HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Rydan Blackwood Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Rydan Blackwood Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Rydan Blackwood Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Rydan Blackwood Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Rydan Blackwood Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Rydan Blackwood Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Rydan Blackwood Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Rydan Blackwood Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Rydan Blackwood Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Rydan Blackwood Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Rydan Blackwood Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Rydan Blackwood Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Rydan Blackwood Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Rydan Blackwood Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Rydan Blackwood Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Rydan Blackwood Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Rydan Blackwood Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Rydan Blackwood Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Rydan Blackwood Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Rydan Blackwood

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Rydan Blackwood
Rydan BlackwoodTartózkodási hely : Királyvár


Rydan Blackwood Empty
TémanyitásTárgy: Rydan Blackwood   Rydan Blackwood EmptySzomb. Aug. 11, 2018 12:08 am

Rydan Blackwood


Becenév: Raven

Nem: Férfi

Kor: 35 év

Születési év: 270 AC

Családi állapot: Nőtlen

Tartózkodási hely: Királyvár

Származási hely: Westeros

Lojalitás: Targaryen házCsaládom


Atyám: Thorman Blackwood (már nem él)

Anyám: Lillian Thilissee (elhunyt)

Férjem/Feleségem/Jegyesem: Nincs.

Gyermekeim: Nincsenek.

Testvéreim: Egyke.

Így jellemezném magam...

Számomra a kardom a mindenem. Az egyetlen dolog, melyhez értek, hiszen harcmezőkön éltem le az életem, serdülő ifjú korom óta. A katona stratégián, az urak ármánykodásán, a suhogó acél kioltotta életeken elpazarolt évek, melyek ugyan tapasztalatokban gazdagítottak, de lélekben egészen kiüresítettek mára.
Valaha a régi út követője voltam, de mára már nem hiszek sem az istenekben, sem a természetfelettiben, csak a becsületben, és a hideg acélban. Az egyetlen dolog, ami a szememben megadja valaki értékét, hogy mennyit ér az adott szava, s a kard az, az egyetlen és örök hűséges tars, aki sosem hagyna cserben, csendesen kísérve végig az élet minden viszontagságán.
Ennyire persze nem vagyok egyszerű. Az a katona, aki semmi máshoz nem ért a gyilkoláson kívül, hamarosan egészen megcsömörlik, de ettől igazán már én sem állok messze, és vesztének oka nem egyéb lesz, mint saját kiüresedett lelke.
Az urak, a nemesi udvarok mellett, olykor előléptetést vívva ki magamnak lehetőségem nyílt megtanulni olvasni, megismerkedni a művészetek világával is, melyeket talán az egyetlen igazán értékes és szép dolognak tartok a világon. Kár, hogy a szükséges bölcsességet csak oly kevesek számára hozzák el, és az igazi nagy dolgokban inkább a hatalom éhség, a kapzsiság, és végül a hideg acél dönt.
Alapvetően nyugodt, megfontolt természetem van, de életem dereka felé járva a magma fajta már vagy tanul valami önfegyelmet, vagy saját hirtelen és meggondolatlan természete teszi majd a sírba, így aztán ezt inkább természetes dolognak tartom.
Hinni mára már nem hiszek semmiben. Kardomat egy gyönyörű nő szolgálatába állítottam, az egyetlenébe, aki igazán megdobogtatta a szívemet és aki talán képes lehet arra, amire senki más, hogy valamelyest rendet tegyen, talán más utakat is találva ehhez, mint vért, szenvedést, és sokak számára halált. A nemes urak háborúsága eddig mást nem nagyon hozott. Az eskümet soha meg nem szegem. így a szolgálatom halálomig tart, vagy addig, amíg ő maga oldaláról el nem bocsájt.

Történetem

Nem az vagyok, akiről megemlékeznének a regék, vagy a krónikák. Apám egyszerű lovag volt, anyám pedig egy tiszta szívű, nemes lelkű, jóságos asszony, kinek sajnos élete nagyon rövidre szabatott. Viszonylag nagyon fiatalon cseppentem bele a lovagok, zsoldosok életébe, a katonák világába, ebben nőttem fel, és még 12 éves is alig voltam, amikor először öltem embert. Nem igazán eszményi környezet egy gyermek számára, igaz? Apám egy nemes értékeit kísérte, és amikor az útonállók zsíros zsákmányt szimatolnak, nem igen hagynának túlélőt, és még egy kölyökben sem látnak többet, csak egy elpusztítandó akadályt.
Az én történtem egyszerű. Kard, és vér írta meg. Kóbor lovag vagyok, aki már sokak szolgálatában állt, akik meg tudták fizetni a tudását, a kardját, hol hosszabb, hol rövidebb ideig szolgáltam mindig mások céljait. Nem mondhatom, hogy én nem kaptam semmit, hiszen a csengő aranyak mindig ott voltak fizetség gyanánt, s ahogy mindenki másnak, nekem is szükségem volt rájuk a megélhetéshez.
Azt sem mondhatom, hogy semmit nem hoztak számomra ezek az évek, hiszen ha nem ezt az utat jártam volna be, ma nem az lennék, aki vagyok. A megannyi küzdelem, a viszontagságok, a sokszor kilátástalan, vagy életveszélyes helyzetek, és a végén mégis megtalált kiút, meglelt megoldás mindig valamelyest új tapasztalatokkal gazdagított.
Néha csak ennyi jutott nekem, néha több is. Voltak napsütötte évek, melyek során olyan dolgokat tanulthattam meg, mely csak keveseknek adatott meg. Írni, olvasni, számolni, a versek, a dalok, a balladák, a művészetek, a szobrászat, a festészet értékeit, mely egy katona életéhez nem igazán tartozna hozzá, és a csatatéren sem igazán veszem sok hasznát, de én mégis kevesebbnek érezném magma nélküle a világot pedig szűrkébbnek, üresebbnek és sivárabbnak, mint ahogyan most látom.
Magam is bot csinálta rímfaragó volnék, de ezekkel a próbálkozásokkal lehetőség szerint nem dicsekszem el. Igazán sajnos úgy gondolom, a kard illik a kezembe és nem a toll. Bár alakulhatott volna másként. Minden bizonnyal sokkal inkább a szépségét ismertem volna meg a világnak, a véresebb arca helyett.
Egy igazán fontos kincsem van, melyet mégis elajándékoztam, így már ezt sem mondhatom magaménak. Utazásaim során, szolgálataim évei alatt, unalmas pillanataimban térképeket rajzolgattam arról a vidékről, melyet bejártam, ahol éltem, és ha nem is a legtökéletesebb tudora vagyok az ilyen tudományoknak, de egy katona személvel tudtam nézni, és készíteni mellé a szerintem fontos feljegyzéseket, így aztán valószínűleg a Westerosról valaha készült legjobb taktikai térkép állhatott össze a rajzok és feljegyzések során, melyet mikor szolgálatába álltam, úrnőmnek ajándékoztam, eddig is hasznára volt, remélem ez után is jó szolgálatot tesz majd számára, talán még akkor is, ha én már nem lehetek mellette, hogy védelmezzem.

Ha rám nézel

Magas, szikár, de izmos vándort láthatsz magad előtt. Markáns arcán ott hagyták lenyomatukat a viszontagságos évek. Nem ifjú már, vonásai mellett rövidre a rövidre nyírt sötét hajába vegyülő ezüsöts szálak is jelzik, hogy inkább már a harmincas évei közeépn jár,  semmint fiatalságának éveit töltené.  Komor, sötét tekintetében ritka vendég a derű, hacsak hideg félmosolya nem lenne ennek jele, bár inkább csak az élet fekete humora szokta előcsalni egy-egy nehezebb helyzet során.
Megjelenését ruházata teszi még komorabbá, melynek uralkodó színei a barana, fekete  és szürke. Igazi katona jellem, ki mindenek felett tartja szem előtt a praktikumot a cicoma felett. Egy élete derekán járó lovaghoz, kinek kardján és becsületén kívül egyebe sincs, nem is igazán illene más. Kadját már szolgálatába ajánlotta egy gyönyörű hölgynek, kinek számára egyedül marad hely lassan megkövülő szívében, de becsületét holtáig meg kívánja őrizni.

Westeroson nincsenek titkok...

Vágyaim: Egyetlen elérhetetlen vágyam: a királynőm.
Ha én ülnék a Vastrónon: Nem ülnék a Vastrónon.
Ha bárhová elmehetnék: Csak a királynőm közelében. Oda megyek, ahol őt szolgálhatom.
Ha másnak születtem volna: Egy módosabb férfi fiaként jöttem volna a világra, akinek oldalán több lehetőségem adódott volna tanulni, belelátni a művészet szépségeibe, a tudományok rejtelmeibe. A fegyverek lélekgyilkos világa helyett a lélek épülését szolgáló tevékenységeket választanám.
Ami kedves számomra: A királynőm, a versek, a festmények, a finom fűszeres borok, a zene, a nyugodt, békésen eltöltött pillantok.
Amit utálok: Hazugság, kapzsiság, képmutatás, ármány, árulás, hitszegés.
Tulajdonom: A kardja, egy kopott öreg fekete lant, a versei, egy pompás fekete csataló, egy teljes páncél öltözet.
Playby: Clive Standen
Vissza az elejére Go down

Ramsay Bolton
Ramsay Bolton
Lord, nemes nagyúr


Tartózkodási hely : Rémvár


Rydan Blackwood Empty
TémanyitásTárgy: Re: Rydan Blackwood   Rydan Blackwood EmptySzomb. Aug. 11, 2018 5:57 pm

Elfogadva

Rydan egy nagyon érdekes figura a maga kettősségével. Egyszerre sokat látott harcos és a művészetek szerelmese, zárkózott férfi és mégis őszinte érzelmek vezérlik királynője szolgálatában. Szomorú, hogy sosem volt választása, milyen utat járjon be az élete, de talán ez akkor sem lett volna másképp, ha módosabb családba születik. A fiúgyermekeket ritkán szánják költőnek és tudósnak, hiába értékesebbek a versek, a felhalmozott tudás akárhány csatatéri győzelemnél. Remélem, ennek ellenére nem hagy fel az írással, még akkor sem, ha szégyelli a verseit. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd az élete, mert én már most megkedveltem Rydant.
Nincs más dolgod hátra, csak foglalózni és játszótársakat keresni Very Happy.


_________________
„He should have been content to grind corn.


Does he truly think that he can ever rule the North?”
Vissza az elejére Go down
 
Rydan Blackwood
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Akik a történelmet írták :: Karaktereink :: Ser-
Ugrás: