HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték


House of the Rising Sun
by Laerys Drennelion
Hétf. Feb. 19, 2018 2:19 am


House Hawthorne
by Ryden Hawthorne
Vas. Feb. 18, 2018 12:12 pmEmmelyne & Steffon
by Emmelyne Florent
Szomb. Feb. 17, 2018 10:03 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
by Margaery Tyrell
Szomb. Feb. 17, 2018 12:31 pm


Játékostárs kereső
by Ramsay Bolton
Pént. Feb. 16, 2018 11:05 pm


Playby lista
by Laerys Drennelion
Szer. Feb. 14, 2018 3:47 pm


tenarie adaire
by Petyr Baelish
Szer. Feb. 14, 2018 1:10 pm


Laerys Drennelion
by Petyr Baelish
Szer. Feb. 14, 2018 11:21 am


Elkészültem
by Laerys Drennelion
Szer. Feb. 14, 2018 3:14 am


Lord Tyrion & Lord Steffon
by Steffon Florent
Kedd Feb. 13, 2018 9:57 pm


Doran Martell
by Doran Martell
Hétf. Feb. 12, 2018 2:56 pm


Alexander Siddig
by Ramsay Bolton
Hétf. Feb. 12, 2018 2:30 pm


Karakterkereső
by Ramsay Bolton
Hétf. Feb. 12, 2018 1:48 pm


Egy férfi és egy herceg
by Oberyn Martell
Hétf. Feb. 12, 2018 12:23 am


Ryden Hawthorne
by Ramsay Bolton
Vas. Feb. 11, 2018 10:16 pm


Maisie Williams
by Margaery Tyrell
Vas. Feb. 11, 2018 2:04 pm


Tyrion Lannister
by Ramsay Bolton
Vas. Feb. 11, 2018 12:18 amShare | 
 

 Doran Martell

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Tartózkodási hely : Napdárda, Vízkertek


TémanyitásTárgy: Doran Martell   Hétf. Feb. 12, 2018 2:56 pm

Doran Martell


Becenév: A rossz nyelvek Szunnyadó Viperaként emlegetnek

Nem: Férfi

Kor: 45 év

Születési év: 260 AC

Családi állapot: Elvált

Tartózkodási hely: Napdárda, Vízkertek

Származási hely: Napdárda

Lojalitás: Martell-ház, a KoronaCsaládom


Atyám: Balon Redwyne. Sokat tanultam tőle, sokat köszönhetek neki, és lényegében ő volt az, aki miatt az vagyok, aki. Kívülről nézve úgy tűnhet, harmonikus kapcsolatot ápoltunk mi ketten. Öreg napjaimra azonban már ebben is kételkedem. Tiszteltem, mint férfit, mint atyámat, mint a Martell-ház fejét (nos, a családi sasfészek falain kívül legalább is az volt), de utólag, magamból és Trystan-ból kiindulva nem tudom, szeretett-e úgy, ahogy én szeretem a fiamat.

Anyám: Loreza Martell, az első nő az életemben. Odaadó és gondos asszony volt, mindkettőnket igazságosan egyformán szeretett Oberyn-nel, és Elia-val, karakán volt, tudta, mit akar, és meg is valósította. Nem engedett dajkákat, szobalányokat a közelünkbe, mert biztos tudást csak annak ítélt meg, amit ő ad át. Természetem talán inkább tőle örököltem; ugyan atyámtól megtanultam, melyik vita éri meg a harcot, és melyikre jobb rábólintani, anyámtól tanultam meg, hogy kell a szavakkal bánni, hogy marjak oda, ahol a legjobban fáj.

Férjem/Feleségem/Jegyesem: Norvos-i Mellario, életem harmadik, és utolsó nője. Házasságunk nem volt elrendelt, tiszta és égő szerelemből vettem el, és jött ő hozzám. Házasságunk gyümölcsöző volt, Trystan fantasztikus egyéniség, és nagyszerű ember lesz, ha felnő. A szerelmünk azonban kihűlt, Mellario pedig visszatért Norvos-ba, Trystan azonban velem maradt.


Gyermekeim: Trystan Martell, ki szeretett Mellario-m gyermeke, de mindenre mondom, ami szent, inkább az én jellemem örökölte, mint az anyjáét. Nagyon szeretem a fiamat, körültekintően nevelem, szigorral, ha arra van szükség, és szeretettel, ha arra.

Testvéreim: Oberyn, a Vörös Vipera, öcsém, és Dorne hercege. Mindig is forrófejű volt, gyerekként is már, de az ízülei problémáim ellenére is elmennék a világ végére érte.

Elia, életem második számú nője. Sosem fogok megbocsátani annak, aki brutálisan meggyilkolta őt, és a gyermekeit.  

Így jellemezném magam...

Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban. Ide írd a karaktered jellemét, szépen kifejtve, összefüggő mondatokban.

Történetem

Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni. Ide írd a karaktered történetét, mindent, ami eddig történt vele és fontosnak találod megemlíteni.

Ha rám nézel

Az átlagnál valamikor magasabb, 45 év körüli férfi vagyok, de magasságomból gyakran nem látszik semmi, mert időm nagy részét kerekesszékben, vagy egyéb ülőalkalmatosságokban töltöm. Hajam valamikor fekete, mint a szurok, ma már le sem tagadhatnám, hogy vegyül bele pár ősz tincs elvétve. Szemeim zöldek, mint a Vízkertek vize, arcomat hol hosszabb, hol rövidebb borosta fedi. Alakom átlagos, a ruha alatt azonban akadna egy-két heg, én pedig mindegyikről tudnék egy történetet mesélni.

Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: Nagyjából mindenről lemondtam már. Ha húsz évvel fiatalabb lehetnék, de igazából elég tíz is. Még bennem lenne, hogy megváltom a világot, de már nem tudok tenni érte.
Ha én ülnék a Vastrónon: Vagy egész nap ott ülnék a köszvényem miatt, vagy le kellene emeltetni a vastrónt a lépcsőkről, mert képtelen lennék minden nap megmászni.
Ha bárhová elmehetnék: Ha nem lenne akadálya a lábam korlátoltsága, elmennék arra a sok-sok esküvőre és összejövetelre, amire minden évben meghívnak, de sosem tudok elmenni. Aktívabb politikusa volnék a királyvári életnek.
Ha másnak születtem volna: Vándor lovag lettem volna. Megküzdöttem volna Westeros legjobbjaival, bejártam volna a világot.
Ami kedves számomra: Unokahúgaim, a fivérem, és a sógornőm, Dorne népe, az ígéretek, és a hagyományok
Amit utálok: A forrófejűséget, a befolyás alatti döntéshozatalt, a konspirálást, az ármányt, a cselszövést, az erőszakot, az értelmetlen dolgokat, az okoskodást, a kioktatást.
Tulajdonom: Minden, és semmi. Enyém Dorne, egyém Napdárdam enyém a Vízkertek, enyémek az unokahúgaim, az öcsém, és a rokonaim, de nem enyém a két lábam, nem enyémek a vágyaim, és nem enyémek az érdekeim.
Playby: Alexander Siddig
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Doran Martell
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Karaktereink-
Ugrás: