HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték
Reszkető-tenger
by Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
by Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
by Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
by Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
by Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pmDorne-i herceg fakó lovon
by Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
by Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
by Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
by Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
by Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
by Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
by Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
by Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
by Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
by Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
by Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
by Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share | 
 

 Doran Martell

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Dorne hercege


Tartózkodási hely : Napdárda, Vízkertek


TémanyitásTárgy: Doran Martell   Hétf. Feb. 12, 2018 2:56 pm

Doran Martell


Becenév: A rossz nyelvek Szunnyadó Viperaként emlegetnek

Nem: Férfi

Kor: 45 év

Születési év: 260 AC

Családi állapot: Elvált

Tartózkodási hely: Napdárda, Vízkertek

Származási hely: Napdárda

Lojalitás: Martell-ház, a KoronaCsaládom


Atyám: Balon Redwyne. Sokat tanultam tőle, sokat köszönhetek neki, és lényegében ő volt az, aki miatt az vagyok, aki. Kívülről nézve úgy tűnhet, harmonikus kapcsolatot ápoltunk mi ketten. Öreg napjaimra azonban már ebben is kételkedem. Tiszteltem, mint férfit, mint atyámat, mint a Martell-ház fejét (nos, a családi sasfészek falain kívül legalább is az volt), de utólag, magamból és Trystan-ból kiindulva nem tudom, szeretett-e úgy, ahogy én szeretem a fiamat.

Anyám: Loreza Martell, az első nő az életemben. Odaadó és gondos asszony volt, mindkettőnket igazságosan egyformán szeretett Oberyn-nel, és Elia-val, karakán volt, tudta, mit akar, és meg is valósította. Nem engedett dajkákat, szobalányokat a közelünkbe, mert biztos tudást csak annak ítélt meg, amit ő ad át. Természetem talán inkább tőle örököltem; ugyan atyámtól megtanultam, melyik vita éri meg a harcot, és melyikre jobb rábólintani, anyámtól tanultam meg, hogy kell a szavakkal bánni, hogy marjak oda, ahol a legjobban fáj.

Férjem/Feleségem/Jegyesem: Norvos-i Mellario, életem harmadik, és utolsó nője. Házasságunk nem volt elrendelt, tiszta és égő szerelemből vettem el, és jött ő hozzám. Házasságunk gyümölcsöző volt, Trystan fantasztikus egyéniség, és nagyszerű ember lesz, ha felnő. A szerelmünk azonban kihűlt, Mellario pedig visszatért Norvos-ba, Trystan azonban velem maradt.


Gyermekeim: Trystan Martell, ki szeretett Mellario-m gyermeke, de mindenre mondom, ami szent, inkább az én jellemem örökölte, mint az anyjáét. Nagyon szeretem a fiamat, körültekintően nevelem, szigorral, ha arra van szükség, és szeretettel, ha arra.

Testvéreim: Oberyn, a Vörös Vipera, öcsém, és Dorne hercege. Mindig is forrófejű volt, gyerekként is már, de az ízülei problémáim ellenére is elmennék a világ végére érte.

Elia, életem második számú nője. Sosem fogok megbocsátani annak, aki brutálisan meggyilkolta őt, és a gyermekeit.  

Így jellemezném magam...

Kimértebb és nyugodtabb természetnek tartom magam, mint az öcsémet. Átlagos napjaimon készségesen villogtatom kifinomult humoromat, vagy épp szarkazmusomat, ha ellenségeimről van szó. Többnyire nehéz kihozni a sodromból - amivel ki lehet mégis, az a konspirálás, a hátam mögötti cselszövés, de szerencsére ezeken megvan a tehetségem rögtön átlátni, így nem gyakran gurulok méregbe. Ha mindezek ellenére a csillagok mégis úgy állnak, hogy megmérgesedem, rögtön megszűnik az egyébként állandó jellegű, egyenlő viszony köztünk, és ez a vipera húsz méterrel föléd magasodik, hogy éles szavaival épp oda szúrjon, ahol a legjobban fáj. Ha magadra haragítasz, általában napokig nem keresem utána a társaságod, amíg magam is megnyugszom, de ha egyszer lecsillapodott a kedélyem, és túl tudunk lépni mindannyian a sérelmeinken, minden a régi kerékvágásban folytatódik tovább. Ne feledd, megbocsátok, de sosem felejtek.

Történetem

Három testvér közül a legidősebb vagyok, a gyermekkorom áldott békében telt. Míg Oberyn kardforgatni, küzdeni tanult, Elia pedig a feminin tudományoknak hódolt, engem tudatosan a házunk irányítására neveltek. Tudományom nagy, az évek során pedig csak nőttön nőtt. Családommal szeretetben, de átlagosan teltek a gyerekkori éveim. Amikor Királyvárban puccsot hajtottak végre, és meggyilkolták szeretett húgomat, hosszú hónapokig gyászoltam a halálát, de tudtam, ha Királyvárnak indulok, az csak még több véráldozathoz vezetne. Valamikor 35 éves korom felett kijött rajtam a köszvény, a gazdagok betegsége, ízületi fájdalmak, mely szabad mozgásom lekorlátozódásához vezetett, így kerültem kerekesszékbe.
Pár évvel ezelőtt - már nem is számolom igazán - vendégül láttam a gyermek Myrcella hercegnőt, Cersei Lannister egyetlen lányát, abban a reményben, hogy házasságot köt egyetlen fiammal, Trystane herceggel, és így végre az évtizedeket felölelő ellenségedkedés a Lannisterek és a Martellek közt a múlté lehet. Sajnos sosem tudtam igazán aktív politikai vagy stratégiai életet élni, de meggyőződésem, hogy jó helyen vagyok, és jó irányba terelgetem a politika azon minor szálait, amik hozzám futnak be. Ki tudja, talán a jövő tartogat még a számomra egy színteret, ahol ez az öreg vipera még egyszer, utoljára megcsillogtathatja a tudását...

Ha rám nézel

Az átlagnál valamikor magasabb, 45 év körüli férfi vagyok, de magasságomból gyakran nem látszik semmi, mert időm nagy részét kerekesszékben, vagy egyéb ülőalkalmatosságokban töltöm. Hajam valamikor fekete, mint a szurok, ma már le sem tagadhatnám, hogy vegyül bele pár ősz tincs elvétve. Szemeim zöldek, mint a Vízkertek vize, arcomat hol hosszabb, hol rövidebb borosta fedi. Alakom átlagos, a ruha alatt azonban akadna egy-két heg, én pedig mindegyikről tudnék egy történetet mesélni.

Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: Nagyjából mindenről lemondtam már. Ha húsz évvel fiatalabb lehetnék, de igazából elég tíz is. Még bennem lenne, hogy megváltom a világot, de már nem tudok tenni érte.
Ha én ülnék a Vastrónon: Vagy egész nap ott ülnék a köszvényem miatt, vagy le kellene emeltetni a vastrónt a lépcsőkről, mert képtelen lennék minden nap megmászni.
Ha bárhová elmehetnék: Ha nem lenne akadálya a lábam korlátoltsága, elmennék arra a sok-sok esküvőre és összejövetelre, amire minden évben meghívnak, de sosem tudok elmenni. Aktívabb politikusa volnék a királyvári életnek.
Ha másnak születtem volna: Vándor lovag lettem volna. Megküzdöttem volna Westeros legjobbjaival, bejártam volna a világot.
Ami kedves számomra: Unokahúgaim, a fivérem, és a sógornőm, Dorne népe, az ígéretek, és a hagyományok
Amit utálok: A forrófejűséget, a befolyás alatti döntéshozatalt, a konspirálást, az ármányt, a cselszövést, az erőszakot, az értelmetlen dolgokat, az okoskodást, a kioktatást.
Tulajdonom: Minden, és semmi. Enyém Dorne, egyém Napdárda, enyém a Vízkertek, enyémek az unokahúgaim, az öcsém, és a rokonaim, de nem enyém a két lábam, nem enyémek a vágyaim, és nem enyémek az érdekeim.
Playby: Alexander Siddig
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Rémvár


TémanyitásTárgy: Re: Doran Martell   Csüt. Márc. 01, 2018 11:14 pm

Elfogadva

Doran herceg, sokak véleménye ellenére méltó feje a Martell családnak és még kiemelkedőbb uralkodója Dorne-nak. A Hét Királyságban a megnyert csaták alapján mérik a dicsőséget, de Dorannak igaza van: a béke, a bölcs döntések képviselnek valódi értéket. Ha többen úgy gondolkodnának, mint ő, talán kevesebb háborút vívnának Westerosban... Addig viszont, amíg az emberek a vérontást preferálják, kénytelen lesz folyton résen lenni és megvédeni a családját. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul az élete és milyen irányba terelgeted majd vele a Martellek sorsát...
Nincs is más dolgod hátra, mint foglalózni és játszótársakat keresni!


_________________
„He should have been content to grind corn.


Does he truly think that he can ever rule the North?”
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Doran Martell
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Karaktereink :: Lord-
Ugrás: