy a családom erős maradjon.
… igaz mondó, ami sokszor elég nagy hátrány bármennyire is nemesen hangzik. Ezt a tulajdonságomat is sokszor szememre hányják, hogy néha jobb lenne, ha hazudnék, vagy legalább ferdítenék. Nem mintha én nem tudnék hazudni, vagy nem hazudtam volna már – rengetegszer tettem –, egyszerűen csak nem érzem helyesnek, így próbálok kerülni.

Nem vagyok …
… cselszövő, főleg az előző tulajdonságom miatt a politikai cselszövés nagyon nem az én asztalom. Túlságosan egyenes és egyszerű ember vagyok ehhez.  Nem azért csinálom mindezt, mert több hatalmat akarok magamnak, hanem, hogy Észak, a családom fennmaradjon.
… nyitott, ennek az oka nagy eséllyel a gyermekkorom. Én voltam mindig is az a gyerek, akinek két lépéssel, vagy inkább hússzal mindenki mögött kellett sétálnia. Én voltam az, aki az ajtón nem léphetett be. Én voltam az, akinek mindenhez, jelentem mindenhez engedélyt kellett kérnie. Így a legtöbb időmet egyedül töltöttem. Soha se taszítottam el senkit magamtól, a családom egy része sem, de a világunk ilyen. Egy fattyúnak saját magának kell gondoskodnia a szükségleteiről.





Történetem

Fattyúnak születtem, ami azt jelenti, hogy a szüleim nem voltak házasok a fogantatásomkor, vagy is inkább azután sem lettek azon. Ez pedig örökre behatárolta az egész életemet. Az emberek lesajnáló tekinteték kellet elviselnem egy olyan dolog miatt, amiről nem tehetek. Mindig én voltam az, akit inkább szerettek volna elfelejteni. Megvetettek bármit is csináltam, de persze voltak olyanok is, akik nem így kezeltek. Mint például Robb, ő mindig jó testvér volt.
Csatlakoztam az Éjjeli Őrséghez részben azért mert a rengeteg monda elcsábított, részben pedig tudtam, hogy ott nem leszek kitaszított, hanem sok egy a sok közül. A falon mindenki egyenlő...Gondoltam, én bolond! Később ráeszméltem, hogy ez egyáltalán nem így van. Az egész egy hazugság volt, de nem hagytam ott őket. Pedig esküszöm, hogy mikor megkaptam a híreket a családomról, akkor erősen bennem volt, de nem tettem meg...Mert a Fal volt az otthonom akkor már, letettem az esküt.
Az eskü letétel után intézőnek neveztek ki, aminek akkor nagyon nem örültem, valójában egyenes rühelltem a gondolatát is. Én felderítő akartam lenni, akárcsak a nagybátyám, ám Mormont mást talált ki számomra. Csak később tudtam meg, hogy ezt  miért tette. Rengeteget köszönhetek neki és a tanításainak.
Megöltem Qhorint és ezzel elárultam az Őrséget. Mindezt, pedig azért tettem, hogy közelebb férkőzhessek a vadakhoz. Nem jó emlék, szeretném elfelejteni, de tudom, hogy soha se fog sikerülni. Megtettem és már ezzel kell leélnem az életemet. Ölni egy dolog, de egy testvért megölni…
Csatlakoztam a vadakhoz, persze nem igazán az önszántamból. Azért tettem meg, hogy kétes információkkal lássam el őket, közben pedig feltérképezzem az ő erejüket. Rengeteg dolgot tanultam ekkor, olyanokat amiket később is feltudtam használni. Mance jó ember volt, jó vezető..
Szerelmes lettem, úgy igazán, ahogyan egy Varjúnak nem szabadna.
A vadakat is elárultam, hogy újra visszatérhessek az Őrséghez, a családomhoz. Ők pedig nem teljesen fogadtak vissza. Persze ezt én még meg is értem, de eléggé megnehezítették a dolgomat. Aztán eljött a csata a vadakkal szemben. Rengeteg embert elveszettünk, őt is elvesztettem, a kezeim között halt meg.
Az őrség parancsoka lettem, de nem igazán vágytam erre a címre, viszont a lehető legjobb tudásom szerint próbáltam Mormont utódja lenni. Sokak szerint nagyon rosszul csináltam, főleg akkor, amikor átengedtem a vadakat a falon. De én láttam hogy mi közeledik és tudtam, hogy a vadak is emberek, akárcsak mi.
Elárultak, a saját testvéreim. Eddig én árultam el másokat, de most ők engem. Szúrásokat kaptam a mellkasomba a tetteim miatt és hagytak elvérezni a földön. Meghaltam, tényleg igazán meghaltam, aztán pedig visszatértem holmi Tűz Ura segítségével. Nem szeretek ebbe belegondolni, próbálom elhessegetni az emlékeket a fejemből. Nem emlékszem semmire csak a hideg acélra, ahogy a bőrömhöz ér.  
Elhagytam az Őrséget, talán az egész történelemben én voltam az első, aki ezért nem vesztette el a fejét, de senki se akart ott tartani. Tudták, hogy mennem kell, már nem éreztem a helyet otthonomnak.
Sansa a segítségemet kérte én pedig igaz, hogy rövid kérlelés után, de mellé álltam. Szövetségeseket szereztünk kisebb nagyobb sikerekkel és megkíséreltük a lelehetetlen. Végül a Fattyak Csatáját a Völgyi lovagjainak segítségével tudtuk megnyerni. Ez pedig leginkább Sansa érdeme volt, ekkor döbbentem rá igazán, hogy ő mennyivel több, mint aminek mutatja magát. Ám Ramsay kicsúszott a kezeink közül...De ez nem fog örökké így maradni. A bosszúm őt is elfogja érni, legfőképpen Sansa bosszúja..
Királynak választottak, amit megint csak nem kértem. Rövid időn belül Északnak már két választott királya lett, akik közül a második egy fattyú. Most már próbálok jobb vezető lenni, mint a legutóbbi alkalomkor.
Északról a veszély közeledett, így szövetséget kötöttem Daenerys Targaryannel. A katonáival, szövetségeseivel, ám legfőképpen a sárkányaival sikerült legyőznünk a Másokat. A Nagy Csata a lehető legszörnyűbb esemény volt, amiben egész életemben részt vettem. Sok jó ember oda veszett, de végül az élők győztek. Én nem ringatom magamat abban a hazugságban, hogy ez az utolsó alkalom mikor a “Tél” ilyen délre érkezik…
A győzelem utána legfőbb feladatom észak újjá építése és össze kovácsolása volt. Az emberek túl sokat vesztettek, ahhoz, hogy ez egyik napról a másikra történjen meg. De mint ahogy a háborút is együtt nyertük meg, úgy ezen az időszakon is együtt gördülünk át. Az északiak makacsok, ám nagyon összetartóak.
Daenerys szövetségeseként elvesztettük az önállóságunkat, ám mégsem teljesen. Jóval több jogunk van, mint előtte, inkább amolyan félfüggési állapot, ami mindkét félnek kellemes. Északon királyként tartanak számon, de valójában már nem vagyok az.
Délről ide is érkeznek a hírek. Én is tudok arról, hogy a királynőnk hatalma már nem olyan biztos, mint előtte. Így pedig azt is tudom, hogy hamarosan érkezni fog egy holló a fővárosból. Egyszer ő jött el hozzám a segítség kérésem után, most pedig nekem kell majd Délre vonulnom a seregemmel. De én nem csak a királynőmhöz megyek, hanem az én Dany-mhez is…






Ha rám nézel

Az északi körülmények hatására a testem megedződött, a rengeteg kardvívás hatására pedig megizmosodtam. Soha se voltam igazán magas és már kinőttem abból a korból, hogy ez megváltozzon. A harcok miatt a testemet rengeteg vágás, seb borítja, de én ezeket büszkék viselem. Még a legfájdalmasabbakat is a mellkasomon… A hajam sötétbarna és az utóbbi években hosszúsága és hullámossága miatt hátrafogva hordom. Arcomat a hajamhoz hasonló szőr borítja. Sokak szerint túl keveset mosolygok...Nem szabad mindent elhinni!





Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: nyugalom
Ha én ülnék a Vastrónon: egy kész rémálom lenne számomra
Ha bárhová elmehetnék: délre, melegedni
Ha másnak születtem volna: nem lennék soha se számkivetett
Ami kedves számomra:család
Amit utálok: képmutatást
Tulajdonom: Hosszúkarom




Playby: Kit Harington
Vissza az elejére Go down

Petyr Baelish
Petyr Baelish
Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Sasfészek


Havas Jon Empty
TémanyitásTárgy: Re: Havas Jon   Havas Jon EmptySzomb. Feb. 03, 2018 7:50 pm

Elfogadva

Jon nagyon fontos karakter, így rettentően örültünk neki, hogy ilyen hamar elvitték, annak pedig még jobban, hogy egy hozzáértő userhez került, aki pontosan azt hozta belőle, amilyen ő valójában. Nem próbáltál meg szuperhőst csinálni belőle, ráadásul az ő stílusában írtál le mindent, úgy, ahogyan azt Jon is maga tenné valószínűleg. Remek lapot hoztál nekünk, gratulálunk neked és nagyon várjuk, hogy csatlakozz hozzánk a játéktéren is! Ehhez pedig már nincs más dolgod, csak foglalózni, és mehet is a játékostárs keresése!

Vissza az elejére Go down
 
Havas Jon
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Listák és gyűjtemények :: Archivált karakterlapok-
Ugrás: