HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Szabályzat Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Szabályzat Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Szabályzat Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Szabályzat Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Szabályzat Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Szabályzat Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Szabályzat Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Szabályzat Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Szabályzat Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Szabályzat Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Szabályzat Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Szabályzat Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Szabályzat Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Szabályzat Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Szabályzat Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Szabályzat Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Szabályzat Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Szabályzat Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Szabályzat Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Admin
Admin
Adminisztrátor
Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptyVas. Jan. 08, 2017 3:01 am

Szabályzat

Karakteralkotás és canonok

► Egy felhasználónak bármennyi karaktere lehet, bevallott vagy titkos multik egyaránt. Arra figyeljetek, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására, csak annyi karaktert vállaljatok be, amennyivel el is bírtok!

► Lehetőség szerint senki ne sajátítson ki magának egy teljes családot. (pl. ne kerüljön Havas Jon, Sansa Stark és Bran Stark egy emberhez)

► A nem sorozatos canonok teljes mértékben személyre szabhatóak. A csoportjukon és ezáltal a rangjukon nem lehet változtatni, ezeken kívül viszont minden más rugalmas és szabadon alakítható, akár a nevük is, ha azt valamelyik adminisztrátorral egyeztettétek.

► A sorozatbeli karakterek életébe kisebb(!) változtatás engedélyezett, azzal a feltétellel, hogy az adminisztrátorok erről tudnak. Az út itt is szabad. Ebbe beleszámít a nem eldöntött vagy megváltoztatott sorsú szereplők személyre szabása is.

► A sorozatos canonok lapja tartalmazzon lehetőség szerint hozzáadott információkat is (a hatodik évad vége óta eltelt két év, az alatt sokminden történhetett velük) és ne egy kimásolt wikipedia oldal legyen. Abból nem fog kiderülni, hogy hogyan alakítjátok a karaktert, szabjátok nyugodtan a saját ízlésetekhez.

► Állatok korlátozása: Sárkánya csak Daenerysnek van, rémfarkassal se rohangáljon minden második karakter, nincsenek megszelídített Mások vagy házi óriáspolipja senkinek! Bármilyen normális állat engedélyezett, ha bárányt vagy nyulat szeretnél a karakterednek, az kérdés nélkül jöhet.

Avatar

► A karaktered avatarjának szabványmérete 200x320! A kép korabeli legyen, vagy ha olyat nem találtok, akkor csak portrét használhattok fel (válltól felfelé) vagy olyat, ahol nem túl feltűnő a különbség.

► A sorozatos karakterek pb-jét csak ahhoz az egy karakterhez lehet felhasználni. Ebbe beletartoznak a sorozatban már halott karakterek is. (pl. Kit Harington egyedül Havas Jonhoz használható fel; Gethin Anthony (Renly Baratheon) nem behozható)

► Rajzolt avatarképek használata engedélyezett, amennyiben nem anatómiailag értelmezhetetlen és a kornak megfelelő (értsd: hátfájdalmat okozó méretű mellek, irreálisan vékony derék, Schwarzenegger-izmok, hupilila haj, stb.) képet választotok. Annak más RPG oldalakon a helyük.

► A nem sorozatos canon karaktereknek berakott playby-okat nyugodtan fel lehet használni saját karakterekhez is.

► Az avatarok kiválasztásához segítséget nyújthatnak az alábbi oldalak: [You must be registered and logged in to see this link.] és [You must be registered and logged in to see this link.] (utóbbiban gyerek pb-k találhatóak)
Amennyiben ezek sem segítenek, admini segítséget bármikor lehet kérni, mindketten segítőkészek!

Játékmód

► RT és NRT játékra is van lehetőség, mindenki ízlése szerinti jeleneteket rendezhet.

► A reagok hossza nincsen megadva, lehet hosszú is, rövid is, közepes is, ki hogyan szereti. Az egyetlen megkötés a minőség és az igényesség.

► Figyeljetek arra, hogy milyen korszakban járunk! A karakterek nem tudnak háztartási kekszet enni, nincsen angol wc sem pedig zuhany, stb. Természetesen senki sem fogja ellenőrizni a kisebb mellényúlásokat és a valamivel modernebb szóhasználatot (mert valljuk be, olykor nehéz a középkori emberek nyelvét használni), de ezekre a szembeötlő dolgokra figyeljetek oda!

► A Trónok harca világa ismert a durvább jelenetekről, amiket itt sem tiltunk be, azonban a játék topikjának címében vagy legalább alcímében ott kell lennie a figyelmeztetésnek! Elég egy +18-as jelzés is. Halál, kínzás, csonkítás is belefér, amennyiben az senkit nem ér váratlanul és előre meg van beszélve! Az adminokat ezekről csak akkor kell értesíteni, ha olyan fontos karakterekről van szó mint pl. Daenerys Targaryen, Edmure Tully, stb., egyébként teljesen szabadon alakítjátok saját karaktereitek sorsát.
Ezeket a jeleneteket lehet naturalista módon ábrázolni, de egy minimális jóízlés legyen benne!

► Westeroson nincsen kryptonit! A karakter legyen reális, ne a legjobb, legszebb, legügyesebb, legerősebb, stb. minden egyszerre. Mindenkinek megvannak a maga hibái, még a karaktereinknek is.

► Figyeljetek oda az alá-/fölérendeltségi viszonyokra! A cselédek uramnak szólítják a nemeseket, a fiú nem beszél úgy az apjával mint a kutyával, a kisnemes sem a hűbérurával, stb.

► Amit a user tud, az nem egyenlő azzal, amit a karakter tud!

Házak

► A sorozatban szereplő fontos házakhoz (Arryn, Bolton, Greyjoy, Lannister, Martell, Stark, Tully, Tyrell) csak engedéllyel, pontos kifejtés és magyarázat esetén lehet plusz karaktereket behozni! Ide természetesen nem tartozik bele az olyan karakter, aki be van vezetve a [You must be registered and logged in to see this link.] menüpontban.

► Saját ház alapítása indokolt esetben, magyarázattal, pontosan kifejtve és az adminisztrátorok engedélyével lehetséges! (fontos hozzá: ház neve, címere, jelmondata, székhelye, hűbérura, lordja/ladyje, a család tagjai)

Idő

► Az oldalon rendhagyó módon telik az idő. Mindenki saját maga dönti el, hogy jelenleg hol jár, az évnek melyik szakaszában, visszamenőleg játszik vagy előrefelé tekint már a karaktere. Az egyetlen, ami bizonyos időközönként támpontot ad, az az oldalsó modul, ahová a fontosabb eseményeket az adminok feljegyzik. Amennyiben erre odafigyeltek, nagy segítséget adhat ahhoz, hogy nyomon tudjátok követni Westeros történéseit és a karaktereiteket is nagyjából tudjátok igazítani ezekhez. Ez természetesen nem kötelező, rugalmasan lehet kapcsolódni a vastrónt és Westeros uralmát érintő szálhoz.

► A karakterek nem tudnak hoppanálni, nincsen szupergyors vonatuk, mint a japánoknak és nem is repülnek. Az utazás hosszú ideig, akár hetekig vagy hónapokig is eltarthat, távolságtól függően. Tehát ha van egy jeleneted pl. Dorne-ban, aztán belekezdesz egy másikba Braavosban, akkor jelezd a kettő között eltelt időt! A csapongások nem végzetes hibák, nem okoz háborút, ha nem írjátok végül le, ezzel csak a játékostársaitoknak segítetek.

Inaktivitás és időkorlátok

► A canon karakterek esetében egy hónapnyi indokolatlan és előre nem jelzett hiányzás után az adott karakter felszabadul és ismét elérhető lesz. Sorozatbeli karakterek esetében ez az idő két hétre csökken. Saját karakterek esetén csupán a playby szabadul fel, három hét hiányzás után, a karakter pedig inaktívvá válik. Keresettek szintén három hét után szabadulnak fel teljesen.

► A karakter megalkotásához két-három hét áll a user rendelkezésére, canon karaktereknél inkább egy-két hét. Csúszás indokolt esetben, az adminoknak való jelzéssel együtt engedélyezett természetesen.

FONTOS!

A felhasználókat és a karaktereket semmilyen módon nem korlátozzuk a történet alakításában! Rugalmas, személyre szabható játékteret adunk, ahol minden arra alakul, amerre a user vagy a karakter szeretné. Ha valaki össze szeretné házasítani Sansa Starkot és Loras Tyrellt, ám legyen, senki sem lesz felkoncolva érte, hiszen az egész játék így lesz izgalmas és élvezhető, tele váratlan fordulatokkal.
Jó játékot kívánunk mindenkinek! :)

Vissza az elejére Go down
 
Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Történelemkönyvek-
Ugrás: