HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


 
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
Idövonal
305 AC - Az oldal történetének indulási ideje

304 AC - Ramsay Bolton és Jaenis Karstark eljegyzése

304 AC - Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzése

303 AC - Jaime Lannister felmentése a Királyi Őrségből, megválasztása mint Casterly-hegy ura és a Nyugat Őrzője

303 AC - Daenerys Targaryen Westerosra érkezése, a trón átvétele, Cersei Lannister száműzetése

303 AC - Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetségre lépése

303 AC - A hatodik évad vége
Chatbox
Vándorok
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (36 fő) Pént. Feb. 02, 2018 5:29 pm-kor volt itt.


Dalnokok zengték

Reszkető-tenger
Leírások Emptyby Tenarie Adaire
Kedd Nov. 06, 2018 6:07 pm


Észak nem feleljt
Leírások Emptyby Laerys Drennelion
Pént. Nov. 02, 2018 1:27 pm


Halloweeni borzongás
Leírások Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Okt. 25, 2018 6:49 pm


Hírek
Leírások Emptyby Margaery Tyrell
Pént. Okt. 19, 2018 12:10 pm


A káosz egy létra
Leírások Emptyby Margaery Tyrell
Csüt. Szept. 27, 2018 6:32 pm


Dorne-i herceg fakó lovon
Leírások Emptyby Emmelyne Florent
Vas. Szept. 23, 2018 8:16 pm


Weddings are boring
Leírások Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 23, 2018 7:54 pm


Old debts - Arya & the Hound
Leírások Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 22, 2018 6:29 pm


The Pink Wedding
Leírások Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 15, 2018 8:24 pm


Vízi [Baratheon] Gendry
Leírások Emptyby Arya Stark
Vas. Szept. 09, 2018 12:44 pm


World of Witchers
Leírások Emptyby Arya Stark
Szomb. Szept. 08, 2018 11:08 pm


♕ Háttérhatalom kacatjai
Leírások Emptyby Margaery Tyrell
Szomb. Szept. 08, 2018 1:08 pm


Eredményhirdetés
Leírások Emptyby Balerion, az Iszonyat
Pént. Aug. 31, 2018 1:16 am


Hiányzásnapló
Leírások Emptyby Lysander
Csüt. Aug. 30, 2018 12:03 pm


World of Shadowhunters
Leírások Emptyby Vendég
Hétf. Aug. 27, 2018 7:05 pm


Clive Standen
Leírások Emptyby Rydan Blackwood
Szomb. Aug. 25, 2018 8:37 pm


Régi trükk
Leírások Emptyby Rongyos Herceg
Pént. Aug. 24, 2018 9:08 pm


Your destiny is written
Leírások Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 10:16 pm


Resemblance
Leírások Emptyby Jaqen H'ghar
Szomb. Aug. 18, 2018 9:32 pm


Nyilvántartás
Lord
6 fő
Lady
8 fő
Ser
2 fő
Zsoldos
0 fő
Közrendű
2 fő
Vadak
0 fő
Keleti népek
3 fő
Mester
0 fő
Fattyú
0 fő
Éjjeli Őrség
0 fő
Nincstelen
3 fő
Összesen
24 fő

Share
 

 Leírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Admin
Admin
Adminisztrátor
Leírások Empty
TémanyitásTárgy: Leírások   Leírások EmptyVas. Jan. 08, 2017 3:10 am

Az elmúlt két-három év eseményei


Az információk mindenhol tömörek és lényegre törőek, a részletek túlnyomó részét szándékosan hagytuk ki, hogy a lehető leginkább személyre szabható játékban lehessen része mindenkinek!


Arryn-ház

Lysa Arryn halála után fia, Robin lett a Völgy ura. Tekintettel arra, hogy kiskorú, nem tudta teljesíteni a feladatait, éppen ezért került minden hatalom Petyr Baelish-hez. Kisujj, a csalódás után, amit Sansa okozott neki miután ő megnyerte neki Derest, megszöktette Ramsay Boltont a Starkok fogságából és magával vitte Sasfészekbe. A Völgy lovagjait küldte Rémvárba védelmezni azt a Starkok ellen és ő maga kért kegyelmet Ramsaynek az új királynőtől. Ramsay felépülése után visszaküldte őt Rémvárba, és vele küldte Robint is, mondván, hogy a fiút könnyebb lesz úgy igazi lorddá nevelni, hogy megismeri a keményebb helyeket is. Robin Arrynt jelenleg Ramsay Bolton gyámsága alatt képzik, Sasfészek pedig teljes egészében Petyr Baelish kezére került.
Petyr Baelish és Ramsay Bolton szövetsége megköttetett, mindketten egymás védelmét élvezik a Starkokkal és mindenki mással szemben. Céljuk Petyr trónra juttatása és Deres Bolton-uralom alá hajtása.

Baratheon-ház

Tommen Baratheon, miután látta, ahogy Baelor szentélyét elnyelte a futótűz, gyászában és bánatában - felesége miatt - kivetette magát a Vörös Toronyból. Az ő halálával kihalt a Baratheon-ház férfi ágon (Myrcella maradt csupán életben). Viharvég és ezzel együtt a Viharföldek mindegyike hűbérúr nélkül maradt. Daenerys Targaryen a vastrón megszerzése után erre a posztra a Selmy-ház fejét, Lord Arstant választotta, Ser Barristan tiszteletére és emlékére. A Viharföldek Ser Barristan unokaöccsének fiához kerültek ezáltal, aki egyelőre nem hagyta el székhelyét, Aratócsarnokot. Viharvég jelenleg üresen áll.

Greyjoy-ház

Daenerys királynő kegyeinek köszönhetően a Vas-szigetek különvált a többi királyságtól, uralkodójuknak pedig Yara Greyjoyt nevezték ki, aki öccsével, Theonnal az oldalán vezeti a Vasflottát és rendezi Pyke ügyes-bajos dolgait. Euron lázadását leverték, ő maga azonban tapasztalt tengerész lévén elmenekült, még mielőtt unokahúga haragja utolérte volna.
Yara igyekszik úgy kezelni a vas szülötteit, ahogyan azt Daenerysszel megtárgyalták és ahogy megalkudtak rajta, ez azonban egyre nehezebbnek tűnik. A szigetek alkalmatlanok arra, hogy gazdálkodjanak rajtuk, kereskedni kevés dologgal lehet, az emberek éheznek. Csak idő kérdése, mikor tér vissza a fosztogatás a Vas-szigetek népeihez.

Lannister-ház

Fia halála után Cersei szinte azonnal királynővé koronáztatta magát, uralma azonban nem tartott tovább néhány hétnél. Daenerys Targaryen érkezésével nemcsak a koronától kellett megválnia, de az otthonától és a családja maradékától is, amikor száműzetésbe vonult Essosra. Egyedül Gregor Clegane-t vitte magával. Daenerys Jaime-t is megszabadította aranyköpenyétől és a Lannister-ház élére nevezte ki, ezzel hazaküldve őt Casterly-hegyre. A Királyölő jelenleg feleséget keres magának, mint Casterly-hegy ura, ez kötelességévé vált. Tyrion Királyvárban él, Daenerys Targaryen segítőjeként. Kevan és Lancel Lannister Baelor tüzében haltak meg.

Martell-ház

Doran Martell köszvénye valamelyest javulást mutatott Joffrey Baratheon király esküvőjének idejére, ezért ő maga látogatott el az ünnepségre, ahelyett, hogy öccsét küldte volna el maga helyett. Oberyn Dorne-ban maradt, Doran herceg békésebbnek ítélte meg így, nem kellett attól tartania, hogy fivére háborút robbant ki. A Martell-ház tehát nem halt ki, Myrcella Baratheon továbbra is vendégszeretetüket élvezi.

Stark-ház

Ismét a Starkok Deres urai és Észak Őrzői, átvéve a címet a bitorló Boltonoktól. Bran hazaért Meera segítségével, ismét otthon lehet, ahogy Arya is hazatért, miután végzett Walder Frey-jel. Bran, akit megilletne a Deres ura megnevezés, átadta ezeket a feladatokat Havas Jonnak és kinevezte őt a Stark-ház fejének. Ő sokkal fontosabbnak találta, hogy az istenerdő varsafája közelében töltse el ideje nagy részét. Még nem mondta el Jonnak, hogy mit tudott meg a múltjáról és a szülei kilétéről, egyelőre ezt megtartotta magának. Sansa igyekszik kilábalni a Ramsay Boltont illető emlékekből, Jonnal együtt irányítja Derest.
Sansa nem ölte meg Ramsayt, akit Petyr Baelish még azelőtt megszöktetett, hogy esélye lett volna rá, hogy megölje.
A halott Luwin mester helyére Samwell Tarlyt jelölték ki mesternek, aki amint befejezi tanulmányait Fellegvárban, Deresbe utazik Szegfűvel és annak fiával.

Targaryen-ház

Daenerys Targaryen hatalmas seregeivel Viharvég és Sárkánykő partjain kötött ki, egy részét pedig a tengeren hagyta. Több oldalról rohamozta meg Westeros fővárosát, miután a kísérlet, hogy békésen megszerezze a koronát Cersei Lannistertől, kudarcba fulladt. Könnyű győzelem volt, a három sárkány és a makulátlanok serege, valamint Lord Varys és Tyrion Lannister ismeretei Királyvárról minden előnyt megadtak neki, amire szüksége volt. Megszerezte a koronát, Cersei Lannistert pedig kegyességből Essosra száműzte kivégzés helyett.
A tél megérkezett, a halál pedig jött vele együtt. Daenerys Északra vonult seregével és a sárkányaival, letarolva a Mások seregét, a vadakat pedig átengedve a délebbi földekre.
Jelenleg Daenerys Westeros királynője, a Segítőjének Tyrion Lannistert jelölte ki, legfőbb tanácsosai között pedig Jorah Mormont, Missandei, Lord Varys és Szürke Féreg foglalnak helyet. Uralmát igyekszik úgy folytatni, ahogyan azt Essos városaiban tette, de lassan rá kell döbbennie, hogy a nyugati földrészen nem minden ugyanúgy működik. Azoknak a dothrakiaknak, akik úgy döntöttek, vele maradnak Westeroson, délen ígért földet, a Síkvidék, a Viharföldek és Dorne határában, ahová letáboroztatta őket. Azonban a dothrakiak és a szabad nép ilyen rövid idő alatt még nem tudott alkalmazkodni az új, gazdálkodó életmódhoz. Hogy biztosítsák életben maradásukat, gyakran a környékbeli falvak, vándorok kifosztására és meggyilkolására kényszerülnek, ezzel általános elégedetlenséget váltva ki.
A nemesek néhol már nem tartják tökéletesnek Daenerys Targaryen uralmát, csak idő kérdése, hogy beteljen a pohár. Talán a királynő a segítőjével és tanácsosaival meg tudja mindezt állítani, talán nem. Hamarosan minden elválik.

Tully-ház

Walder Frey halála után megmaradt fiai elengedték Zúgó urát, ezzel a folytonos háborúk és csatározások végét remélve. Edmure-t épségben hazajuttatták otthonába feleségéhez és fiához. Jelenleg Edmure Zúgó ura, felesége, Roslin pedig következő gyermekükkel várandós.

Tyrell-ház

Margaery és Loras Tyrell megjelentek a Főveréb által kihirdetett tárgyaláson Baelor szentélyében. A futótűz már akkor ott volt alattuk, amiről nagyanyjuk, Olenna kisebb segítséggel tudomást is szerzett. Ezzel szerencsére meg tudta menekíteni unokáit a végzetüktől, éppen az utolsó pillanatban szabadítva ki őket onnan, még mielőtt a zöld lángok felemésztették volna a szentélyt és környéket. Mace Tyrell, a ház ura sajnos már nem járt ilyen szerencsésen, azonban a két fiatal így legalább megmenekülhetett.
Olenna, Loras és Margaery azonnal hazatértek Égikertbe az összes katonájukkal és kíséretükkel, biztonságot nyerve maguknak otthonukban. Néhány hónappal később, amikor minden lecsendesedett, Petyr Baelish érkezett Égikertbe, hogy Lady Olennával tárgyaljon. Ennek a tárgyalásnak pedig egy szövetség lett az eredménye a Völgy és a Síkvidék között, amit Petyr Baelish és Margaery Tyrell eljegyzésével pecsételtek meg.

Az Éjjeli Őrség

A Mások elpusztításával és a vadak délebbre való költöztetésével az Éjjeli Őrség minden addigi feladatát elveszítette. A Fal még áll, a várak is, amik védik, de mindez üresen maradt Északon. Daenerys Targaryen erre azt a megoldást találta, ami valamilyen mértékben hasonlít az eddigiekre. A bűnözők túlnyomó részét - tolvajokat, erőszaktevőket, olykor még gyilkosokat is - a Falra küldik. Nem kell harcolniuk, nem kell megvédeniük semmit, egyszerűen ott kell leélniük életük hátralévő részét. Hasonló száműzetés mint valakit Essosra küldeni, azonban sokkal rosszabbak a körülmények, bár a királynő alkalmanként szállíttat utánpótlást, valamint az ott élő emberek is gondoznak állatokat és néhány hidegtűrő növényt is megtermelnek maguknak. A felügyeletüket havonta egymást váltó lovagok végzik el, ezzel megakadályozva a dezertálást.
Amennyiben Északon bármilyen probléma adódna és harcra kerülne sor, őket is felhasználják, így mondhatni mindig készenlétben lévő harci erőként is működnek.
Vissza az elejére Go down

Admin
Admin
Adminisztrátor
Leírások Empty
TémanyitásTárgy: Re: Leírások   Leírások EmptyVas. Jan. 08, 2017 3:03 pm

Kiegészítések

Westeros nagy házai

Arryn-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Baratheon-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Greyjoy-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Lannister-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Martell-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Stark-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Targaryen-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Tully-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Tyrell-ház
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Az Éjjeli Őrség
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.] (sorozat) és [You must be registered and logged in to see this link.] (könyv)

Fattyak megnevezései

Észak: Havas
A Völgy: Szikla
Dorne: Homok
A Viharföldek: Vihar
A Síkvidék: Virág
Vas-szigetek: Pyke
A Korona földjei: Vízi
A Nyugatföldek: Hegyi
Folyóvidék: Folyami

Vallás

A régi istenek
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]

A hét hite
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]

A vízbefúlt isten
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]

A fény ura
Magyar nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]
Angol nyelven: [You must be registered and logged in to see this link.]

Térkép

► Magyar nyelven, részletesen: [You must be registered and logged in to see this link.] (Hatalmas a felbontás, megeshet, hogy lassan tölt be!)

► Angol nyelven, a fellelhető legjobb térkép: [You must be registered and logged in to see this link.]

Évszámok magyarázata

AC: After conquest, tehát a Hódító Aegon utáni éveket számolja. Jelenleg 305 AC-ben járunk, tehát Aegon hódítása után 305 évvel.

BC: Before conquest, az Aegon hódítása előtti évek. Gyakorlatilag úgy működik mint nálunk pl. az i.e. 255.
Vissza az elejére Go down
 
Leírások
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Valar Morghulis :: Fellegvár könyvtára :: Történelemkönyvek-
Ugrás: