HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Arya Stark Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Arya Stark Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Arya Stark Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Arya Stark Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Arya Stark Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Arya Stark Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Arya Stark Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Arya Stark Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Arya Stark Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Arya Stark Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Arya Stark Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Arya Stark Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Arya Stark Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Arya Stark Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Arya Stark Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Arya Stark Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Arya Stark Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Arya Stark Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Arya Stark Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Arya Stark

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Arya Stark
Arya Stark
Lady, nemes úrnő


Tartózkodási hely : Deres


Arya Stark Empty
TémanyitásTárgy: Arya Stark   Arya Stark EmptyVas. Feb. 04, 2018 3:43 pm

Arya Stark


Becenév: Farkas Gyermek

Nem:

Kor: 16 év

Születési év: 287 AC

Családi állapot: Hajadon

Tartózkodási hely: Folyóvidék, úton Deres felé

Származási hely: Deres

Lojalitás: Stark-ház, Arcnélküliek, Sokarcú IstenCsaládom


Atyám: Eddard Stark, a Stark-ház valamikori feje, és a szememben mindig az is marad: egy mártírhalált halt hős. Valahol a lelkem mélyén mindig is hozzá húztam inkább, ő tökéletesen megértette, hogy gyerekként lovaggá vágytam válni, és a maga módján támogatta is az egyébként igen fiúsnak mondható vágyaimat. Rettenetesen hiányzik, a mai napig előjön az álmaimban, farkas képében.
Anyám: Catelyn (Tully) Stark, Deres egykori úrnője. Melyik lány nem szereti az anyját? Ugyanakkor anyám, ellentétben atyámmal azon az állásponton volt, hogy minél nőiesebb lánnyá neveljen, együtt hímeztünk és kézimunkáztunk, akkor is, amikor én inkább bátyáim mellé vágytam a gyakorlópályára. Gyermekként többször is a szemére hánytam ezt. Azóta már csak azt kívánom, bár szidna meg még egyszer…

Testvéreim: Sok testvérem volt, és oly kevés él már…

Robb Stark-ot, legidősebb bátyámat az Ikreknél lemészárolták, rémfarkasának, Szürke Szélnek fejét pedig amorf módon élettelen testéhez varrták. Sosem bocsátok meg azoknak, akik így bántak a családommal. Észak valamikori királyával. Pedig amíg élt, felnéztem rá. Utólag már bánom, hogy annyi gondot okoztam neki, amikor Sansával civakodtunk. Mindig ő választott szét bennünket.  

Sansa Stark az egyetlen nővérem, és a kapcsolatunk közel sem mondható felhőtlennek. Olyanok vagyunk mi ketten, mint az ég és a föld, ő szereti a lányos dolgokat, a szoknyát, a szép frizurákat, a virágos nyelvet, a fényűzést és a pompát, én ezzel szemben csak egy pár öreg bakancsra, durva lennadrágra, és Tűre tartok igényt. Kisebb gyerekekként tényleg sokat balhéztunk, utólag visszatekintve apróságokon, de a tragédia, ami velünk esett, csak erősíti a vérköteléket köztünk. Nem értek veled mindig egyet, sőt, de a családom vagy, és ez sosem fog megváltozni. „A magányos farkas elvész, de a falka megmarad.”

Bran Stark fiatalabb öcsém, teljesen átlagos gyermekkort éltünk mi ketten. Szerettem nézni, ahogy gyakorolnak, gyakran megengedte, hogy fű alatt én is lőjek egyet-kettőt az íjával. Nem hallottam halálhírét, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy valahol életben van, és csatlakozik majd a falkához.

Rickon Stark, legifjabb öcsém halálhírét nem olyan régen hallottam. A szívem sötétjében örvénylő gyász csak erősíti bennem a bosszúvágyat.

Havas Jonnal talán én ápoltam testvéreim közül a legszorosabb kapcsolatot. Számomra szemernyit sem számított soha, hogy fattyú, amíg apánk vére folyt az ereiben, ugyanúgy a bátyámnak tekintettem, mint bármelyik másik fivéremet. Fel sem fogtam kislányként igazán, hogy ez mit jelent. El sem tudom mondani, milyen régen nem láttam, és másra sem vágyom, csak alaposan megszorongatni az ölelésemben. De előtte azért biztos távolságra helyezném a tőle kapott kardomat, Tűt…


Így jellemezném magam...

Már gyerekként is rendkívül önálló voltam, sosem illettem bele a tipikus nem-, kor- és rangképbe, vagy a szüleim, testvéreim elvárásaiba. Inkább fiús lányként írnám le magam, szókimondó és cserfes, gyakran a szavaim, tetteim következményeibe bele sem gondoltam. Gyerekként csupa élet voltam, aki mosolyt csalt bárki arcára. Ahogy családom tragédiája elindult le a lejtőn, úgy hűltem ki én is, ahogy vesztettem el a családtagjaimat, a fontos embereket magam körül, és ez a folyamat sajnos a Vörös Nász után sem melegítette fel a szívem. Mi több, bosszúszomjat szült. Azokat, akik az utamba kerülnek, vagy rajta vannak a listámon (erről később), kifejezetten hidegvérrel, némi pajzán kárörömmel vegyítve teszem el láb alól. Szívem mélyén, egy eltemetett kőhalom alatt még őrizgetek egy halvány lángot szívem melegéből, amely elég egyértelműen erőre kap, ha a családomról van szó.  

Történetem

Annyi minden történt velem, hogy azt sem tudom, hol kezdjem a mesélést. Tinta és gyertyaviasz hiányában azon eseményekre szorítkozom, melyek a leginkább befolyásoltak.

1. Kicsi korunkban mind kaptunk egy rémfarkast apánktól. Az enyémet Nymeriának hívják, az Essos-i harcos királynő után. Amikor Robert király az udvartartásával Deresbe látogatott, Nymeria megsebesítette Jeoffrey-t, ezért a büntetéstől tartva elüldöztem hű társamat, aki helyett nővérem, Sansa rémfarkasát, Lady-t végzik ki. Azóta sem hallottam a rémfarkasom felől, de még álmodok róla, úgyhogy tudom, hogy életben van.
2. Királyvárban atyám felfogadott mellém egy „tánctanárt”, Braavos Első Kardját, Syrio Forel-t, akitől kardforgatást tanultam. Tőle hallottam először, hogy egyetlen isten van csak, a Halál.
3. Atyámat felségárulás vádjával, csapdát állítva neki brutálisan kivégezték Királyvár népének, és az én szemem láttára.
4. Magamat fiúnak álcázva, oldalamon Gendry-vel, és más figurákkal utam keresztezte Jaqen H’ghar-ét.
5. Yoren tanácsára listába gyűjtöttem azokat a neveket, akiknek a halálát kívánom.
6. Jaqen a segítségemre sietett, és mikor orvgyilkosi képességeiről érdeklődtem, egyetlen braavos-i érmét nyújtott át. Megtanította nekem a „Valar Morghulis” kifejezést.
7. Szerettem volna Gendry-vel folytatni az utamat, de „hála” a Vörös Papnőnek, erre sosem került sor. Gendry-t soha többé nem láttam.
8. Sandor Clegane, a Véreb nyakon csípett, annak reményében, hogy nyereséget hajthat be rajtam. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan gyűlöltük egymást, kölcsönös függés alakult ki köztünk, míg utazgattunk.
9. A Véreb az Ikreknél akart értem váltságdíjat kérni a családomtól. Egyikünk sem sejtette, hogy épp a Vörös Nász utórezgéseire érünk oda.
10. A Véreb ezek után a Völgybe indult velem, hogy nagynénémnél, Lysa Arryn-nál követeljen jussot, de mire odaértünk, nagynéném halott volt.
11. Tarth-i Brienne megzavarja további utunkat, értem civódva párbajba keverednek, amelyben a Véreb súlyosan megsérül. Megtehettem volna, hogy akkor és ott megölöm, de úgy döntöttem, a pénzétől és az értékeitől megfosztva sorsára hagyom. Brienne nélkül folytattam az utamat.
12. Ezek után egy Braavos-ba tartó hajóra felszálltam, miután felmutattam a legénységnek a Jaqen-től kapott érmét.
13. A braavos-i Fekete-Fehér Hallban megkezdődött a tréningem, hogy Arcnélküli ember lehessek.
14. Átmeneti vakság a büntetésem, amiért megloptam a Sokarcú Istent.
15. A Lelenccel való összetűzésem után, mely az ő halálával végződött, visszatértem Jaqen-hez, majd mintegy öntudatra ébredvén úgy döntöttem, visszatérek Deresbe. De előtte még…
16. A Deresbe vezető úton megálltam a Frey-háznál, hogy bosszút álljak a Vörös Nász után. Két kezemmel metszettem el Walder Frey torkát, bevetve minden technikát, amit eddig tanultam.  

Utam során egy Yoren nevű úr azt tanácsolta, vezessek listát arról, akik ellen lángol a haragom. Ezen a listán olyan nevek szerepelnek, akikről tudvalevő, hogy vétkeztek a családom ellen.

Akikkel már leszámoltam:
• Walder Frey
• Meryn Trant
• Polliver
• Rorge

Akikkel még le kell számolnom:
• Cersei Lannister
• A Hegy

Akik lekerültek a listámról:
(Mert meghaltak, halottnak hiszem őket, vagy enyhült a haragom irányukba)
• Ilyn Payne
• Tywin Lannister
• A Vörös Papnő
• Beric Donddarion
• Myr-i Thoros
• Jeoffrey Baratheon
• A Véreb


Ha rám nézel

Nem nőttem túl magasra, minden igyekezetem ellenére nem is vagyok fiúból, pont akkora vagyok, amekkorának egy 16 éves lánynak illik nőni. A hajam barna, és bár abban a társadalmi rétegben, ahová tartozom, a hosszú haj dívik, mióta ez az egész elkezdődött, először az álca kedvéért, később praktikumból röviden tartottam a hajam. Arcom szív alakú, a fogaim kicsit hézagosak, a szemöldököm kissé dús, de a szemem alatta kékeszölden ragyog. Nem tartozom a meghatározó szépségideálok közé sem, nem emelem ki a mellem, a fenekem, nem hangsúlyozom a csípőmet. Már amikor a saját arcomat viselem…

Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: Bosszút állni mindenkin, aki a családom ellen vétkezett, és újra egyesülni a falkával
Ha én ülnék a Vastrónon: Erős, olykor kegyetlen kézzel irányítanám Westeros-t. De nekem bőségesen elég, ha megbújhatok a legfontosabb arcok közt...
Ha bárhová elmehetnék: Rengeteg helyen jártam az elmúlt hat évben, szeretnék végre hazatérni.
Ha másnak születtem volna: Lovag lettem volna, becsületért és dicsőségért harcoltam volna. Hittem volna ezekben a felszínes szavakban.
Ami kedves számomra: Deres népe, a családom összes tagja, a rémfarkasom, és a kardom, amit Jontól kaptam
Amit utálok: A kétszínűséget, az árulást, és a lencsefőzeléket
Tulajdonom: Nymeria, a rémfarkasom, valahol a Folyóvidéken kószál, és Tű, a kardom, amit Jontól kaptam.
Playby: Maisie Williams
Vissza az elejére Go down

Ramsay Bolton
Ramsay Bolton
Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Rémvár


Arya Stark Empty
TémanyitásTárgy: Re: Arya Stark   Arya Stark EmptyVas. Feb. 04, 2018 9:48 pm

Elfogadva

Arya egy összetett személyiség, nem kell ahhoz mások arcát viselnie, hogy nehéz legyen őt megfejteni. Hiszen egyszerre magának való és végsőkig lojális a családjához, független, azonban mégis honvágy gyötri és képzett, hidegvérű gyilkos, ám a testvérei iránt még nem múlt el a gyengéd szeretete. Jól megragadtad a karaktere fő mozgatórugóit és nagyon kíváncsivá tettél, hogy mi lesz majd akkor, ha Arya végre hazaér. Érdekel, a listája bővül-e újabb nevekkel és a mostaniakat sikerül-e majd kihúznia róla. Nymeria bizonyára minden Trónok harca rajongó szívében fájdalmas űrt hagyott, remélem, egyszer majd újból társakká válhatnak egykori gazdájával. És ki tudja, talán egyszer Arya a lencsefőzeléket is megkedveli...
Foglalózz és keress játszótársakat, alig várom, hogy a játéktéren is olvashassalak!


_________________
„He should have been content to grind corn.


Does he truly think that he can ever rule the North?”
Vissza az elejére Go down
 
Arya Stark
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Karaktereink :: Lady-
Ugrás: